Lagbanner
Gewiss Stadium, 2023-10-01 18:00

Atalanta - Juventus

Inför Atalanta - Juve: Toppmöte på bortaplan
Bästa andrastället på länge?

Inför Atalanta - Juve: Toppmöte på bortaplan

En svår motståndare på bortaplan. En svår match att vinna. Jag är nöjd med krysset när Juve åker till Bergamo för att möta Gasperinis mannar.




Bäddat för ett kryss?

På dom senaste 12 ligamatcherna har Juventus haft det minst sagt tufft mot Atalanta. Två ynka vinster har det blivit och det är inte statistik som varken glädjer oss Juvesupportrar eller sätter skräck i Atalantas. Även om Gasperinis mannar kanske inte spelar lika bländande fotboll som för några säsonger sedan så är det ett lag som är väldigt svårt att slå. Det känns som att dom har offrat lite flärd för att få mer stabilitet och det ger ju oftast resultat.

Nu är det inte så att Atalanta har kört Juventus totalt heller. Dom har också ”bara” två vinster under den här perioden men min känsla är att dom har varit värda några fler. Det känns ofta kärvt och svårspelat, som att dom svartblåa dominerar spelet och Juventus hänger kvar så gott det går. Så ett kryss hade definitivt varit ett väl godkänt resultat och något jag glatt hade tagit på förhand. Sen ska ju matchen spelas också, det kan ju lätt bli så att man vill ha mer om det ser bra ut.


En beundrasvärd motståndare.

Nu för tiden är Atalanta ett lag som alltid är med och slåss om europaplatserna. Och det är ju väldigt imponerande för ett lag som har väldigt mycket mindre resurser att jobba med än toppkonkurrenterna. Faktum är att Bergamolaget har gått plus på transfermarknaden sedan säsongen 19/20. Runt 160 millar för att vara mer exakt. I en tid där dom flesta lagen sitter på växande skuldberg går Atalanta alltså mot strömmen. Och det utan att offra det sportsliga. Att bli av med sina bästa varje år är inte det lättaste när man vill bygga ett lag. Kontnuitet är något alla lag tjänar på och att Gasperini lyckas vinna utan det är inget annat än beundransvärt. Visst, det är lättare att satsa på unga spelare för en klubb som inte har segerkrav på sig men att lyckas så pass bra är ändå inte det lättaste. Och att hitta spelare som passar in i filosofin utan att dom kostar skjortan är något som gör i alla fall mig avis.


Chiesa leder laget.

Att Chiesa är tillbaka har ingen av oss Juvefans missat. Det är knappt någon som gillar fotboll som har missat det heller, så pass tillbaka är han. När han spelar som han gör just nu är han inte bara bäst laget, jag tycker att han är bäst i hela ligan. Visst, Leao är en fantastisk fotbollsspelare men han har inte i närheten av samma grinta och ledaregenskaper som Fedex och nu när italienaren har börjat att göra mål regelbundet också är han före portugisen i min bok. Matchen mot Sassuolo var katastrof men Chiesa var bra ändå. Han försöker alltid in i det sista och klagar väldigt sällan, även om han kan bli frustrerad. Fyra mål på sex omgångar är en bra takt om han ska nå Allegris förhandstips på 14 mål. Låt oss hoppas att han fortsätter så på söndag.

Mikael Noaksson2023-09-30 15:55:48
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid