Lagbanner
Stadio Comunale Luigi Ferraris, 2022-05-06 21:00

Genoa - Juventus

Inför Genoa-Juve: Några extra miljoner att spela för
Inget att oroa sig över mister

Inför Genoa-Juve: Några extra miljoner att spela för

Om det finns en sämre tid att lägga en fotbollsmatch på än fredag kl 21? Nä jag tror inte det. Men ikväll gäster Juve ändå ett bottenstridande Genoa. Hemmalaget har allt att spela för, Juve är redan klara för säsongen. Kommer det att märkas?



Fjärdeplatsen säkrad
I och med den blytunga vinsten mot Sassuolo och att Roma bara lyckades att fixa ett kryss mot Bologna är alltså fjärdeplatsen och nästa säsongs CL-pengar kirrade. Självklart väldigt skönt med tanke på ekonomin och framtiden, men helt ärligt inget att fira för en klubb som Juventus. Att nå minimikravet är egentligen bara ett bevis på att det har gått så dåligt att klubben fått sänka sina förhoppningar. Inter tappade Conte och sina två bästa offensiva spelare, Juventus tog tillbaks Allegri och inför säsongen kände många, både fans och experter, att den gamla damen var en legitim titelutmanare. Så blev det dock inte. Långt ifrån. Om ledningen hade tyckt att det var okej att komma fyra hade Pirlo fått stanna, därför är jag ganska säker på att målbilden inför säsongen var att slåss om titeln. Snacket om ”en övergångsperiod”, att ”laget inte är bättre än såhär” och att ”målet är att nå CL” är i mina ögon inget annat än en efterkonstruktion för att vädra kritikerstormen som blåste upp efter den katastrofalt dåliga säsongsinledningen. Med det sagt så var det starkt att samla in tillräckligt med poäng för att först gå om Atalanta och sedan hålla undan för lagen bakom. Med fjärdeplatsen säkrad kan tränare och ledning redan nu börja att lägga grunden inför nästa säsong. 

Inte mycket att spela för alltså
Även om det skulle vara lite kul att skutta förbi Napoli och knipa tredjeplatsen så är resten av matcherna mer av akademisk betydelse. Skillnaden i prispengar är någon mille € och att hamna trea istället för fyra påverkar inte lottningen i CL så vitt jag vet.  Därför tycker jag att det här är en YPPERLIG chans för Allegri att testa några av klubbens lovande talanger och samtidigt vila dom slitna veternanerna. Om jag var Max hade Soule, Miretti, De Winter, Aké och Kean varit med i startelvan i alla resterande matcher förutom finalen mot Inter. Det finns liksom inget att förlora på det. Vi får se om så blir fallet, jag är ytterst tveksam, men det positiva är att åtminstone Miretti ser ut att få spela ikväll vilket är kul. Han gjorde ett fint intryck på mig i förra matchen. 


Skadefronten
Förutom dom klassiska långtidsskadorna på Chiesa, McKennie och Kaio Jorge missar även Locatelli och Pellegrini kvällens drabbning. Trist för Pellegrini då han förmodligen hade startat ganska mycket nu i slutet men vem vet, ikväll kanske är kvällen då Sleepy Sandro bestämmer sig för att försöka och bombar upp och ner längs sin vänsterkant likt fornstora dagar? Jag skulle inte betta på det dock. 

Eventuell elva
Perin
De Sciglio, De Ligt, Bonucci, Sandro
Zakaria, Miretti, Rabiot
Dybala, Morata, Bernardeschi



 

Mikael Noaksson2022-05-06 12:00:34
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid