Lagbanner
2022-05-11 21:00

Juventus - Inter

Inför Juventus - Inter: Rädda det som räddas kan!
Två anfallare med olika formkurvor, vem drar det längsta strået?

Inför Juventus - Inter: Rädda det som räddas kan!

Juventus vill rädda upp det som går av denna krampaktiga besvikelse till säsong. Dybala ska iväg, Chiellini ska sluta och Inter går nu all in på Cupen medans Milan stormar mot ligatiteln. Mycket som händer med andra ord och här kommer det senaste inför morgondagens heta och hetsiga avgörande. 

Rädda upp någon form av ära
Säsongen har präglats av besvikelse och frustration, det kan nog alla enas om. Uttåg återigen i åttondelen ute i Europa, en förmodad andra raka fjärdeplacering och en jobbig förlust i Supercopan mot Inter. Det som däremot har stuckit allra mest i ögonen har varit det torftiga spelet som inte gjort många glada. Nej, detta har inte varit någon säsong som kommer gå till historieböckerna i någon positiv bemärkelse alldeles oavsett hur det går imorgon kväll. Med det sagt så betyder det inte att matchen är oviktig, långt därifrån. Juventus har inte gått titellösa ur en säsong sedan 2010/11 och det är nog ingen som har någon vidare lust att börja med det nu. Det är nog inte heller någon som har lust med att gå head-to-head mot Inter utan att vinna en enda av fyra bataljer denna säsong. Allegri vill nog även han bli historisk som den ende tränare som vunnit 5 st cuptitlar (för närvarande jämsides med Svennis och Mancini på 4 st). Men inget av detta spelar egentligen någon roll för dom enda som kan göra något åt saken är spelarna ute på plan. Finns det något tillfälle att skaka av sig all misär som säsongen fört med sig så är det här och nu. Skulle bli förvånad om vi får se samma trötta, uppgivna inställning som vi fått se under de senaste ligamatcherna. En vunnen titel, lite firande och glada miner hade i alla fall gett lite medvind in till sommaren.

Dybala, Dybala, Dybala
Förbered er på att se Dybala i blåsvart nästa säsong, undertecknad är i alla fall inställd på det. Självklart ska man inte gå händelserna i förväg då ryktena placerar honom i en hel rad olika klubbar, men känslan är att Milano blir hans nya hemstad inom en snar framtid. Därför ska det bli otroligt intressant att se vilken Dybala vi får se imorgon och hur pass angelägen han är att tvåla till sin framtida (?) arbetsgivare. Diskussionen huruvida han är en svikare eller dylikt får vi spara till ett annat tillfälle när/om flytten blir verklighet, den är lite för stor och mångbottnad för att behandla i en simpel införrapport. Det som är säkert är att detta blir den sista finalen (14:e i ordningen, alla tävlingar inräknade) sedan Dybala anlände under sommaren 2015. Fyra finalmål har det blivit, utspritt på tre finaler, samtliga mot Lazio och samtliga i Supercupfinalerna. Det blev aldrig någon CL-triumf och asterisken om att han aldrig lyckades bära Juventus på sina axlar hela vägen ut kommer nog alltid följa med honom. Omtyckt däremot, det har han varit hos de flesta Juventussupportrar vågar jag påstå. Förhoppningsvis så kan han ge alla fansen en liten avskedspresent genom att sänka ärkerivalerna innan separationen blir ett faktum.

Skadeläget
Locatelli och Pellegrini rapporteras vara tillbaka i truppen efter att ha återhämtat sig från sina skador, detsamma gäller Danilo som mycket väl kan vara redo för start på högerbacken. McKennie, Chiesa och Kaio Jorge är sedan tidigare out men har följt med truppen till Rom. De Sciglio missar matchen på grund av avstängning. 

Tidigare finaler
Tro det eller ej så är detta blott den tredje gången som dessa två italienska bjässar stöter på varann i cupfinalen. Vi får backa så långt tillbaka som till 1959 samt 1965 för att hitta de tidigare mötena. Hur slutade matcherna? Självklart med Juventusviktoria bägge gångerna. Dags att hålla sviten vid liv med andra ord, även om det var 57 år sen senast. 

Förmodad elva (4-2-3-1)

Perin

Danilo - de Ligt - Chiellini - Alex Sandro

Zakaria - Rabiot

Cuadrado - Dybala - Bernardeschi

Vlahovic


Tid: Onsdag 21:00
Vart: Stadio Olimpico
Hur: Aftonbladet TV


Forza La Vecchia Signora!

Behrozbehroz.j21@gmail.com2022-05-10 22:35:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid