Lagbanner
2021-12-08 18:45

Juventus - Malmö FF

Inför Juve - Malmö FF: Mesta mästarnas match 

Inför Juve - Malmö FF: Mesta mästarnas match 

Ett Juve i småform möter ett Malmö som håller på att jogga ner efter en lång säsong. Fortsätter den senaste dominansen mot dom mindre lagen eller halkar laget tillbaks i gamla hjulspår? 

Fortsätt att bygga mot dom mindre lagen
Efter en blek insats mot Atalanta har laget nu två 2-0 segrar på rad. Dessutom efter insatser som faktiskt sett ganska bra ut. Matcherna mot Salernitana och Genoa vittnar också om en taktisk skiftning, från att sitta lågt till att dominera spelet över hela banan. Precis som jag tycker att ett lag av Juventus kaliber bör göra mot mindre namnkunniga motståndare. Bra tempo. Hög press. Inte låta dom andas en sekund. Jag tror att den typen av matcher bygger självförtroende bättre än tighta 1-0 segrar. Juventus måste känna att dom är Juventus igen. Och motståndarna måste känna samma sak. Att det här kommer att bli nästintill omöjligt. Att det kommer att krävas deras livs insats för att få med sig något hem från matchen. Jag tror inte att något lag har känt så mot Juventus den här säsongen, förutom just Salernitana, Genoa och eventuellt Malmö i första matchen. Och jag tror att det har berott mycket på Allegris lågt sittande försvar. Lite rull i backlinjen kan få många nervösa själar att slappna av. Lite tid med bollen på offensiv planhalva och den stora stygga jätten Juve känns plötsligt inte så oslagbar. Men nu verkar det som att Allegri har insett det och korrigerar taktiken. Det gillas. 

Är 4-2-3-1 det ”nya” Juve?
Allegri påstår ofta att uppställningar mest är en lek med siffror. Jag kan hålla med till en viss nivå, men som sagt jag har sett en annan attityd från Juve sedan övergången till 4-2-3-1. Även om Locatelli har klivit in på mittfältet den här säsongen så är det fortfarande vår svagaste lagdel. Det känns som att ett högt stående lag som vinner tillbaks bollen ganska tidigt kan råda bot på det. Då ligger det inte lika mycket press på att mittfältet ska fixa uppspelen helt själva, bollen är liksom redan hos motståndarna. Det enda problemet som jag ser är vad vi gör om Dybala är skadad? Han är den enda spelaren som kan spela CAM och utan honom tappar vi massor med kreativitet. Förvisso är det sant i uppställningar där han spelar FW också, så det får vi väl helt enkelt bara leva med. 

Mätta eller motiverade motståndare?
Som nog ingen har missat så vann Malmö sitt 25:e SM-guld förra veckan. Nästan på Juve-nivå. Den svenska säsongen har alltså avslutats, guldet har firats och bakfyllan lagt sig. Hur motiverade är Malmö inför den här matchen egentligen? Jag tror definitivt att dom vill göra bra ifrån sig, men jag är inte säker på att dom kommer springa benen av sig. Det finns liksom inget annat än hedern att spela för, inget mer Europaspel i horisonten, inga nya miljonbelopp som hägrar. Det kan också innebära en ”inget-att-förlora”-attityd och en otroligt avslappnad trupp med allt att vinna. Den som lever får se. Juventus har däremot något att spela för, nämligen resten av säsongen. Inte så att laget går under om dom tappar poäng, Juve är redan klara för slutspel och det är huvudsaken. Men det lilla momentum som två raka segrar har inneburit kan snabbt förvandlas tillbaks till den negativitet som surrat kring laget hittills vid en dålig prestation imorgon. 

Eventuell elva (4-2-3-1)

Perin
Cuadrado - Rugani - De Ligt - Pellegrini 
Bentancur - Arthur
Kulusevski - Dybala - Bernardeschi 
Kean

Mikael Noaksson2021-12-07 18:30:00

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid