Lagbanner
Via del Mare, 2022-10-29 18:00

Lecce - Juventus

Inför Lecce - Juve: Ta er i kragen
Mycket att fundera på just nu.

Inför Lecce - Juve: Ta er i kragen

Efter förlusten i Lissabon och uttåget ur CL är det ett stukat Juventus som kommer till Lecce för att spela boll. Förhoppningsvis känner hela organisationen skam efter kraschen i Europa, frågan är om det hjälper eller stjälper oss imorrn? 

 
 
Baksmälla eller revanschlust?

Oavsett vad Allegri säger så är det ett stort misslyckande för en klubb som Juventus att åka ut redan i gruppspelet av CL. Att man gör det efter fyra förluster på fem matcher är historiskt dåligt. Jag orkar inte grotta ner mig mer i det magplasket egentligen, men det finns ju en risk att förlusten i Portugal kan komma att påverka matchen imorrn. Eller chans om man nu ser det så. Oavsett så sitter uttåget kvar hos spelarna, frågan är bara om dom använder det som en ursäkt eller som tändvätska? Ärligt talat så är det väldigt svårgissat. Det här laget känns svaga rent mentalt, så jag skulle i alla fall inte bli förvånad om vi ser ett gäng bakfulla korpenspelare ställa upp mot Lecce.
 
Men… men. Chansen att det här blir någon slags vändning på säsongen finns ju fortfarande. Med fyra bra resultat i ligan innan fotbolls-VM:s svar på hockey-VM drar igång kan allt hända. Eller ja, allt förutom att vi vinner CL då. Trots att Napoli gått som tåget ligger dom ”bara” 10 pinnar före den trötta damen. Och CL-platsen är bara fem pinnar bort. Än kan säsongen räddas. 
 
 
Starta Milik och Miretti!


Allegri gillar att ha bra spelare på bänken. Jag förstår honom, det kan alltid vara bra att kunna förändra matchbilden. Men att bänka två av dom få spelare som faktiskt har bidragit med något i det offensiva spelet tycker jag är lite märkligt. Miretti är inte en perfekt fotbollsspelare än, han kommer att göra sina misstag, men till skillnad från McKennie eller Rabiot så besitter han en teknik och ett offensivt driv som de båda startspelarna saknar. Låt honom spela Pogba tills Pogba är tillbaka, vi behöver fler kreativa spelare på planen om vi ska börja prestera framåt. 
 
Även Milik har sett fin ut i sin roll som avlastande forward bredvid Vlahovic men konstigt nog bänkats på sistone till förmån för antingen 4-3-3 eller Kean. Polacken bidrar dessutom med en närvaro i straffområdet som hjälper till mycket när bollen ska in i mål. Något som den här upplagan av Juventus inte är överdrivet bra på. Istället för att försöka förändra matchbilden med byten i minut 67 föreslår jag att vi spelar med våra bästa spelare från start. Det känns som en rimligare approach när laget hackar så pass mycket som det gör. 
 
 
Mina damer och herrar, Iling-Junior

Nu sa jag att jag inte ville grotta ner mig för mycket i förlusten mot Benfica men jag känner ändå att jag vill lyfta den kanske enda ljuspunkten från uttåget i Lissabon. Highlightsen skvallrar om att 19-åringen från England gjorde ett väldigt bra inhopp och låg bakom dom två tröstmål Juve fick in tillslut. Själv stängde jag av matchen i paus så jag har inte hela bilden, men av det jag har sett så verkar han vara en snabb och väldigt direkt ytter som gillar att komma runt sin gubbe på kanten. Det låter ju som en profil vi behöver fler av. 
 
Förhoppningsvis kan han få 30 minuter eller så för att visa upp sig igen. Tydligen så kan han ju bidra på den här nivån redan. 
 
 
Och så skadelistan...
Paul Pogba, Federico Chiesa, Angel Di Maria, Manuel Locatelli, Dusan Vlahovic, Leandro Paredes, Mattia De Sciglio och Bremer. Fun times. 
 
 

Mikael Noaksson2022-10-28 17:29:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid