Lagbanner
2021-03-06 20:45

Juventus - Lazio

Inför Juve - Lazio: Hoppas får man 

Om du redan gett upp ligan så är det ditt val. Faktum är att det är 45 poäng kvar att spela om och tre av dom står på spel mot Lazio imorrn. Vinner Juve så sätter man lite press på Inter som möter högflygande Atalanta på måndag. 

Här kommer mina tankar inför matchen. Om du är känslig för svordomar kan det vara läge att titta bort. 


A broken record
Det känns som att jag har skrivit samma jävla pisstråkiga text 40-11 gånger den här säsongen. Skadeläget ser ut som skit, what else is new? Just när vi KANSKE kan välkomna Bonucci och Cuadrado tillbaks in i truppen så har en av våra kvarvarande tre mittmittar åkt på the rona. Och nej, det är tyvärr inte Rabiot utan den något viktigare Bentancur. Inte för att han har varit speciellt bra den här säsongen men han är fortfarande den enda spelförande mittfältaren vi har kvar i Arthurs frånvaro. Eller ja, bland seniorerna i alla fall. Istället för att överlåta spelfördelningen till killen med sämst förstatouch bland mittfältarna kanske det är dags att ge junisen Fagioli sin första Serie A start? Annars får vi förlita oss på kontringar mot ett lag som typ bara spelar på kontring, vilket kan bli jävligt knivigt. Men hey, nu har vi ju bara fem-sex startspelare borta istället för sex-sju så om vi inte kör över Lazio med 4-0 borde Pirlo avgå. Och begå harakiri. 


Ge mig revansch 
Sist vi mötte Lazio spelade laget en nästan helt perfekt bortamatch. Om det inte vore för att Bonucci inte lagt på sig ett gram muskler sedan högstadiet det vill säga. Där och då minns jag att det kändes surt och en smula orättvist så den här gången vill jag att vi tar trepoängaren som vi missade då. Det är inte mer än rätt. Om inte annat så för min skull, jag ber inte om mycket här i livet. Bara att laget jag hejar på totalt kör över motståndet varje match dom spelar så att jag kan spackla över min usla personlighet och mitt tråkiga liv den här helgen också. Det är fan inte för mycket begärt. Nio år i rad ger mig ingenting, om vi inte vinner 10 så kommer jag fan sluta att kolla på fotboll. Varför ens försöka om man inte vinner, right? 


Om vi ska vara seriösa
Så är det här en jävligt viktigt match. Inter leder med 7-10 poäng och har ett par luriga matcher som väntar. Eller ja, Atalanta är åtminstone luriga på riktigt men även Torino och Sassuolo kan ställa till med problem för de flesta en säsong som denna. Kan vi knapra in några pinnar den här omgången så är vi med i matchen igen på riktigt. Låt oss leka med tanken att Juve vinner och Inter kryssar. Då är vi nere på 5-8 poängs avstånd. Vinner vi hängmatchen mot Napoli är det fem poäng upp. Och då har vi inte mött dom hemma än. Visst, det är många ”om” i den här ekvationen men det verkar som att hälften av supportrarna har glömt måttot ”fino alla fine”. Du är supporter hela vägen in i kaklet, inte bara när ditt lag surfar hem ligan i april. Någon gång måste vi förlora. Kanske är det denna säsong, kanske är det nästa. Oavsett när så kommer det att hända. Och det kommer att svida. Men tills dess så stöttar vi laget i vått och torrt. Tänk på all glädje ditt lag har gett dig dom senaste nio åren. Om du fortfarande tror att Juventus är skyldig dig något kan du gå å snyta dig pöjk. This is a grown mans game och då förlorar man ibland. 


En skadefri elva (4-4-2):

Szczesny
Danilo - Demiral - Bonucci - Sandro
Chiesa - Rabiot - Fagioli - McKennie
Kulusevski - Ronaldo

Mikael Noaksson2021-03-05 18:29:03
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid