Lagbanner
Allianz Stadium, 2022-08-31 20:45

Juventus - Spezia

Inför Juve - Spezia: Oväntad måstematch
Hoppas att hemmapubliken hörs mer än bortatränaren...

Inför Juve - Spezia: Oväntad måstematch

Med en ganska trevande start på 22/23 blir poängen allt viktigare om Juventus ska undvika en repris av förra säsongens fiasko. Den här gången är det Spezia som gärna agerar party pooper när laget gästar Turin. 



Mitt-i-veckan-match och bra läge att ta en skön trepoängare. Här kommer mina tankar inför matchen.


Viktiga poäng på spel

Även om laget inte startat som det revanschtåg jag hade hoppats på så är det inte heller panik. Än, ska tilläggas. Trots två kryss i rad ligger Juve bara en poäng bakom Inter och två bakom Milan. Calma alltså. Men ännu ett poängtapp kan bli mycket kostsamt. Dels är det viktigt att bygga självförtroende tidigt på säsongen för att känna att man är med och inte konstant behöver jaga. Men också på grund av det stundande spelschemat. Bortamatch i Florens är aldrig lätt och La Viola har startat säsongen imponerande. Jag hade tippat ett kryss på förhand. Och efter det drar CL-äventyret igång igen med en ännu svårare bortamatch i Paris. Där tippar jag förlust, kanske med ett par mål till och med. 

Om Allegris mannar missar tre poäng imorgon kan den vinstfria sviten mycket väl gå från två matcher i rad till fem. Det känns som ett onödigt djupt hål att gräva när säsongen just vaknat. Ett hål som Juve skulle ha stora problem att ta sig upp ur. Det är mot dom ”små” lagen som en vinnande klubb lägger grunden för en lyckad säsong. Det är där den överlägset största delen av poängen ska plockas. Förra säsongen var det sisådär på den fronten. Och vi har redan tappat onödiga poäng mot Sampdoria den här. Imorgon vill jag se något annat. 


Sprickor i hemmaborgen?

Under vår senaste storhetstid blev Juventus Stadium (nu Allianz Stadium) ett nästintill ogenomträngligt fort där det var få lag som ens kunde hoppas på poäng. Men förra säsongen var den känslan som bortblåst. Tio vinster på nitton försök är ett svagt hemmafacit för en klubb som Juventus. Dessutom hela fyra förluster vilket är mer än  säsongerna 17/18, 18/19 och 19/20 sammanlagt. Till och med den så bespottade Pirlo plockade hela nio poäng fler på hemmaplan än vad Allegri gjorde förra året. Det kan inte fortsätta om Juventus ska hoppas på att klättra tillbaka upp på tronen redan denna säsong. Eller göra bra ifrån sig i CL för första gången på några år. 

Hemmaspelet den här säsongen har dock sett riktigt fint ut med övertygande 3-0 mot Sassuolo och 1-1 med mersmak mot Roma. Kan den typen av presspel och hunger fortsätta mot Spezia så har jag svårt att se att dom kan stå emot. Juve behöver publiken i ryggen och en klar och tydlig seger imorgon skulle göra gott för stämningen på arenan. Både då och inför resten av säsongen. 

Hemmafacit senaste 5 åren:
10-5-4 Allegri
14-2-3 Pirlo
16-2-1 Sarri
15-4-0 Allegri
16-1-2 Allegri



Skadeläget: en följetång 

Bonny och Di Maria har börjat träna lite med laget vilket självklart är goda nyheter. Men det betyder tyvärr inte att dom är spelklara inför morgondagens match. Det kan vara dumt att riskera dom när det nalkas på pappret svårare uppgifter redan till helgen. Pogba joggar vilket även det är positivt. Han förväntas kunna börja träna med laget om en vecka eller två så han missar ett par matcher till. Rabiot såg ut att åka på en muskelskada mot Roma men det visade sig vara kramp så fransosen finns tillgänglig. Trots det börjar han gissningsvis på bänken. 

Min elva (4-3-3)
Szczesny
Danilo - Gatti - Bremer - De Sciglio
Rovella - Locatelli - Miretti
Cuadrado - Vlahovic - Kostic

Gatti såg fin ut mot England och får sin första start, mellan stabila Danilo och Bremer. Junisarna tar över mitten då dom sett riktigt bra ut när dom väl har spelat, framförallt Miretti. Jag tror deras bollkontroll, tempo och passningspel kan behövas för att låsa upp ett aggressivt Spezia. Framåt har vi inte så mycket att välja på om man som jag gärna spelar 4-3-3. 

Mikael Noaksson2022-08-30 13:27:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid