Lagbanner
Inför Juventus - Hellas Verona: Vlahovicshow?
Hur kommer det gå för Vlahovic i debuten?

Inför Juventus - Hellas Verona: Vlahovicshow?

Efter en kortare uppehåll i seriespelet tar Juventus emot Verona på hemmaplan under söndagskvällen. För att haka på i fajten om Champions League-platserna krävs det att Juventus fortsätter plocka poäng, inte minst trepoängare. Med en nyfunnen entusiasm både inom klubben och bland dess supportrar efter ett lyckat transferfönster hoppas man nu få en flygande start på våren.

Blir det Vlahovicshow?

Under januarifönstret lyckades Juventus köpa loss hela Serie A:s guldkalv Dusan Vlahovic från Fiorentina. Utöver det lyckades man få in mittfältaren Denis Zakaria från Borussia Mönchengladbach. Ramsey, Kulusevski, och Bentancur fick packa sina väskor och istället lämna Turin för den här gången.

Allt som allt är känslan att Juventus efter det här transferfönstret sitter med en bättre trupp än tidigare. Nu får vi hoppas att Zakaria och Vlahovic kommer snabbt in i spelsystemet och att Allegri tillsist efter mycket om och men får på plats sitt spelsätt. Jag tror och hoppas att så blir fallet och att de två nyförvärven kan vara pussebitar som saknats och fylla en viktig funktion i truppen idag och vara något att bygga på framöver.

Vlahovic som anländer till Juventus med en hög prislapp kommer naturligtvis att behöva bära många supportrars förväntningar på sin rygg. Men vi får inte glömma att killen bara är 21 och att han är köpt för att hålla för en lång tid framöver. Något Allegri har tryckt på i veckan som gått. Med det sagt hoppas jag att han kan få en flygande start nu direkt på söndag och vad vore ett bättre sätt att presentera sig på än att göra mål direkt och få bidra till en seger?


Hur ska mittfältet formeras?

En stor fråga under säsongen har varit hur mittfältet ska ställas upp. Allegri har haft svårt att hitta något som verkligen fungerar. Med Bentancur ut och med Zakaria in och en stannande Arthur kanske vi har fått en hint. Kruxet för Juventus under säsongen har ofta varit att den duktige Locatelli har tvingats ta en allt för sittande roll och därför tappat en del dimensioner i sitt spel. Med Zakaria in och med en Arthur som förhoppningsvis kan vara skadefri och motiverad kanske vi kan börja skönja en lösning. En McKennie som spelat bra under januari kommer också att få sina minuter. En ytterligare parameter är frågan om Allegri kommer att ställa upp med två centralt eller tre.

Med det sagt saknas Locatelli i söndagens match vilket troligtvis gör att Zakaria får chansen direkt. Troligtvis ihop med Arthur och Rabiot. Det ska bli spännande att se hur han kommer funka i Juventus spelsätt och om vi kommer kunna skönja några tecken på hur Allegri vill ställa upp mittfältet framöver.


Viktigt att få ordning på torpet nu

Under hösten blandade och gav laget väldigt mycket och det är svårt att beskriva hösten som något annat än en besvikelse och som en renovering som går långsammare än tänkt. Samtidigt känner vi vår Allegri och att han alltid brukar ha ganska dåliga höstar för att sedan formtoppa under våren när alla turneringar ska avgöras. Resultatraden har på sistone också sett bättre ut men prestationerna har varierat kraftigt. Förhoppningsvis kan de nya förstärkningarna och att hans spelmodell mer och mer börjar sätta sig och att hans experimenterande börjar nå sitt slut göra att prestationerna blir stabilare och bättre.

För nu är våren här och nu ska allt avgöras. Det var här Pirlo gick bort sig. I ligan tappade man bit för bit men lyckades till sist rädda upp en fjärdeplats. Men det var i den här perioden man la grunden för det förnedrande Champions League uttåget. Nu har man Atalanta som ligger på fjärdeplatsen nästa helg samtidigt som Champions League åttondelen och cup kvarten stundar runt hörnet. Nu gäller det att få ordning på torpet och börja leverera resultat om vi ska ha en kul vår att se framemot.


Trolig elva

Szczesny
Danilo De Light Chiellini De Sciglio
Zakaria Arthur Rabiot
Dybala Vlahovic Morata

Lucas Sjögren2022-02-05 17:04:13

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid