Lagbanner
Allianz Stadium, 2022-03-06 18:00

Juventus - Spezia

Inför Juve - Spezia: Snabbrapport
Alvaros time to shine?

Inför Juve - Spezia: Snabbrapport

Trots att en galen diktator har visat världen just hur galen han är fortsätter fotbollen att rulla. I dessa tider blir det tydligt vad som verkligen är viktigt i livet. Om du känner att du har möjlighet, donera en slant till krigets offer, Lo Stilo Juve. 

Skador, skador skador.
Den senaste tiden har varit packad med nyheter om skadeläget i Juventus. Rugani och Bera ser ut att vara tillbaks, men det är klen tröst när Bonucci, Chiellini, Zackaria, Sando, De Sciglio och Dybala fortfarande inte har återhämtat sig. Det vort skönt med lite kontinuitet nu när säsongen drar ihop sig men fotbollsgudarna verkar vara på andra tankar. Stålbadet som började med säsongens första match håller fortfarande i sig. Dags för Soulé att få några minuter kanske?


Vilas Vlaho?
Den kanske största anledningen till att poängen har trillat in på sistone stavas Dusan Vlahovic. Med ett ”grundspel” som knappt får mitt gamla korpgäng att skaka har det varit vitalt med en riktigt vass spjutspets. Dusan har visat sig vara allt jag hoppades på. Och lite till. Det har också gjort att han har fått ganska många minuter i bena på ganska kort tid och Allegri pratade inför matchen om att eventuellt vila honom. Det är en svår balansgång då vi inte har råd att tappa poäng mot lag som Spezia. Samtidigt vore det ödestigert om Vlahovic gick och skadade sig han med. Kan Kean-Morata verkligen bära offensiven på sina axlar? Jag är tveksam. 


Rabiot: första namnet på tavlan
Fråga mig inte varför men någon som man aldrig behöver fundera över om han ska starta eller inte är Adrian Rabiot. Han är så given i Allegris elva att jag börjar undra om han har en hållhake på mister.  För spelet han allt som oftast bjuder på kan jag gärna vara utan. Det är få matcher man tänker att ”jävlar vad Rabiot älgar fram!” eller ”skönt att vi har Adrian, annars hade det här känts jobbigt”. Oftast agerar han lika inspirerande som drivved. Med den fysiken och dessutom en funktionell teknik borde han ta mer plats i matcherna. Någon som har en taktisk aning om vad karln gör för nytta på planen?  

Mikael Noaksson2022-03-06 09:20:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid