Lagbanner
Fokus på säsongsinledningen: Juventus

Fokus på säsongsinledningen: Juventus

SvenskaFans tar tempen på Serie A-klubbarnas säsongsinledningar. Först ut är Juventus.

Mikael Noaksson - Juventus-redaktionen

Hur skulle du summera ditt lags säsongsinledning?
Sju poäng på tre matcher vilket ger en tredjeplats i ligan och betyget klart godkänt. Krysset mot Bologna var en plump i protokollet men när det bara är två lag som tagit full pott så är det inget att sörja speciellt mycket över heller. Spelmässigt har det sett ganska bra ut i två av tre matcher vilket är uppiggande då förra säsongen hade typ två bra matcher totalt. Spontant känns laget liiiite mer framåtlutat än tidigare upplagor av Allegri 2.0 och anfallsstjärnorna Chiesa och Vlahovic har producerat bra med poäng framåt. Så det känns ändå hoppfullt inför fortsättningen.

Vad har varit den största snackisen i klubben några matcher in på säsongen?
Det har ju stormat ganska ordentligt kring Juve den senaste tiden men under säsongsinledningen har det ändå varit ganska lugnt. Den stora snackisen är väl Pogbas fysiska status där vissa menar att han är slut som artist och andra tror att han har mer juice kvar i tanken. Jag lutar åt att han kommer tillbaka ordentligt den här säsongen men det kan också vara onsketänkande. Juventus behöver en mittfältare som kan göra det där lilla extra och då menar jag inte att nicka in några bollar på bortre stolpen. Laget behöver en mestro som kan luckra upp låga försvar och göra oväntade saker med bollen. Jag hoppas att den maestron är Pogba.



Vad har överraskat mest ur positiv- och negativ bemärkelse? 
Det är ganska många ynglingar som det pratas gott om men om det är någon som sticker ut skulle jag säga att det är Cambiaso som stått för en väldigt lovande inledning i svartvitt. Han stod för en nästan bländande debut och kommer få många minuter den här säsongen. Utöver det känns det som att Chiesa är tillbaka på allvar vilket inte var helt säkert med tanke på skadan och hur det såg ut förra säsongen. Förra säsongens sensation Rabiot har dock inte alls kommit upp i nivå än så länge. Även om det inte är en överraskning för mig då jag tycker att han är en otroligt lam och begränsad fotbollsspelare så hade nog många hoppats att han skulle fortsätta med samma toppform som under 22/23.

Hur har nyförvärven acklimatiseras sig? 
De två som hämtades in verkar ha acklimatiserat sig bra. Både nyss nämnda Cambiaso (som tekniskt sett inte är ett nyförvärv då han kom tillbaka från lån) och Weah har fått bra med speltid och ganska tydliga roller i laget. Hur det ser ut på det personliga planet har jag dock svårt att orda om.

Är det något som behöver förändras efter landslagsuppehållet?
Snarare fortsättas med. I de två vinsterna har Juve spelat med en mycket högre press än tidigare och det har gett goda resultat. Jag vill se att Allegri fortsätter med det och inte fegar ur nu när det är Lazio som står för nästa motstånd. Att ge initiativet till motståndaren är en taktik som visat sig fungera ganska dåligt tidigare säsonger. Juventus är en storklubb och det ska visa sig även i spelet.

Rasmus Karlsson2023-09-15 17:00:00

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid