Lagbanner
Allianz Stadium, 2022-05-01 12:30

Juventus - Venezia

Inför Juventus-Venezia: Bra förutsättningar för CL kvalifikation

Mitt under söndagens 1:a maj firande spelar La Vecchia Signora lunchmatch mot ligajumbon Venezia. Tre poäng står på spel och en seger skulle faktiskt kunna innebära säkrad CL plats till hösten redan under helgen beroende på lite andra resultat. Motivation att ta tre poäng borde således finnas.

Kampen fortsätter, så även när ligafotbollen går mot sitt slut. I toppen är det alltjämnt scudettostrid, lagen under kämpar om CL och Europa League och längst ner i botten kämpar flertalet lag om överlevnad. Venezia ligger sist i ligan och mycket ska till för att I Leoni Alati ska säkra nytt kontrakt. Det är dock inte helt kört och laget med nya tränaren Soncin har allt att spela för, kanske får tränarbytet den energikick som laget behöver. Fjärdeplacerade Juventus ska dock Venezia inte kunna rå på trots en svajig säsong med flera bottennapp gällande både prestation och resultat.

Allt handlar om att bärga fjärdeplatsen
Mot Sassuolo avgjorde Kean i slutskedet samtidigt som flertalet andra resultat gick oss vägen. Upplägget och förutsättningarna att nå nästa säsongs spel i Champions League är på pappret väldigt goda. Med fyra omgångar kvar och tolv poäng att spela om placerar sig Juventus åtta poäng före Roma, tio poäng före Lazio och Fiorentina samt elva poäng före Atalanta. Våra två avslutande matcher spelas mot två av konkurrenterna; Lazio och Fiorentina och för att undertecknad ska slippa sätta hjärtat i halsgropen så får Allegris manskap se till att först och främst slå Venezia och sedan ytterligare ett överlevnads krigande Genoa kommande fredag (notera) ifall det behövs. En seger under söndagens lunchmatch skulle även sätta press på Mourinhos manskap att ta tre poäng mot Bologna senare under kvällen. Jag misstänker att vi inte får se något skönspel då frånvaron av det gällt under nästan hela säsongen. Men en säkrad CL plats skulle ge Allegri arbetsro inför nästa säsong. Flertalet spelare kräver att spela i den bästa turneringen och möjligheterna att locka till sig nya viktiga pusselbitar inför nästa säsong ökar avsevärt. Med det sagt skiter jag fullständigt i hur spelet ser ut den sista tiden (vi har vant oss) så länge vi ser till att bärga den oerhört viktiga fjärdeplatsen!

Vlahovic
En av de pusselbitar som laget behövt anlände redan i januari. I mina ögon en mycket välkommen värvning då vi saknat målskytt och en tydlig referenspunkt längst fram. Inledningen i Juventus har dessutom sett bra ut och Vlahovic verkar kunna leva upp till de höga förväntningar som kubben och supportrarna har. Det verkar finnas rätt pannben och Dusans fysiska styrka och vilja att ständigt göra mål är ett ständigt hot för motståndarlag. Dessutom tycker jag, tvärtemot vad en del ”experter” menar, att Vlahovic ofta tar stor plats i anfallsuppbyggnad då han vinner luftdueller och även kommer ner och möter uppspel från backlinje och mittfält och med få touch sätter fart på anfallen med bollar ut på kanterna. Målmässigt då? Nja, där finns det mer att önska. Även om Vlahovic gjort en del mål sedan hans ankomst så borde han kunna göra fler. Men för det krävs också att han sätts i mycket fler lägen än vad som hittills varit. Och det borde inte heller vara så svårt men jag tror att laget hade mått bra av att spela mycket snabbare och rakare än vad vi gör för att utnyttja både Vlahovic men även andra spelares potential mer. Det är även något som kommer krävas än mer nästa säsong när Dybala och den kreativitet han står för försvinner. Ett rakare anfallsspel med med mer fart och tempo behövs. Allegri har förusättningar för att implementera en sådan spelfilosofi. Visst, det behövs fler förstärkningar för att utmana om scudetton, men redan nu finns det spelare som borde passa en sådan fotbollsfilosofi (Cuadrado, Morata, Chiesa). Med det sagt vill jag bara se tre nya svartvita poäng inkasserade efter morgondagens lunchmatch i Turin.

Probabili formazioni:
Juventus (4-2-3-1): Szczesny; Danilo, Chiellini, Bonucci, Pellegrini; Zakaria, Rabiot; Bernardeschi, Dybala, Morata; Vlahovic. All. Allegri
Venezia (4-3-3): Maenpaa; Mateju, Caldara, Ceccaroni, Haps; Busio, Ampadu, Cuisance; Aramu, Henry, Okereke. All. Soncin

Tid: Söndag 12:30
Tv: Cmore

Fino alla fine
Forza Juventus!!

Leonard Gullberg2022-04-30 11:11:57
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid