Lagbanner
Allianz Stadium, 2023-09-16 15:00

Juventus - Lazio

Inför Juventus-Lazio: Alla till Allianz!
De senaste rapporterna säger att Chiesa är fullt återställd och startar mot Lazio.

Inför Juventus-Lazio: Alla till Allianz!

Juventus har inlett säsongen försiktigt positivt och spelet har sett betydligt bättre ut än i fjol. Lazio har förlorat två av sina tre matcher men kommer från en blytung seger borta mot Napoli för två veckor sedan. Imorgon ställs Allegri mot Sarri för nittonde gången i ordningen och det är två tränare som kommer gå för seger.

Vi har blivit vana vid att det sker mer vid sidan om planen, än på den, för Allegris Juventus. Förra säsongen kan summeras som ett rejält bottennapp. Allegris offensiv var fantasilös och laget utgick ständigt ifrån att riskminimera och förlita sig på individuell skicklighet från Di Maria, Chiesa eller Vlahovic. Det var inte ett vinnande koncept. Det hände desto mer utanför planen där det stormade rejält i Turin och känslan är att det påverkade resultaten, trots att spelarna hävdade att det inte berörde dem. Juventus har presterat den bästa fotbollen jag sett dem spela på länge i inledningen av den här säsongen. Sju poäng av nio är godkänt, särskilt med tanke på förväntningarna jag hade inför säsongen. Trots det har det även nu uppdagats problem för det ”nya” Juventus som ska byggas runt Chiesa och Vlahovic. Pogba har åkt fast för doping och Bonucci tycks vilja förstöra hela sitt legacy genom att stämma klubben. Lås oss hoppas att dessa omständigheter lugnar ner sig snabbt, det vore skönt med en säsong där fokus ligger på sportsliga och inget annat. Allegri behöver arbetsro och en bra början på det vore att ta alla tre poäng mot Lazio.

Sarri besöker sin forna hemmaarena som Lazio-tränare för tredje gången och det är inget kärleksfullt mottagande han har att vänta. Det blev bara en säsong i Turin för bankiren från Neapel och trots att han ledde Juventus till Scudetton, lyckades han göra sig omåttligt impopulär i den svartvita delen av staden. Sarri fick lämna klubben och hävdade att laget var ”omöjligt att träna”. Nu har han inget att klaga på - Lazio kommer med hela sin trupp och är förmodligen stärkta av förra omgångens seger på Maradona. Trots bravaden i Neapel måste Lazio gå för alla tre poäng med tanke på deras tabelläge.

Positiva nyheter sipprade ut under veckan på Twitter. Curva Scireas olika grupperingar meddelade att de kommer vara tillbaka på arenan när Juventus ställs mot Lazio. Under de senaste säsongerna har deras protestester resulterat i en tyst och ”modern” stämning på Allianz Stadium och den där extra pushen som har lyft laget så många gånger har uteblivit. Senast mot Bologna strejkade de och det är just i sådana matcher vi har sett spelarna ta jobbet och göra det lilla extra när de har supportrarnas stöd och en kokande arena i ryggen.

Det är inte helt lätt att förutspå hur matchen kommer utspela sig. Vi vet på förhand att Sarris lag mer än gärna har bollen i sin ägo, samtidigt som Allegri förespråkat en effektiv fotboll som bygger på att försvara sitt mål och kontra blixtsnabbt. Den här säsongen har Juventus spelat mer aggressivt och i presspelet har positionerna flyttats fram. Har Mister äntligen blivit införstådd med att det går att spela utan handbroms? Min gissning är att det blir en underhållande tillställning med ett relativt böljande spel mellan två lag som vill vinna.

Som tidigare nämnt kommer Lazio till Turin utan skador och avstängningar. Juventus saknar Pogba och De Sciglio, utöver det är hela truppen tillgänglig. Chiesa drog återigen på sig en skada under landslagssamlingen men de senaste rapporterna hävdar att han spelar från start – en mycket välkommen boost för oss som håller på Juventus. Sarri ställer upp med sitt 4-3-3 och Allegri väntas formera en 3-5-2-uppställning. Gazzettan förutspår att en av säsongens positiva överraskningar, Cambiaso, kommer starta på högerkanten och att Kostic tar hand om vänsterflanken. Båda lagen kommer piska in inlägg på sina respektive bombers, Vlahovic och Immobile. Utöver det besitter både Lazio och Juventus förmågan att ställa om snabbt med sina snabba offensiva spelare. Chiesa är farligare när han får ytor att jobba med, precis som Felipe Anderson.

Förväntade startelvor
Juventus (3-5-2): Szczesny; Danilo, Bremer, Gatti; Cambiaso, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostic; Chiesa, Vlahovic.
Lazio (4-3-3): Provedel; Marusic, Casale, Romagnoli, Hysaj; Kamada, Cataldi, Luis Alberto; Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni.
 

Carl Johan De GeerCarlchisio2023-09-15 15:54:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid