Lagbanner
Allianz Stadium, 2023-05-03 18:00

Juventus - Lecce

Inför Juve - Lecce: Ett lag som är svårt att gilla
Hej hå, hej hå, ad ska Allegri göra utan Rabiot?

Inför Juve - Lecce: Ett lag som är svårt att gilla

Nä, det är inte värst kul att följa Juventus just nu. Efter en formsvacka som inte setts sedan Del Neris dagar så är det dags att ta sig i kragen. Frågan är om den gamla damen ens vet hur?




101 uppställningar på 101 matcher?

Inför den senaste matchen mot Bologna läste jag att Mister Max använt 100 olika uppställningar i dom 100 matcher han tränat Juve sedan återkomsten. Förmodligen ett rekord i sig, men också ett smärtsamt tydligt tecken på att han inte hittat rätt med sina laguttagningar. Visst, skador och avstängningar gör självklart sitt, men jag har ytterst svårt att se att han inte har haft chansen att spela samma elva en enda gång. Om någon undrar varför Juventus ser ut som ett lag som aldrig har spelat ihop så är det alltså för att dom inte har det. Jag skulle gärna höra Allegris förklaring för i mitt huvud låter det helt jävla sinnessjukt att tro att laget skulle kunna skapa ett grundspel med så mycket förändringar hela tiden. Det är inte bara att han byter spelare, han spelar också en stor del av laget på positioner där dom inte hör hemma. Alla minns säkert förra säsongens expriment med Rabiot som vänsterytter, ett taktiskt magplask från start till mål. Men vi har även sett McKennie som högerytter, Chiesa som striker, Chiesa som höger ytterback i 3-5-2, Di Maria som striker och så min personliga favorit Alex Fucking Sandro som mittback. Kom igen nu, det säger ju sig självt att galenskap som denna inte leder till framgång. Varför gör han det då? Ja det kan bara Mad Max svara på, men min gissning är att han är så upp över öronen förälskad i sin ”trygga” fembackslinje att han gör vad som helst för att slippa gå ifrån den. Det har gång på gång bevisats att kontinuitet är grunden för ett vinnande fotbollslag, hur kan det då komma sig att Italiens överlägset bäst betalda tränare inte har fattat det?


2 poäng sämre än förra året.

Förra säsongen var i mångt och mycket ett fiasko. Efter ett decenium av titlar så väljer ledningen att sparka en purfärsk tränare som adderat två pokaler till prisskåpet för att ersätta honom med en rutinerad tränare till en skyhög lön. Som vi alla vet gick det sådär. Och det värsta av allt är att det inte ser ett dugg bättre ut den här säsongen. Det är till och med ännu sämre den här gången. 2022 hade den gamla damen skrapat ihop 62 poäng på 32 omgångar, nu har hon 60. Och det värsta av allt är att jag ser noll utveckling rent spelmässigt. Ytterst få mål görs till följd av inövande mönster eller snabbt kombinationsspel. Det är sällan Juve dominerar ett lag rent spelmässigt och sällan det görs mer än ett mål framåt per match. Låter det här som ett projekt som är värt att fullfölja? Ser ni andra något som jag missar? Jämför det här laget med alla andra lag som vunnit något stort under dom senaste tio åren. Finns det en enda likhet? Finns det en enda anledning att tro att det kommer bli bättre? Jag skulle älska att bli motbevisad, men som det ser ut just nu så har jag gett upp. Ärligt talat vet jag inte ens om jag kommer att se matchen ikväll.

Rabiot leder den interna skytteligan.

Sug på den ett tag.
 

Mikael Noaksson2023-05-03 08:51:35
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid