Lagbanner
Stadio Marc'Antonio Bentegodi, 2021-10-30 18:00

Hellas Verona - Juventus

Inför Hellas - Juve: Noll förväntningar
Inte ens Fedex är pepp just nu

Inför Hellas - Juve: Noll förväntningar

Juventus åker till Verona för att skrapa ihop några välbehövliga poäng i jakten på Europaspel. Men efter en riktigt grå inledning på säsongen förväntar jag mig inte att det kommer bli en klang- och jubelfest direkt.

Here we go again. Det här är mina tankar inför matchen.

Är det redan över?
10 matcher in på Serie A säsongen, 12 insläppta mål och 13 poäng från toppen. Just nu ligger Juventus närmare plats 20 än plats 1. Ingen hade nog räknat med smooth sailing när Allegri kom tillbaks men det här är under all kritik. Och jag börjar tröttna på alla undanflykter. Varför ska det ta så lång tid för just Juventus att komma igång när Inter, Lazio och Roma gjort det bättre fast dom också har ny tränare? Och att Allegri skulle ha en sämre trupp att jobba med än alla andra topplag är också bullshit i mina öron. Det här är ett lag fullt av kvalité. Koeman fick kicken från Barca i veckan och där kan man snacka om ett lagbygge i spillror. Hans facit? 15 poäng på 10 matcher. Perspektiv mina vänner.

Nu betyder det här inte nödvändigtvis att jag vill göra mig av med Allegri redan nu. Jag är sällan positiv till att byta tränare mitt under säsongen. Men bara för att han gjorde en fantastisk sejour i klubben betyder det inte att han ska komma undan när den trötta damen torskar hemma mot lag som Empoli och Sassuolo. Det hans Juventus har presterat hittills är inte bara dålig fotboll utan även riktigt dåliga resultat. 13 poäng till toppen är teoretiskt möjligt att ta in, men i praktiken ser jag ingen chans till en scudetto nu. Och då är det mer än två tredjedelar kvar av säsongen... 

Jahaja, nu då?
Ja du, bra fråga. Vi får helt enkelt rikta in oss på topp 4 denna säsong också. Förhoppningsvis kommer vi satsa mer på våra unga spelare då 
”att vinna nu” bevisligen inte har fungerat. Men om jag ska vara helt ärlig så förväntar jag mig snarare att Bernardeschi får ett nytt kontrakt och att Moise och Kulan får fortsätta att nöta bänk. That’s just the way it iiiiis. Vi ska dock inte glömma bort att vi ganska nyligen vann vår nionde raka ligatitel. Allt går i cykler och efter ett par år av märkliga beslut från ledningens håll är det bara att inse att vår tid var då, inte nu. 

Hellas skakar inte av rädsla
Matchen imorgon kan gå precis hur som helst. Det är tydligt att provinslagen inte är rädda för Juventus längre. Det officiella receptet för att ta poäng mot den forna supermakten är både kort och enkelt. 

1 - Stå lågt.
2 - Vänta på att Juve bjuder på ett mål
3 - Klart! 

Att Juventus fortfarande inte har ett motgift mot smålagens skrattretande enkla matchplan är faktiskt bortom mig. Hellas kommer att spela med en stark tro på att dom kan ta poäng eller till och med vinna. Juventus kommer till spel med kniven mot strupen, livrädda för att förlora. Det är långt ifrån optimalt, redan innan mathen har rullat igång. 


Min elva (4-3-2-1)
Szczeseny
Cuadrado - De Ligt - Chiellini - Danilo
Bentancur- Locatelli - Arthur
Dybala - Chiesa
Kean


Det behöver skakas om lite. Morata var klapprutten sist och mittfältet hade svårt att få bollen över mittlinjen. Jag vill ha in en till central mittfältare men jag vill aldrig mer se varken Rabiot eller Ramsey i svartvitt igen så valet faller på Bentancur. För mig känns detta som det bästa vi kan ställa upp med. Med både Dybala och Chiesa i lite friare roller bakom en centralt hotande Kean tror jag dessutom att våra bästa spelare kan komma närmare varandra och hitta ett samspel. Och btw, Alex Sandro har usel form så där kan Danilo vikariera imorrn. 

Mikael Noaksson2021-10-29 16:01:22
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid