Lagbanner
2020-02-02 12:30

Juventus - Fiorentina

?Inför Juventus – Fiorentina: Kom igen nu!!

Serieledande Juventus tar emot Fiorentina under söndagens lunchmatch. Det är en av Fiorentinas två viktigaste matcher per säsong (den andra är motsvarande möte i Firenze) och vi kan räkna med att de kommer göra allt för att förstöra för vår gamla dam. Efter förlusten förra söndagen är det dock dags för Sarris manskap att svara på kritiken och kamma hem tre nya poäng i kampen om scudetton.

Juventus leder serien med tre poängs försprång ner till andraplacerade Inter. Strax bakom befinner sig Lazio med fem poäng upp till Juve men med en match mindre spelad. Det är med andra ord jämnt där uppe. Alla tre tappade poäng senast men Juves insats var den nog den sämsta för säsongen mot ett visserligen supermotiverat men knappats något extremt skickligt lag i form av Gattusos Napoli. Koncentrationen, motivationen och viljan fanns inte där, det är något som Sarri får ta på sig en smula. Men nu vänder vi blad och ser framåt. Varken inter (Udinese borta) eller lazio (SPAL hemma) har särskilt tuffa möten men en eventuell seger skulle ändå sätta press på de två stora titelutmanarna. Annars har veckan som gått, utöver kritiken mot söndagskvällen insats, handlat om mercaton. Det blev aldrig något byte mellan De Sciglio och Kurzawa (PSG). Kulusevski blev klar (för sommaren) tidigt i januari och när transferfönstrets stängning närmade sig så gjorde man till slut sig av med Emre Can som haft det tufft i Juventus och visst känns försäljningen vettig.

Juventus:
Positiva nyheter för alla Juventini är ryktena om att både Chiellini och Khedira verkar närma sig återkomster (snackas om ca 30 dagar) och oj så viktigt det vore att framförallt få tillbaka Chiellini. Juventus har släppt in långt mycket fler mål än vad vi är vana vid att se och med Demirals långtidsskada (så jävla tråkigt) behövs verkligen Chiellini när det börjar vankas CL. Mot Fiorentina lär De Ligt och Bonucci kampera ihop och med allra högsta sannolikhet får de hjälp av Alex Sandro och Cuadrado på ytterbackspositionerna. Pjanic och numer givne Bentancur (en spelade som både Sarri och undertecknad tycker mycket om) förmodas få sällskap av Rabiot som sakta men säkert verkar komma igång så smått – tycker faktiskt han ser bättre och bättre ut. Eventuellt skulle Bernardeschi kunna starta i sin nyfunna roll som mezzala men favorit på Bentancur och Rabiot bredvid Pjanic. Framåt väntas Ramsey få fortsatt förtroende (har fått spela mycket senaste tiden) bakom Dybala och Ronaldo.

Fiorentina:
Fiorentina befinner sig i mittenregionen av tabellen och någon form av ingenmansland. Man har trygga tio poäng ner till nedflyttningsstrecket men har relativt långt upp och alldeles för många lag emellan sig och 6:e placerade Milan (kvalplats till Europa-league). Men är det någon match Fiorentina tänder till i så är det mot oss. Laget har en helt okej formkurva. Man åkte visserligen ut mot inter i coppan men har inte förlorat i ligan sedan 20 december mot Roma. Klubben valde att säga arrividerci till Boateng och benvenuto till Cutrone under transferfönstret. Cutrone känns som ett naturligt anfallskomplement till Chiesa. De förväntas starta ihop längst fram. Man har avstängningar på Milinkovic som varit viktig samt Juvebekantingen Caceres. Det stora avbräcket är fortsatt Ribery som varit borta länge och som inte kommer vara spelklar förrän i mars. Senast mot Juventus var det just Ribery som var det ständiga hotet, skönt att slippa.

Matchen:
Stundtals har Sarris ideer blivit allt mer tydliga och synliga och emellanåt tycker jag att vi får fram läckert kombinationsspel. I det spelet är det oerhört viktigt att mittfältarna har tekniken för det och med Bentancur och Rabiot vid sidan av Pjanic känns det som att den typen av fotboll går att lösa. Framåt kan Ramsey med sitt djupledsspel förhoppningsvis bidra med att skapa ytor för Ronaldo och Dybala som har kvaliten att avgöra matcher på egen hand ifall spelet låser sig. Bakåt får vi verkligen hoppas på skärpning. Framförallt vill undertecknad se motiverade och hungriga spelare som spelar koncentrerat från avspark tills domare Pasqua blåser av efter 90 + tillägg. Ifall hungern och viljas är på plats ska vi ta tre poäng!

Probabli formazioni:
Juventus (4-3-1-2):
SZCZESNY
CUADRADO
DE LIGT
BONUCCI
ALEX SANDRO
BENTANCUR
PJANIC
RABIOT
RAMSEY
DYBALA
RONALDO

Fiorentina (3-5-2):
DRAGOWSKI
CECCHERINI
PEZZELLA
IGOR
LIROLA
BENASSI
PULGAR
BADELJ
DALBERT
CUTRONE
CHIESA

Tid: 12:30
Domare: Fabrizio Pasqua
Tv: Cmore
Källor: gazzetta dello sport

FINO ALLA FINE
FORZA JUVENTUS!!










 

Leonard Gullberg2020-02-01 17:02:16
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid