Lagbanner
2020-12-22 20:45

Juventus - Fiorentina

Inför Juve - Fiorentina: Tre till av bara farten?
Avslutar Ronaldo året som bästa målskytt?

Inför Juve - Fiorentina: Tre till av bara farten?

Ett klassiskt rivalmöte stundar. Juventus bjuder in dom lila från Florens till dans några dagar efter den övertygande segern mot Parma. Fortsätter formkurvan att peka uppåt eller blir det ännu en missräkning mot ett sämre motstånd?


Jag är fortfarande lite berusad från i lördags. Men det är inte alkohol utan Juventus finfina 4-0 mot Parma som värmer i bröstet. Mer av den varan mot Viola plz. Här kommer mina tankar inför matchen:

Har snöbollen börjat rulla?
Med fem segrar och ett kryss hittills i december kan en äntligen börja argumentera för att Pirlo har hittat rätt på tränarbänken. Laget verkar ha köpt in på hans filosofi och ser ut att ha kul på planen. Två viktiga komponenter för ett stabilt lagbygge. Om inte matchen mot Parma visar sig vara en fluke kanske snöbollen som är stora stygga Juventus börjat få upp farten nu. Men då krävs det att jobbet görs mot det kräftgående Fiorentina som för tillfället parkerar på 16:e plats i ligan. Jag vill se samma intensitet och inställning som mot Parma, då kommer Viola att få det svårt. Spelar vi som mot Benevento istället blir det svårt. Fiorentina är ett bra lag på pappret men har haft det orlimligt svårt att föra över den kvalitén till planen. Gör jobbet och gå på en välförtjänt julledighet ragazzi. 


Ett dick move som lönade sig
Att köpa en mindre klubbs bästa spelare precis i slutet av mercaton kan inte klassas som något annat än ett dick move. Men busniess är business och Chiesa är numera svartvit. Initialt var jag tveksam men försiktigt optimistisk då det vore osannolikt att Fedex skulle gå samma öde som Bernardeschi till mötes. Men jag trodde inte att Chiesa skulle passa in så bra så snabbt som han har gjort. Att Hussfelt har börjat kalla honom för ”Juventus assistkung” är också det överraskande då Chiesa mäktat med fyra ass hittills. En bit efter Cuadrados åtta och Moratas sex. Men! Att Chiesa varit bra råder det inga större tvivel om. Hans kombination av grinta och vilja att utmana har varit en stor tillgång för Pirlos Juve. Tråkigare har det varit för Fiorentina som omöjligen kunde ersätta sin kronjuvel innan fönstret stängde.   


De Ligt delight
Sedan De Ligt klev in i säsongen så har defensiven sett VÄLDIGT mycket bättre ut. Att spela med en hög backlinje är lite av Ajax filosofi och The Baby Beast är stöpt i den formen. Han vågar gå högt och hårt för att stänga glappet mellan försvar och mittfält vilket gör att motståndarna har svårare att utnyttja dom ytor som finns bakom backlinjen. Och för er som inte såg Atalanta-matchen hade han den otroligt svårstoppade Zapata i sin ficka. Samma Zapata som bara behöver fälla ut bomen och trycka sig förbi Bonucci när han känner för det. De Ligt må ha kostat skjortan och tjäna hutlöst med deg men att han är vår bästa back just nu råder det inga tvivel om i min bok. Med De Ligt från start har Juve fem insläppta på nio matcher varav fyra hållna nollor. Det är riktigt bra statistik. Fortsätter han på den inslagna vägen kan det mycket väl bli en till nolla imorgon. 

Forza Juve!

Mikael Noaksson2020-12-21 16:25:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid