Lagbanner
Stamford Bridge, 2021-11-23 21:00

Chelsea - Juventus

Inför Chelsea-Juventus: Gruppfinal!

Inför Chelsea-Juventus: Gruppfinal!

Elljus, engelskt motstånd och gruppfinal – mycket mer kan man inte begära av en tisdagskväll i novembermörkret. Champions League är tillbaka när Allegris manskap, stärkta efter lördagens vinst mot Lazio, har tagit sig till London för att försvara sin förstaplats i grupp H.

Allegris huvudvärk
Danilo skadade sig i lördagens match mot Lazio vilket innebär att Allegri i princip tvingas spela med fyrbackslinje imorgon. Jag räknar iskallt med att den matchotränade Rugani fortsatt sitter på bänken. Med Danilo eller Chiellini tillgängliga hade förmodligen Juventus startat med en 3-5-2-uppställning för att kunna stänga ned Chelseas kantspel och skydda backlinjen med 3 innermittfältare. Nu blir det förmodligen 4-4-2 alternativt 4-4-1-1, inte optimalt men det gick vägen när lagen senast möttes på hemmaplan. Cuadrado-Bonucci-De Ligt-A. Sandro förväntas starta. Allegri var kryptisk under dagens presskonferens när det gäller valen längst fram i banan. ”En av Morata och Kean kommer starta, eller så kommer båda göra det” flinade Allegri. Jag tror på det förstnämnda och att Chiesa kommer ligga på rulle bakom spanjoren.

Matchplan
Dybala is back men tyvärr lär han inte vara aktuell för att spela från start. Det finns hopp om att han kan komma in i matchen då han tränade med laget idag. En spelare av Dybalas kaliber hade förstås varit att föredra i en match som denna när Juventus förväntas ha mindre bollinnehav än Chelsea. Han hade kunnat hålla i bollen och låta laget andas mellan Chelseas anstormningar. Jag förväntar mig att Allegri kommer tackla matchen med en liknande matchplan som i det tidigare mötet i våras. Juventus kommer försöka vinna bollen högt när Chelsea spelar bollen i negativ riktning och ”börjar om”. Fokus kommer dock vara att ligga rätt i positionerna och ge Chelsea minimalt med utrymme runt svartvitt straffområde. Vi kommer främst att få se ett kompakt och cyniskt Juve. I offensiv väg kommer Chiesa bli enormt viktig med sin löpkapacitet och driv – han är Juventus vassaste hot imorgon.

Juventus har Chiellini, Ramsey, De Sciglio, Bernardeschi och Danilo på skadelistan. Varken Pellegrini (som gjorde en bra match mot Lazio) eller Kaio Jorge är tillgängliga, då de inte är med i Juventus CL-trupp.

Kryss räcker
Juventus har hackat i ligan men det går inte att klaga på insatsen under höstens Champions League. Den gamla damen har vunnit alla sina matcher och toppar gruppen med 12 inspelade poäng och +7 i målskillnad. Chelsea har 9 poäng +5 i målskillnad och deras enda förlust kom i Turin tidigare i våras. The Blues kommer vara både revanschsuget och laddat imorgon då en gruppseger står på spel, givet att båda lagen tar förväntade segrar i sista omgången. Historiskt sett är en gruppseger otroligt mycket värt och det kan vara skillnaden mellan att få Bayern eller Porto i en åttondelsfinal (påminn mig inte om vad som hände i våras). Som nämnt ovan tror jag att Juventus kommer spela på kontringar och försöka knipa en 1-0-seger, samtidigt som Allegri helt klart kommer vara nöjd om hans lag lyckas kämpa till sig ett kryss. Juventus möter ett avhängt Malmö på hemmaplan i sista omgången, och den segern har jag redan skrivit in.

Motståndet
Chelsea är i bra form och har 4 segrar på deras 5 senaste matcher och imponerade stort när de slaktade Leicester med 3-0 på bortaplan i lördags. Kovacic är definitivt out och det är frågetecken på både Havertz och Lukaku. Den sistnämnde har dock haft det förbannat svårt att göra mål på Juventus, med endast en fullträff på 7 försök. Det kanske är bättre för oss om han spelar? Senast Juventus var på Stamford Bridge slutade matchen 2-2, Vidal och Quagliarella gjorde målen, året var 2012.

Förväntade startelvor
Juventus: Szczesny; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, A. Sandro; McKennie, Locatelli, Bentancur, Rabiot; Chiesa, Morata
Chelsea: Mendy; Rudiger, Silva, Azpilicueta; Chilwell, Jorginho, Kanté, Reece-James; Ziyech, Mount; Werner

Forza Juve!
 

Carl Johan De GeerCarlchisio2021-11-22 20:17:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid