Lagbanner
Inför Juventus - Bologna: Segerkrav för att hålla distansen neråt

Inför Juventus - Bologna: Segerkrav för att hålla distansen neråt

Påskhelgen bjuder på fin fotboll från stöveln när fyran Juventus tar emot tolvan Bologna. Seger är ett krav för att behålla ett behagligt avstånd neråt. Bjuder Allegri och gänget oss på den påskstämning vi söker?

Risk att dras in i en strid om topp fyra?

Juventus sitter i ett knivigt läge i tabellen. Fortfarande finns faktiskt den teoretiska chansen att knipa Scudetton. För den som tittar utifrån kan se att historiskt möter Juventus de här sista omgångarna sex lag som man borde vara bättre än. Skulle man ta sex raka segrar och med tanke på hur övriga topp fyra lag sett ut, ja vem vet?

Men det mest realistiska är att vi slutar på den tabellposition vi ligger på just nu. Gott så i så fall och klart godkänt. Men det finns ju också en risk, även om vi inte vill erkänna det, att dras in i en negativ fajt om topp fyra. Bakom oss lurar Roma, Lazio och Fiorentina. Varav vi har de två sistnämnda kvar att möta. Allegri själv vill inte ta ut topp fyra placeringen i förväg samtidigt som han menar att det är klubbens minimum mål.


Hur ställer vi upp med tanke på coppan?

I veckan väntar andra semifinalmötet med Fiorentina i Coppa Italia. Juventus kliver in i matchen med en ledning och kommer naturligtvis göra allt för att segra. Därför blir det intressant att se hur man formerar laget idag. Man har som nämnt tidigare inte råd att tappa några poäng i ligan om det ska bli en bekväm segling mot det som Allegri har kallat minimum målet i ligan.

Med Locatelli skadad och Arthur tveksam till spel blir det intressant att se hur mittfältet formeras. En trolig lösning är att Danilo tar regista rollen, Cuadrado får ta en mezzala roll och Rabiot får fortsätta på sin vanliga position och kan förhoppningsvis visa höjden av sitt register som mot Inter istället för botten av det som vi sett alltför många gånger den här säsongen. Längst fram lär den heliga treenigheten starta.


Förberedelser för nästa säsong

Med, vad som det verkar, Plusvalenza historien ur vägen så kan vi äntligen titta framåt mot nästa säsong som hela tiden varit målet detta ombyggnadens år. Allegri ser mer eller mindre ut att vara bekräftad om inget oförutsett händer. Vilket enligt mig är bra då vi behöver kontinuitet och sitter på en dokumenterat bra Serie A-tränare. Med förlängningarna av Cuadrados och Perins kontrakt säkrar man också upp inför framtiden. Även det smarta val.

Summa summarum ser allt rätt bra ut inför nästa säsong. Många är med all rätta besvikna över våra så pass tidiga avsked från chansen att vinna CL och Serie A. Men ser man i det långa perspektivet har det varit en svår säsong och vi har byggt om med målet hela tiden satt på nästa säsong. Att Dybala lämnar gör ont men är kanske nödvändigt både för att han och Juventus ska kunna blomstra. Låt oss bara hoppas att han inte gör det i ett annat Serie A-lag.


Förmodade elvor:

Juventus:
Szczesny
De Sciglio, De Ligt, Chiellini, Pellegrini
Cuadrado, Danilo, Rabiot
Dybala, Vlahovic, Morata

Bologna:
Skorupski
Soumaoro, Medel, Theate
Hickey, Aebischer, Schouten, Soriano, Dijks
Arnautovic, Orsolini

Forza Juve och Forza Siniša!

Lucas Sjögren2022-04-16 11:23:01

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid