Lagbanner
Allianz Stadium, 2022-01-15 20:45

Juventus - Udinese

Inför Juventus-Udinese
Får vi se "La Joya" fira mot sitt favoritmotstånd?

Inför Juventus-Udinese

Efter Supercoppa-debaclet tidigare i veckan har Allegri och Juventus nu chansen att studsa tillbaka mot Udinese. Trots att känslan säger annorlunda är Italiens största svartvita klubb i relativt bra form med ett facit på fem vinster på de sju senaste matcherna. För att den positiva trenden ska fortsätta måste Italiens nästa största svartvita klubb besegras. Låt vårsäsongen börja med vind i seglen.

Kapitalisera på ”miraklet i Rom”
Det såg länge ut att bli Mourinhos kväll på Olimpico i Söndags. Roma dominerade och Juventus spelade som tidigare under säsongen: fantasilöst och med handbromsen uppdragen. När Pellegrini pricksköt in 3-1 började jag mentalt förbereda mig på att följa Juventus i Europa League kommande höst. Att Juventus sedan skulle stå som segrare såg jag absolut inte komma och när självaste Mattia De Sciglio fullbordade 7-minutersvändningen, fann jag mig själv flämtandes på golvet. Miraklet fullbordades sex minuter efter De Sciglios ledningsmål i och med Szczesnys straffräddning.

Nu är det extremt viktigt att ta tillvara på det Juventus lyckades åstadkomma förra helgen – vinner de inte mot Udinese, känns det som att den heroiska insatsen i Rom var förgäves. Dags att kapitalisera!

Serie A-våren, here we come!
För nästan ett halvår sedan när de båda lagen möttes inledde Juventus starkt. Förhoppningar om ett ramstarkt Allegri-Juve växte i och med den stabila första halvleken, sedan kom raset som inleddes med en Szczesny-tabbe. Trots att Ronaldo nickade in ett Chiesa-inlägg på övertid och firade med att kasta tröjan, slutade matchen 2-2. Ronaldo var några ynka centimeter offside och fick snopet sätta på sig sin tröja och bli varnad – en situation som på något sätt sammanfattar Ronaldos tid i den svartvita tröjan. Det som var tänkt att bli portugisens sista stora uppvisning, slutade med en dekadent eftersmak och laget han lämnade bakom sig lyckades aldrig nå upp till de förväntningar CR7 hade när han landade på Caselle den där Augusti-eftermiddagen 2018.

Mycket har hänt sedan dess. Allegri har lyckats bygga ett ramstarkt lag, rent defensivt. Offensivt ser det sämre ut och laget tycks bara kunna spela med flow när ”La Joya” finns på plan. Udinese är det lag i Serie A som Dybala har gjort flest mål mot, får vi se ett till imorgon? Udines stolthet huserar på en 14:onde plats i tabellen och riskerar att tappa mycket mark om de förlorar imorgon. Jag förutsätter att Cioffis lag kommer spela på kontringar, med Deulofeu som referenspunkt. För att vinna måste Juventus släppa på handbromsen och våga dominera, som de gjorde de där 7 magiska minuterna för en vecka sedan. Speriamo!

Förväntade startelvor
Juventus:
Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Rugani, Pellegrini; Bernardeschi, Locatelli, Bentancur, McKennie; Dybala, Morata
Udinese:
Padelli; Pérez, Nuytinck, Zeegelaar; Molina, Walace, Makengo, Udogie; Pussetto, Deulofeu; Beto

Matchen visas på Cmore och börjar kl. 20.45.
 

Carl Johan De GeerCarlchisio2022-01-14 19:00:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid