Lagbanner
2020-03-08 20:45

Juventus - Inter

Inför Juventus – inter: Derby d'Italia inför tomma läktare

Juventus tar ikväll emot ärkerivalerna från Milano och för första gången (i alla fall i modern tid) spelas derby d'Italia inför tomma läktare pga rådande situation med corona viruset. inter skuggar Juventus i tabelltoppen, endast sex poäng skiljer lagen åt (inter har dock en match mindre spelad) så matchen gäller utöver rivaliteten extra mycket denna jämna säsong av Serie A.

Det känns ärligt talat fånigt att inför matchen spekulera kring startelvor, matchbild med mera när det samtidigt är kris i det land som matchen ska spelas i. Matchen, derby d'Italia, skulle egentligen ha spelats förra söndagen, sen skulle den spelas på måndag, sen skulle den spelas 13 maj, sen skulle den inte spelas alls, sen skulle den spelas igen... NU verkar det som att den ska spelas ikväll 20:45 och även om man som supporter alltid ser fram emot den här typen av matchen så undrar man ju faktiskt över rimligheten eller snarare orimligheten i att den faktiskt ska spelas. Samtidigt har man inte råd eller tid (EM till sommaren – om det nu ens blir av?) att flytta för många matcher. Men ju mer man läser om coronavirusets effekter på det italienska samhället känns det mer och mer som att man förr eller senare kommer att behöva pausa mästerskapet eller skjuta upp det helt och hållet. Vi är inte där än och kanske spelas säsongen klart med eller utan publik men det fotbollsfokus som brukar fästas vid den här stormatchen kommer naturligtvis i skymundan när situationen är som den är. Med det sagt, matchen ser alltså ut att blåsas igång kl 20:45 ikväll på Juventus Stadium inför tomma läktare.

Juventus:
Vår kära gamla dam har inte sett särskilt pigg ut den senaste tiden. Trots segrar i de två senaste ligamatcherna mot SPAL och Brescia har spelet sett riktigt dåligt. Lägg till en förlust i CL samt ganska nyligen förlust i ligan mot Hellas Verona och man förstår att vi inte är i form. Och det finns så klart mängder av åsikter och tyckanden kring varför det ser ut som det gör. Sarrismen eller snarare frånvaron av det Mister lyckades implementera i Empoli och i Napoli är den stora kritiken mot Juventus anno 19/20. Rimlig kritik kan tyckas även om det tar lång tid att implementera ett helt nytt spelsystem som skiljer sig mycket från hur Allegri tänker fotboll. Jag är personligen beredd att ge en ny tränare tid men det jag är mest bekymrad över är hur pass lite våra lagdelar hjälper varandra. Under flera matcher den här säsongen har det känts som att backlinjen spelar en match och anfallet en annan samtidigt som vi många gånger fått uppleva ett mittfält som inte spelar alls. Det känns inte som att lagdelarna hänger ihop alls och Pjanic som ska vara dirigent har dessutom tyvärr varit direkt dålig och hans kollegor har inte heller imponerat. Bentancur har varit klart bäst men även han har sina begränsningar. Det är sällan som en mittfältare utmanar och vågar ta sig framåt i planen. Oftast går bollen bakåt eller i sidled och sen hoppas man på att Ronaldo eller Dybala löser något på egen hand när de får bollen. Sarri verkar ha bestämt sig för att det är Ronaldo, Dybala och Cuadrado som ska spela tillsammans. Cuadrado är nyttig även längre upp i banan eftersom han tar defensivt ansvar, problemet är att någon annan måste fylla Cuadrados plats och ett ännu större problem är att det är Danilo som är den tilltänkta. Brassen har inte varit lika hopplöst dålig som han var under hösten men han bidrar väldigt lite i offensiven, tar exempelvis aldrig löpningar. Det finns helt enkelt mycket som behöver bli bättre men potentialen finns ju där och vi får bara hoppas att det blir bättre och det snart, gärna ikväll då motståndarlaget kommer hungriga och sugna på att gå förbi oss i tabelltoppen. Sarri verkar enligt gazzettan välja Chiellini och Bonucci i mittförsvaret. Otroligt skönt att Chiellini hämtat sig och är tillbaka till den här matchen då hans ledaregenskaper och vinnarmentalitet saknats otroligt mycket. De Ligt har gjort det bra men under många matcher har det saknats en tydlig ledare som driver på sina lagkamrater. På mittfältet verkar Pjanic få nytt förtroende med Matuidi och Bentancur bredvid sig. I den här typen av stormatcher känns valet av Matuidi rätt och Bentancur har varit lagets bästa mittfältare under säsongen och ska självklart spela. Kul att Khedira också är tillbaka, inleder dock på bänken. Framåt hoppas vi att Ronaldo och Dybala fortsätter leverara med Cuadrado som stöd.

inter:
Även inter har haft en lite tuffare period mot slutet med förlust i ligatoppmötet mot Lazio och cupmatchen mot Napoli. Man hämtade dock in ett 0-2 underläge i derbyt för en månad sedan och har tagit sig vidare i EL efter två segrar mot Ludogorets. Nyförvärvet Eriksen har börjat få mer och mer speltid, gjort mål och känns som ett stort hot inför kvällens batalj. Dansken verkar dock enligt rapportera få starta på bänken, Vecino, Brozovic och Barella har varit väldigt bra ihop och avsaknaden av Sensi som inledde lysande har inte blivit lika allvarlig som det först verkade bli. Young och Candreva tar ytterkanterna och ska försöka hitta in till målfarliga Lukaku och Lautaro. Anfallsparet har överraskat och under säsongen utvecklats till ett av Europas vassaste. Lukaku har stått för 17 fullträffar och Lautaro för 11. De hittar varandra bra och kommer definitivt sätta vår backlinje på prov ikväll. Bakåt är också våra blåsvarta rivaler starka. Handanovic är fortsatt en toppmålvakt och De Vrij, Skriniar och d'Ambrosio bildar en stabil trebackslinje. D'Ambrosio gör det så pass bra att han håller Godin utanför startelvan.

Vi får verkligen hoppas att Sarris manskap är fokuserade på fotboll trots allt runt omkring och att de är inspirerade och motiverade att visa alla vem som bestämmer. Vi har en del fenomenala fotbollsspelare och potentialen finns helt klart där. Det man som supporter framförallt vill se i den här typen av matcher är viljan och hungern att vinna hos samtliga elva på plan. Jag räknar med att Sarri, Buffon och Chiellini ser till att de elva som går ut inför tomma läktare 20:45 ikväll gör allt för att vinna slaget om Italien, derby d'Italia.

Probabili formazioni:
JUVENTUS (4-3-3)
SZCZESNY1
DANILO13
BONUCCI19
CHIELLINI3
ALEX SANDRO12
BENTANCUR30
PJANIC5
MATUIDI14
CUADRADO16
DYBALA10
RONALDO7

iNTER (3-5-2)
HANDANOVIC1
D'AMBROSIO33
DE VRIJ6
SKRINIAR37
CANDREVA87
VECINO8
BROZOVIC77
BARELLA23
YOUNG15
LUKAKU9
LAUTARO

När: Ikväll 20:45
Var: Cmore
Domare: Marco Guida
Källor: La Gazzetta dello sport

FINO ALLA FINE
FORZA JUVENTUS!!

Leonard Gullberg2020-03-08 14:01:25
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid