Lagbanner
Allianz Stadium, 2023-03-09 21:00

Juventus - Freiburg

Inför Juve - Freiburg: Ett par nivåer svårare
Är mister Maria tungan på vågen idag också?

Inför Juve - Freiburg: Ett par nivåer svårare

Juventus europaäventyr har väl sett sisådär ut den här säsongen. Med bara en vinst i bagaget så ställs nu den gamla damen mot Bundesligas femma. All respekt till Nantes, men det här blir nog en tuffare nöt att knäcka.




Något att spela för

Det blir ju lite så, att ju längre en turnering varar, desto mer vill man vinna den. Nu är vi framme i kvartsfinal och det finns ändå något kittlande i ett slutspel. Även om jag tidigare varit ganska sval inför Europaleague så börjar en liten, liten eld tändas långt därinne ngonstans. Det vore kul att komma till semi, till final. Det är ju dom matcherna som skapar minnen, det är då sporten dras till sin spets. 

Sen har vi ju det där med CL-biljetten som ligger i potten. I mina ögon långt mycket mer värdefull än en pokal. För även om min magkänsla alltid har varit att Juve får tillbaka sina 15 minuspoäng så ligger ännu en jobbig rättegång och lurar bakom husknuten. Och vem fan vet vad en sportslig domstol med revanschlust hittar på för straff den gången? 


Någon att spela för

En forward behöver sina mål och vi ska vara ärliga så har inte den gode Vlahovic rosat marknaden på just den fronten. Även om jag tycker att han förtjänar beröm för sitt förbättrade targetspel, något som är ack så viktigt för ett lag som Juventus, så är det målen vi köpte honom för. Det är målen han ska leverera. Det är klart att man kan peka på att han inte får speciellt många bollar att jobba med, men är det inte också en forwards uppgift att göra sig spelbar? Allt för ofta ser man Dusan stå där i mitten, fastklistrad vid en mittback och räcka upp armen. Jag är ledsen mannen men på så sätt blir det inga lägen att sätta dit. Rör på dig, ta tydliga löpningar, möt boll, störta i djupled. Då ska du nog se att fler kommer att passa dig.

Ett lag behöver sin forward. Det självförtroendet framåt. Det är dags att steppa upp nu Dusan. 


Obesegrade Freiburg

Tyskarna har gått som tåget detta europaspel och inte förlorat en match hittills. Det kan göra dom riktigt farliga. En sådan svit bygger ett redan starkt självförtroende och min analys av all sport lyder att mer än hälften av prestationen handlar om den mentala biten. Så förvänta er ett taggat motstånd. Laget ligger som sagt femma i Bundesliga och har gjort 2x slavsylta av våra förra motståndare Nantes i gruppspelet. 

Samtidigt kan man säga att varje vinst för dig ett steg närmare förlusten. Att alla sviter finns till för att brytas. Ser man till hela säsongen så har tyskarna åkt på några rejäla smällar i Bundesligas lite större matcher. 5-1 mot Dortmund, 5-0 mot Bayern och 6-0 mot Wolfsburg talar ändå för ett försvar med ganska många brister. Men det gäller också att utnyttja dom genom att spela snabbt, rakt och med kvalité. Något som inte är dagens Juventus kanske starkaste sida. 

TV: Di Marias hattrick säkrade avancemang för Juventus

Mikael Noaksson2023-03-09 08:39:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid