Lagbanner
Frågor till Romaredaktionen

Frågor till Romaredaktionen

Ny stormatch på gång och vi fortsätter med det nya formatet av att ställa frågor till motståndarredaktionen inför nästa stora drabbning. Näst på tur, Erik Winell från Romaredaktionen.

Veckan avslutas på bästa sätt med en härlig storlagsdrabbning på söndagskvällen. Juventus vill fortsätta sin uppåtgående formkurva medans Roma studsade tillbaka snabbt efter derbyförlusten genom att slå Empoli senast. Här kommer våra frågor och Eriks svar.

En portugis har ersatt en annan. Även om Mourinho endast varit ansvarig i 11 tävlingsmatcher hittills, vad skulle du säga har varit den största skillnaden mellan honom och Fonseca?
Hade du frågat mig i början av säsongen när allt var mer frid och fröjd runt Roma och då runt lagets resultat hade jag sagt det mesta, kanske främst energin och viljan att ta sig an de stora matcherna. Nu, efter bland annat, ett halvdant derby är jag lite mer osäker. Men jag är alltjämt positiv till Mourinhos intåg och tycker mig se ett mer stabilt Roma som förhoppningsvis inte faller igenom lika lätt som Fonsecas lagbygge hade en tendens att göra så fort det stod något riktigt viktigt på spel. Upp till bevis för Mourinho den här månaden då vi har matcher mot bland annat Juventus, Milan och Napoli
Och en sak till, med Mourinho lockar vi spelare av en helt annan kaliber, det gäller även uppmärksamheten från media och liknande. 

Roma har inlett ligan starkt även om det blivit förlust i dom två senaste bortamatcherna. Mourinho har i sina senaste klubbar haft ett facit av att inleda något starkare innan det börjar knaka ordentligt, vi såg det senast i både Man U & Tottenham. Tror du mönstret kommer fortsätta i Roma eller finns det anledning att tro att klubben kommer befinna sig i toppskiktet när säsongen summeras?
Inte än. En stor skillnad, om inte en helt avgörande skillnad, är att i både Man U och Tottenham så kändes det som det hade byggts upp en infekterad stämning mellan Mourinho, ägare, spelartrupp, fans, media, vaktmästare, busschaufförer, ja allt och alla gick i klinch med Mourinho. Typ. Där är vi inte i Roma och det som gör mig hoppfull att så inte är fallet är att Mourinho och landsmannen Pinto verkar ha ett gott samarbete, samtidigt som bägge är överens om var och vilka som Roma ska prioritera att fylla på med under kommande fönster. Därtill tycker jag mig se att Roma-spelarna och Mourinho har en helt annan kemi - det är bara att kika på ex. Pellegrinis framfart det här året. 

Juventus har inlett ligasäsongen på ett svagt sätt men steppat upp under de senaste matcherna, i synnerhet när det kommer till försvarsspelet och att täppa till centralytorna. Vi har sett att Roma i de inledande matcherna ofta anfaller centralt helst genom att hitta genomskärare. Tror du att det är den bästa metoden för Roma att offensivt ta sig an matchen eller bör man hitta andra vägar att försöka lirka upp Juveförsvaret, hur resonerar du?
Hmm. Den här är svår. Jag har sett lite för lite av Juventus för att komma med en analys á en TV-studio men visst känns inte Bonucci och De Ligt som de allra snabbaste hangarfartygen vi har därute? Isåfall. Ja! Självklart så är det en bra väg att gå. Får Abraham upp farten under benen och får Zaniolo & Pellegrini lite tid framför era mittbackar kan vi nog bli farliga framåt. 

Roma har ett minst sagt dystert bortafacit mot Juventus det senaste årtiondet. Är det fortfarande den på förhand tuffaste bortamatchen eller finns det andra klubbar som numera betraktas som större utmaningar ur den aspekten?
Klart att Juventus är en tuff match - samtidigt är den här säsongen speciell. Som du säger så kanske inte Juventus har inlett allra bäst i år och det har funnits andra lag som gjort sina arenor till mer stabila hemmaborgar än vad Juventus lyckats med. Således, kanske jag den här säsongen vill nyansera det och säga att Inter borta är ett strå vassare på svårighetssgradsskalan. Med det sagt, Juventus är favoriter på söndag. 

Avslutningsvis, hur tror du det kommer gå?
Hjärnan säger 2-1 till Juventus. Hjärtat, som supporterskapet handlar om, säger att Roma vinner med 3-1. Zaniolo dundrar fram som ett ånglok och gör hattrick, höjs till skyarna och Mourinho njuter av att befinna sig i mitten av allt, i mitten av Italien igen. Ska vi säga så? Vackert!

Behrozbehroz.j21@gmail.com2021-10-13 11:30:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid