Lagbanner
Allianz Stadium, 2022-11-13 20:45

Juventus - Lazio

Inför Juve - Lazio: In i kaklet nu! 
Klassisk drabbning i Turin.

Inför Juve - Lazio: In i kaklet nu! 

Ikväll kommer det ljusblåa huvudstadslaget Lazio på besök till Turin. Kan Juve förlänga sin vinstsvit och gå in i VM-uppehållet med sex raka i ryggen eller kommer ett skadedrabbat Lazio sätta käppar i hjulet? Slå på Cmore kl. 20.45 för facit.



Det går fort i hockey.

I fotboll också tydligen. För några veckor sedan såg den här säsongen helt körd ut. Juve var efter i ligan, efter i CL och spelade som ett packe bakfulla korpenspelare. Nu är man ute ur CL och spelet ser väl inte direkt bländande ut, men (och det är ett väldigt stort men) efter fem raka vinster i Serie A så har Allegris mannar helt plötsligt häng på toppen. Med den nuvarande fjärdeplatsen kan man till och med säga att Juve är i toppen, även om det fortfarander är långt upp till Napoli. En vinst ikväll och samtidigt som Milan tappar och vårt svartvita lag skuttar upp till plats nummer två i tabellen. Och det är något som inte ens dom mest frikyrkligt optimistiska fansen vågade drömma om för ett tag sedan. 

Visst, det finns fortfarande problem att lösa. Laget har svårt att skapa målchanser och har fortfarande ingen aning om hur man tar sig förbi en hög press. Tre av fem matcher har vunnits med uddamålet och hade slutat med kryss om vi inte haft turen på vår sida. Man ska inte ropa hej förrän man är över ån med andra ord. Men att det blåser lite positiva vindar i klubben ska vi fans passa på att njuta av. Lika snabbt som säsongen vände, lika snabbt kan den köra i diket igen. 


Tacka kidsen!

I början av säsongen var det Miretti, men efter en rad imponerande insatser är Fagioli nu mittfältstalangen på allas läppar. Med två otroligt viktiga mål, fin teknik i passningarna och en orädd attityd har ynglingen cementerat sig i Allegris startelva dom senaste veckorna. Och förutom en stor påverkan i själva matcherna så tror jag också att Nicolos framfart är en bidgragande faktor till att stämningen i klubben har fått sig en boost. Den senaste spelaren att gå igenom ungdomsleden och bli en man för startelvan var allas vår prins Claudio Marchisio. Det var ett tag sedan. Nu har vi helt plötsligt en drös med unga spelare som står på tröskeln och väntar på sitt stora genombrott. Det ligger liksom en förväntan i luften. Och ärligt talat så tror jag att det räddade säsongen. I alla fall för min egen del. Alla behöver något att tro på och i Juvekretsar så är det just nu Fagioli.  

Om det kommer att hålla i sig låter jag vara osagt. Talangutveckling är en komplicerad konstform med många fallgropar längs vägen. Det ska mycket till för att på riktigt etablera sig i ett storlag som Juventus. Men det Fagioli visat sedan slutet av oktober ger oss i alla fall en anledning att drömma lite. 


Tunga avbräck, för Lazio

Juves sjukstuga är långt ifrån tom. Vi har vant oss vid att det är 7-10 spelare borta varje gång den gamla damen ska lira boll och den siffran stämmer väl hyfsat även den här kvällen. Men de här gången är det faktiskt Lazios avbräck som det har snackats mest om. Juves skadelista kanske inte ger några klick längre, vad vet jag? Nåväl, först och främst missar bortalagets stora skyttekung Immobile matchen. Det gör att Lazio blir av med sin enda riktigt naturliga målskytt och den självklara ledaren i anfallslinjen. Även Zaccagni är skadad, en kille som med sina 5+3 varit en av lagets bästa poängplockare i höst. Dessa två herrar är tillsammans iblandade i över 65% av Lazios mål så att kalla det för tunga avbräck är kanske till och med lite i underkant. Dessutom är Lazzari  också borta vilket även det får ses som ett avbräck modell större då han startat i majoriteten av dom ljusblåas matcher hittills. Kan det vara så att motståndarna faktiskt har det värre på skadefronten än oss den här gången? Kort i taket i så fall. 
 

Mikael Noaksson2022-11-13 06:44:13
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid