Lagbanner
Inför Juventus-Sampdoria: Kommer första hemmasegern?

Inför Juventus-Sampdoria: Kommer första hemmasegern?

Efter en hädisk start på säsongen så har det sakteliga sett något bättre ut efter landslagsuppehållet. Nu väntar Sampdoria och vinst är ett måste för att inte kastas in i krisläge igen. Jag tror och hoppas man löser biffen.


Mot Milan såg spelet bättre ut för Juventus och det kändes som Allegri fått styr på detta Juventus. Men den andra halvleken blev en tydlig påminnelse om att resan tillbaka mot toppen kommer att ta tid. Som det brukar heta, det är lättare att riva än att bygga upp. Och efter det usla sätt som klubben sköts av Agnelli och kompani de senaste åren sedan man gjorde sig av med Marotta så kommer det här ta tid. Med Allegri på tränarbänken så har man åtminstone tagit det första steget åt rätt håll. Att vi tillsist också vinner den usla matchen mot Spezia var viktig. Inte nödvändigtvis för poängen utan för att klubbledningen inte ska bli stressad och göra något dumt som att sparka Allegri.

Kommer första hemmasegern?

Det hade varit nödvändigt och jag väljer att se glaset som halvfullt. En fin spelmässig insats mot MIlan och en skitseger mot Spezia tar jag som tecken på att både vinnarmentaliteten och spelidén så sakteliga är på väg att implementeras. Men det blir inte bara att gå in och tro att man enkelt ska bärga tre pinnar.

Motståndet kommer i form av Sampdoria som efter en trevande start fått ordning på grejorna. Kryss nyligen mot Inter och en övertygande seger senast. Och med de två åldermännen tillika Juventusbekantingarna Quagliarella och Candreva som andliga ledare ser det riktigt bra ut. Addera dessutom en ytterligare en ålderman i form av Caputo som verkligen hittat formen och det kan bli en svettig söndag för Bonucci och kompani.

Varför spelar inte Juventus 4-2-3-1 som säsongen 16/17?

Med den sämsta innermittfälts uppsättningen förmodligen någonsin i klubbens historia förstår jag inte varför inte Allegri gör som han gjorde säsongen 16/17, nämligen inser att lagets styrka sitter i offensiven och mer tydligt spelar en 4-2-3-1. Sätt Locatelli med valfri spelare av Bentancur/McKennie/Rabiot bredvid honom som sittande fältare. Spela sedan en offensiv trea med Cuadrado, Dybala och Chiesa bakom antingen Morata eller Keane. Jag förstår också att det kan bli problem med uppspelen men om Bonucci och Chiellini och möjligtvis Danilo kan sköta det bakifrån så tror jag att man skulle få ut mer av att spela så än att spela 4-4-2 med usla Rabiot eller Ramsey på en kant som vi gör just nu. Jag förstår att man kan hävda att vi redan mer eller mindre i vårt 4-4-2 spelar lit ett 4-2-3-1. Men jag vill i så fall att vi alltid ska spela med Cuadrado och Chiesa på kanterna då de är våra klart bästa offensiva spelare. Med de två på plan samtidigt som en Dybala som börjar hitta formen och en Morata som gör sina mål så har vi helt plötsligt ett bra Serie A anfall och slipper se så många av våra usla innermittfältare.

Vilket är målet för säsongen?

Jag anser att vi måste ta den här säsongen som en uppbyggnads säsong. Det tog någon säsong innan Marotta lyckades lösa Scudetton med Juventus när han anlände och vi måste också därför ge den nya ledningen tid. Målet måste vara att komma så högt upp i tabellen som möjligt med minimikrav på topp fyra. Så länge vi löser det så borde vi lita på Allegri även inför nästa säsong och förhoppningsvis kanske våra ekonomiska resultat är lite mer i balans då så vi kan värva och inte behöver rusta ner ytterligare. Faran är om vi går in med målet att Juventus ska lösa Scudetton och det ska se bra ut direkt och att Allegri annars ska sparkas direkt. För det finns ingen quick fix utan det är bara att lita på Allegri och hoppas att han löser det. Laget är det sämsta på 10 år men tränaren är betydligt bättre än de två senaste årens haveri till coacher. Jag tror också att det är bra att Allegri slipper Ronaldo i det långa loppet, men det innebär också en utebliven livlina i tajta matcher som vi hade förra året som vi inte kommer att ha i år.

Troliga elvor:

Juventus:
Perin
De Sciglio, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro
Cuadrado, Ramsey, Locatelli, Bernardeschi
Morata, Kean

Sampdoria:
Audero
Bereszynski, Yoshida, Colley, Augello
Candreva, Thorsby, Ekdal, Damsgaard
Caputo, Quagliarella

Tid: 12.30 den 26/9
Tv: Cmore
Tips: 2-1 till Juventus

Lucas Sjögrenlucas.sjogren97@gmail.com 2021-09-25 10:10:15
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid