Lagbanner
2020-01-06 15:00

Juventus - Cagliari

Inför Juventus - Cagliari: Fotboll, på en måndag?!

Inför Juventus - Cagliari: Fotboll, på en måndag?!

Julen är slut, bakfyllan från nyår har precis lagt sig och 2020 ler ett välkomnande leende för alla som kan se igenom diset och dimman. Juventus är tillbaks och vi är alla mycket tacksamma.

Längre uppehåll från Serie A känns alltid lite fel. Det rubbar min värld på något sätt. Inga repriser att gotta sig i, ingen ångest efter tappade poäng eller suckar på grund av Bernardeschis obefintliga form. Jag gillar det inte. Skönt då att Juventus ska spela snart. På en måndag dessutom, lite ofint mot er som är på jobbet men vi frilansare klagar inte. 

Inför Juventus
Jag antar att alla håller med om att förutom tre poäng så är det bra fotboll vi vill se. Ni vet den som Sarri vill spela. Det har varit en brokig övergångsperiod, jag hoppas att det lossnar lite nu. Mister själv påpekade att defensiven är den som lider mest, när presspelet inte sitter blir backlinjen ofta lämnad ensam. Jag tror även att det skulle leda till en bättre offensiv om vi lyckades vinna bollen oftare och högre upp i banan. Cagliari har två bollskickliga mittfältare så här måste anfallarna skära av ytor och inte låta dem styra anfallen för mycket. 

Bentancur (som spelat riktigt bra de senaste matcherna) är tyvärr avstängd efter snorungefasoner vilket lämnar en plats öppen bredvid Pjanic och Matuidi. Det hade varit kul att se Ramsey som mezzala men jag tror det blir Rabiot som startar. Han börjar sakta men säkert hitta tillbaks till sitt spel igen och kan bli en viktigt kugge om det lossnar. 
Längst fram verkar pubikfrieriet med våra tre ess fortsätta. Det finns enorm potential här så varje minut på plan tillsammans är goda nyheter.  


Inför Cagliari
En kan inte säga något annat än att säsongens Cagliari gör succé. De undkom nedflyttning med nöd och näppe förra året och de flesta av oss hade nog gissat på något liknande i år. Men med en pånyttfödd Radja på mitten har laget till och med nosat på CL-platserna den här gången vilket är mycket imponerande. Ceppitelli ställer upp laget i en julgransformation med hög intensitet, de matcher det lossnar ser spelet riktigt bra ut. Och vi alla vet hur Radjas bössa kan smälla. Det blir ingen lätt match, men en match vi borde vinna. 

Eventuella laguppställningar 

Juventus (4-3-1-2)

Szczesny
Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Sandro
Rabiot, Pjanic, Matuidi
Dybala
Higuain, Ronaldo


Cagliari (4-3-2-1)
Olsen
Farago, Walukiewicz, Klavan, Pellegrini
Nandez, Cigarini, Rog
Radja, J. Pedro
Simione


Forza Juve!

Mikael Noaksson2020-01-06 09:21:39
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid