Lagbanner
2021-04-03 18:00

Torino - Juventus
2 - 2

Efter Torino 2 - 2 Juventus:

Efter Torino 2 - 2 Juventus:

Ett underpresterande Juventus fick endast med sig 1 poäng i Derby Della Mole. Återkommande misstag präglade denna kväll.



Under denna andra halva av säsongen tycker jag det har varit väldigt tydligt att det är ett par återkommande faktorer som kostar oss matcherna. Ett ytterst slarvigt passningsspel, oerhört stillastående när vi äger bollen och slutligen ett obefintligt mittfältsspel är några av de många faktorer bakom våra poängtapp. Dessa faktorer figurerade tyvärr även i denna match. Det rent av urusla passningsspel som har orsakat flertalet bakåtmål denna säsong är helt oacceptabelt. Den nivå av nonchalans som laget har visat upp med de passningar de spelar till motståndare är oacceptabelt, vilket Kulusevski tyvärr gjorde i denna match. Det är svårt att hålla moralen uppe nu. Den här säsongen är oacceptabel och jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga om det allmänna spelet längre.



Ännu en anledning till dagens resultat är självfallet avsaknaden av de tre avstängda spelarna. Arthur, McKennie och Dybala hade alla varit bra alternativ från start samt för inhopp. De har alla kvalitéer som skulle kunnat säkra tre poäng. Tre viktiga spelare för klubben som hade andra prioriteringar än lagets bästa, men det var i slutändan inte bara de som fick betala priset utan hela laget. Hade det varit bättre om de inte blev avstängda utan bara häftigt bötfällda, eller var det rätt disciplinärt beslut? Personligen väger jag åt båda hållen, men just i denna stund av frustration hade jag gärna bara sett en böter till spelarna i hopp om ett annat resultat.



Avslutningsvis hoppas jag på att vi i alla fall avslutar säsongen med lite värdighet, att laget inte ska tappa så pass mycket poäng att vi behöver oroa oss över att knipa en Champions League-plats. Jag hoppas att Dybala kommer tillbaka och medför en bra påverkan på laget och på planen. Jag hoppas och tror trots allt på mitt lag inför framtiden.

Spelarbetyg:

Wojciech Szczesny 6:
Godkänd insats. Kan egentligen inte klandras för Torino-målen även fast att man gärna hade sett honom få bort bollen bättre vid 1-0 målet.

Juan Cuadrado 6:
Inte den starkaste defensiva spelaren vi har, men riktigt bra på högerkanten med sina inlägg och förmåga att ta sig förbi spelare.

Matthijs De Ligt 7:
Stark i luften samt inte släppt till en enda lätt chans och kan inte klandras för 2-1 målet.

Giorgio Chiellini 7:
Samma som ovanstående plus en assist för att ge oss 2-2 målet.

Alex Sandro 5:
Slarvade oerhört i passningsspelet samt kunde ha utmanat Sanabria hårdare vid 1-1 målet.

Dejan Kulusevski 4.5:
Då han inte åstadkom något speciellt i anfall och gav bort bollen till Sanabria vid 2-1 målet får han detta låga betyg.

Danilo 6:
Inte bra när det gällde passningsspelet men var viktig när det handlade om 50/50 bollar samt att återerövra.

Rodrigo Bentancur 5:
Märkte ej av honom så mycket under matchens lopp, förutom stolpskottet i andra, vilket betyder att han inte gjorde något superdåligt eller superbra..

Federico Chiesa 7.5:
Som vanligt den som ser ut att vilja mest i laget. Gjorde 1-0 målet och var inblandad i flera andra möjligheter.

Alvaro Morata 6:
Assisterade Chiesa vid 1-0, men åstadkom annars inte mycket mer. En bra nick mot mål i andra.

Cristiano Ronaldo 7:
Gjorde 2-2 målet som fixade en poäng och var inblandad i flera andra chanser.

 

Ismail Zetterberg2021-04-03 22:26:48
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid