Lagbanner
Allianz Stadium, 2023-12-08 20:45

Juventus - Napoli

Inför Juve - Napoli: It’s getting hot in here
Vem jublar sist ikväll?

Inför Juve - Napoli: It’s getting hot in here

Ett Juventus som tuffar på mot ett Napoli som hackar ganska rejält, det är förutsättningarna inför kvällens stormatch i Serie A. Men som alla vet så spelar form mindre roll när det kommer till matcher av den här digniteten. Låt oss hoppas att den gamla damen kan få med sig alla tre poäng när pipan ljuder efter 90 + tillägg.



Ett hett möte.

Jag vet inte om det är min flammande feber eller det faktum att Juventus ska möta en av sina ärkerivaler ikväll, men svettig är jag i alla fall. Ända sedan Cavani-Lavezzi-Hamsik-tiden så har Napoli varit en av mina mardrömsmotståndare. Dom kommer alltid taggade till tusen mot Juventus. Alltid kaxiga jävlar. Förra säsongen släckte dom Juves titeldrömmar efter en pinsam 5-1 seger på hemmaplan. Plus att dom lyckades knipa alla tre poäng i Turin efter en lökig VAR-fadäs och mål på stopptid. Oj vad dom mådde. Oj vad dåligt jag mådde. Jag har något missunsamt lillebrorhat mot Napoli som inte direkt blir bättre när dom spöar skiten ur oss och dessutom vinner ligan på det. Så ikväll är det dags för revansch. Ikväll är det dags för återupprättning. Ikväll är det dags att sätta lillebror på plats.


Tvåan mot femman.

Om någon sagt att det skulle skilja nio poäng mellan Juventus och Napoli efter 14 spelade omgångar innan säsongen drog igång hade jag definitivt gissat på att det var Napoli som låg före den gamla damen. Dom ljusblå vann trots allt ligan ganska överlägset förra säsongen. Men efter att ha tappat guldmakaren Spaletti och några tongivande startspelare så går det inte att känna igen Napoli den här säsongen. Garcia kom in på tränarbänken men fick lämna redan i omgång 12, efter 0-1 mot Empoli. Det var droppen för den annars så sansade De Laurentiis. Det är svårt att hitta bra tränare mitt under en säsong, men jag måste säga att jag blev något förvånad när Walter Mazzarri presenterades. Sedan han lämnade Napoli 2013 har han haft mindre lyckade sejorer i Inter, Watford, Torino och Cagliari. Det nygamla äventyret började bra med en vinst borta mot Atalanta men efter det har det blivit förluster mot Real Madrid och Inter. 0-3 hemma mot dom blåsvarta måste ses som en riktig käftsmäll och frågan är hur stukat självförtroendet är inför kvällens drabbning. Både Mazzarri och Napoli har mycket att bevisa.   


Den bra brassen is back.

Nu har förvisso Gatti och Rugani gjort ett väldigt bra jobb bredvid Big Boy Bremer men att kapten Danilo är tillbaka är inget annat än fantastiska nyheter. Till skillnad från sin landsman Sleepy Sandro så är Danilo en stabilitetsgaranti där bak. Lugn, trygg och brytningssäker. Han är dessutom långt mycket bättre med bollen vid fötterna än både Rugani och Gatti vilket förhoppningsvis kommer att göra en stor skillnad i uppspelsfasen. Ni vet den delen av Juventus spel som fortfarande ser ut som hejkomåhjälpmig. Även om jag hest skulle se honom spela till höger i trebackslinjen så vill jag inte göra det ännu svårare för Gatti, han är redan nervös som det är när han får bollen. Och Sandro vill jag inte se röken av igen. Rugani har kanske spelat sin bästa fotboll i Juvetröjan i Danilos frånvaro men som vi såg i matchen mot Inter så kan han gå bort sig totalt ibland, något som Danilo sällan gör. Juventus vinstchanser stiger rejält med kaptenen tillbaka, speciellt i stormatcher som denna.




 

Mikael Noaksson2023-12-08 12:31:34
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid