Lagbanner
2020-08-07 21:00

Juventus - Lyon

Inför Juventus-Lyon: Siktet inställt på en biljett till Portugal

Champions League är tillbaks. Om än i nedbantad form på grund av anledningar ingen längre orkar prata om. Men för att få joina storlagen för slutspel i Portugal så måste vi vända ett störigt underläge med 1-0 till vinst. I vägen stor ett utvilat men matchotränat Lyon.

För mig är det en smula märkligt att det mesta av förhanssnacket handlar om vad som händer OM vi förlorar. Ikväll är det inte relevant. Ikväll är det bara avancemang på näthinnan. Jag ställer mig inte till skaran som ropar efter Sarris huvud som en svulten fågelunge, oavsett resultat. Men med det sagt så kommer jag att bli sjukt besviken om vi inte går vidare. Det vore så tråkigt att missa spektaklet i Portugal. Om vi sedan åker mot Real i första matchen, so be it. Men vi var i alla fall där.

Och då vore det ju väldigt skönt att ha tillbaks Serie A:s bästa spelare i laget. Dybala kan vara tungan på vågen en kväll som denna, även om vi har Mr. Champions League i laget. De senaste rapporterna jag läst vittnar om att vår juvel tränade utanför laget, men med boll, under gårdagen. Det låter positivt i mina öron så vi kan väl räkna med ett inhopp i alla fall? Tridenten med Berna-ärthjärna, Higge och Ronaldo känns varken samspelt eller speciellt kreativ. Vilket är ett problem när vi måste göra minst två mål.

Något som inte längre är ett problem är Adrien Rabiot. Pöjken börjar äntligen visa upp det spel som gjorde honom till ett namn i PSG. Hans självförtroende är ljusår ifrån den fega kraken vi såg i inledningen av säsongen. Nu tar han för sig, vågar hålla i boll och fyller på ganska bra offensivt. Det behövs. Precis som att Pjanic behöver göra en av sina bättre matcher i svartvitt. Det finns inte utrymme för att gömma sig när det är som allra mest på spel. Förhoppningsvis har hans redan klara Barcatransfer fått honom att bli av med några hjärnspöken.

Andra goda nyheter är att vi för första gången på länge förväntas ställa upp med en ordinarie backlinje. Alltså ingen Rugani så långt ögat når. Och med Chiellini och Demiral tillbaks på bänken finns det inte ens en risk att han får hoppa in. Tillåt mig pusta ut. Killen var alltså inne på 37% av Juventus baklängesmål den gångna säsongen. På 688 minuter spelade! Vi kan självklart inte skylla allt på Rugani, precis som vi inte kan skylla allt på Sarri heller, men min vilopuls gick i alla fall ner när jag insåg att Rugge gjort sin sista match för säsongen.

Lyon då? Förutom att de inte har spelat speciellt mycket tävlingsfotboll de senaste fem månaderna så är nog alla Lyoneser (jag vet att det inte heter så, men tänk vad kul det hade varit) väldigt glada över att ha sin superstjärna Depay tillbaks efter en knäskada. Han spelade cupfinalen mot PSG och förväntas starta ikväll. Alltid jobbigt med en kille som kan sätta en balja från 35 meter, men sånt ät livet. Backlinjen får se till att återkomsten till toppfotbollen blir en mållös sådan. Lyon kommer ligga lågt och kontra snabbt. De har ett spelskickligt mittfält som kan låsa upp vilket lag som helst om de spelar på sin absoluta topp. Det känns nervöst, men det är precis så det ska vara.

Jag vet att Lyon hamnade sjua i ligaspelet men de har en bättre trupp än vad just det resultatet visar. Om vi ska ta oss vidare gäller det att hålla fullt fokus matchen igenom. Ett mål i röven gör det hela så mycket svårare. Eller så får Ronaldo rädda oss ur knipan med ett hattrick till. Oavsett så vill jag inte att säsongen ska ta slut ikväll.


Förväntade startelvor

Juventus (4-3-3)
Szczeseny;
Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Sandro;
Bentancur, Pjanic, Rabiot;
Berna, Higuain, Ronaldo


Lyon (3-5-2)
Lopes;
Denayer, Marcelo, Marcal;
Dubois, Caqueret, Mendes, Aouar, Cornet;
Memphis, Dembele.

Avspark kl. 21. Nu gör vi det här ragazzi. 

Mikael Noaksson2020-08-07 09:41:23
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid