Lagbanner
Allianz Stadium, 2023-08-27 18:30

Juventus - Bologna

Inför Juve - Bologna: Engångsföreteelse eller trend?
Allegri tror att Chiesa kan göra 14-16 mål den här säsongen. Vad tror du?

Inför Juve - Bologna: Engångsföreteelse eller trend?

Efter en övertygande premiär i Udine bjuder den gamla damen in Bologna till första hemmamatchen för säsongen. Får vi se mer av det ”nya” Juventus eller var det frejdiga spelet från förra omgången bara en fluga?




Magnanelli-effekten.

Efter 3-0 segern mot Udinese gav Chiesa delvis den nya coachen Francesco Magnanelli cred för det mer framåtlutade spelet.

“We are not static, we move around a lot, and that is what the coach is asking of us. With the arrival of Francesco Magnanelli too, we are trying out these new tactics.”, för att citera vår nyblivna anfallare.

Om det är Magnanelli eller Allegri som ligger bakom den högre och mer intensiva pressen i sista tredjedelen låter jag vara osagt. Men oavsett vilket så var det en uppfriskande och faktiskt något överraskande syn. Allegris två senaste säsonger har snarare handlat om att ligga lågt och vänta ut motståndarna men för att återigen citera Chiesa är hög press  ”what modern football is all about”. Det går inte att backa framåt längre. Dom små lagen är för skickliga offensivt och risken att vilket motstånd som helst får med sig ett mål är för hög. Så det var väldigt skönt att den något mer offensiva matchplanen lönade sig. Förhoppningsvis har det övertygat eventuella tvivlare i klubben att framåt är rätt väg framåt.


Samma elva två matcher i rad?

Att ett lag ställer upp med samma startelva två matcher i rad är vanligtvis inget att höja på ögonbrynen över. Det är snarare praxis, kontinuitet är ett recept till framgång. Dom flesta lagen som vinner något gör det med i stort sett samma spelare på planen i varje match. Men det har faktiskt aldrig hänt sedan Mister Max kom tillbaka till klubben. Men nu ser streaken på två säsonger med nya startelvor varje gång ut att kanske gå mot sitt slut. Ingen välkomnar det mer än jag då jag tror att det kommer bidra till en större förståelse spelarna emellan och ett bättre spel som resultat av nyss nämna förståelse.

Cambiaso gjorde det bra ute till vänster och verkar redan hittat ett samspel med Chiesa. Weah hade även han en pigg start i svartvitt och borde få fortsatt förtroende (det finns ju fortfarande inget riktigt alternativ till amerikanen heller). Det har viskats lite om att McKennie skulle ta Mirettis startplats på mitten då Fagioli fortfarande inte är redo för 90 minuter men jag ställer mig tveksam till det, då finns det ingen som kan byta av Weah ute till höger. Det verkar vara en säsong där Allegri provar något nytt så varför inte testa med en favoritelva i repris?


Pogback på riktigt?

Efter en katastrofal förra säsong är den gode Paul säkert mycket revanschsugen och det är alltid bra när motivationen är på topp. Nu är det bara kroppen som ska hänga med också. Att skynda långsamt är nog en god idé men nu verkar det äntligen som att Pogba är redo för några minuter igen. Av träningsvideos och rapporter att dömma så ska han träna för fullt med laget och vara redo för 15 minuter mot Bologna. Jag kanske kommer göra mig själv besviken, han kanske kommer skada sig igen, men jävlar vad jag ser fram emot att se honom spela. Som laget ser ut just nu är det bara han och Chiesa som kan göra det där lilla extra, det där som öppnar ytor som ingen trodde fanns. Om han kan spela 25 ligamatcher den här säsongen tror jag att det kan ta Juventus hur långt som helst. Men det är ett stort om. Så jag ska inte hoppas på för mycket. Men tänk om. Fast det blir nog inte så ändå. Men tänk OM.


 

Mikael Noaksson2023-08-26 10:22:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid