Lagbanner
Allianz Stadium, 2021-12-05 20:45

Juventus - Genoa

Inför Juve - Genoa: Mera måstematch

15 omgångar in i säsongen var det få som hade räknat med att hitta Juventus hela 12 poäng bakom toppen. Nu har målbilden kalibrerats och siktet är inställt på den vitala CL-platsen sju poäng bort. Men då krävs det att poängen rullar in ganska regelbundet från och med nu. Första chansen till nästa trepoängare kommer mot Shevchenkos Genoa. En söndagsmatch med mycket på spel.




Ännu en måstematch

Med sju poäng upp till fjärdeplatsen efter 15 omgångar finns det ingen plats för poängtapp mot Genoa. Det finns väl egentligen aldrig plats för poängtapp mot Genoa men som läget ser ut just nu är det extra viktigt att inte fucka upp. För det är ju just det man har gjort så ofta den här säsongen, fuckat upp mot dom mindre lagen. Sist mot Salernitana såg det dock ganska bra ut och laget dominerade matchbilden för kanske första gången under Allegri del II. Trots det var det bara någon centimenter ifrån att Salernitana gjorde 1-1 i den andra halvleken. Känslan av att Juventus kan släppa in mål precis när som helst kvarstår och då är det lika bra att satsa offensivt tycker jag. Går laget in med samma vilja att dominera även mot Genoa så tror jag inte att den gamla damen tappar poäng i den här matchen. Om dom istället blir fega och slutar spela boll så kan det gå hur som helst. Det är svårt att veta vilket Juventus som dyker upp imorgon kväll. Vad som däremot är glasklart är att tre poäng måste in på kontot. 

Ingen Rovella

Med just poängen i åtanke så är det kanske skönt att en av Genoas bästa spelare missar matchen. Det tråkiga är dock att han råkar vara ägd av Juventus så vi supportrar missar även chansen att spana in en av våra största talanger utanför klubben. Rovella har tagit stora kliv den här säsongen och ses nu som en given startspelare i ett Serie A lag på den undre halvan av tabellen. Inte dåligt för en grabb nyss fyllda 20. Allt tyder på att han plockas hem nästa säsong för att fylla på med nytt blod hos ett ganska livlöst mittfält. Det är exakt den här typen av värvningar jag förväntar mig att Juventus fortsätter att göra i framtiden. Köp unga italienska talanger tidigt, innan hypen har nått övriga Europa. Jag har känslan att Juventus kommer att ha svårt att vinna några budgivningar inom dom närmaste åren. 

Avanti Paulo 

Det börjar bli ganska tydligt att Juventus offensiv är beroende av att Dybala spelar (och presterar). Förra matchen gjorde han det vilket gav tre sköna pinnar. Just nu är han både länken mellan mittfält och anfall samtidigt som han tar mest avslut i laget. Det gör Juventus till både ett roligare och bättre lag. Och även om han axlar det ansvaret fint riskerar offensiven att bli väldigt lättläst om inte fler steppar upp. Tyvärr är Chiesa skadad fram tills nyår så nu är det spelare som Kean, Morata och Kulusevski som får visa varför dom spelar i en storklubb som Juve. Förhoppningsvis kan målet mot Venezia få det att lossna lite för Morata som haft en tung period ett tag nu. 

 

Eventuell elva

Szczeseny
Cuadrado - De Ligt -Bonucci - Pellegrini
Kulusevski - Bentancur - Locatelli - Bernardeschi
Dybala - Morata

Mikael Noaksson2021-12-04 15:40:27
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid