Lagbanner
Inför Milan - Juventus: Vinna eller försvinna
Seger det enda som räknas mot Milan.

Inför Milan - Juventus: Vinna eller försvinna

Det vankas stormöte på San Siro inför tomma läktare. Suveräna serieledarna Milan ska ta emot ett Juventus som halkat efter i Scudetto striden. Om drömmen om en tionde raka Scudetto ska leva efter klockan 22.45 på onsdag bör de svartvita hjältarna snutt med sig alla tre poäng hem till Turin.

Andra finalen av många i januari

Eftersom Juventus hamnat så pass många poäng efter i tabelltoppen kommer de kommande matcherna att definiera hela säsongen. Senast lyckades vi knipa en ytterst viktig seger mot Udinese, nu väntar nästa prov. Vid förlust eller tappade poäng samtidig som Inter vinner sin match har jag svårt att se Juventus återhämta sig. Men det är inte bara onsdagens match som blir avgörande utan även de följande matcherna då man efter Milan har ett helt avgörande januari och februari framför sig. Efter Milan väntar Sassuolo, därefter väntar Inter och efter det åttondelsfinal i cupen. Dessa tre matcher ihop med Milan matchen måste sluta i seger om inte alla titelchanser utom supercupen och den svåruppnådda Champions League ska vara borta. Utöver de matcherna ska man dessutom möta både Napoli och Roma i ligan och spela första mötet med Porto i CL, för att inte glömma supercupen mot Napoli.

Med andra ord blir de här två månaderna helt avgörande för säsongen. Och ska jag vara ärlig tror jag det blir svårt att lyckas. Vi måste slå Milan och Inter för att vara kvar i Scudetto striden samtidigt som vi inte får tappa allt för många poäng. Det blir en utmaning för mister Andrea Pirlo och skulle han inte lyckas bör han kanske registrera sitt CV hos arbetsförmedlingen snart…


Hur länge sitter Pirlo vid förlust mot Milan?

Jag har sett många livliga diskussioner mellan Juventus supportar om vems fel det är att vi just nu sladdar i tabellen. En del vill skylla på spelarna, en del på tränaren och en del på sportchefen som rekryterar tränaren och spelarna. Oavsett vad man anser kan ingen vara helt nöjd med den här starten på säsongen. Själv har jag vacklat fram och tillbaka. Jag tror som jag redogjort för tidigare att om vi inte vinner på onsdagkväll så kommer vi missa Scudetton. För mig borde en missad Scudetto vid säsongens slut innebära tack och hej för Pirlo. Vi får inte glömma att Maurizio Sarri vann Scudetton för att ändå bli av med jobbet.

Naturligtvis hoppas jag och tror fortfarande att Pirlo kan lösa det här, men det är en chansning Juventus tagit med rekryteringen av honom och när man chansar blir insatserna högre. Samtidigt kan man hävda att det har varit en svår säsong han kommit in i då han inte fått någon försäsong. Jag tror att Pirlo vid förlust mot Milan, det vill säga ökat avstånd till täten och med en dålig insats i första mötet mot Porto i ett sådant läge inte kommer att vara Juventus tränare till returmötet. För om man inte går rent de kommande tre matcherna har man bara Champions League kvar att satsa på och skulle man riskera att floppa även där kommer nog klubben agera.

Jag anser att frågan om Pirlo och inte minst Paratici nu måste väcka, för den här inledningen har varit svag. Det finns fortfarande tid att vända skutan, men det måste ske mot Milan. Jag anser att om Juventus inte vinner Scudetton och samtidigt inte står för extraordinära resultat i CL så bör Paratici och Pirlo få tacka för sig. Den ene efter ett totalt misslyckat sportcheferi under tre säsonger och den andre för att få tid att utvecklas som tränare och återvända när han är redo.


Levererar när det gäller som mest

Jag har som ni förstått tappat lite av tron på att vi faktiskt ska lyckas knipa Scudetton. Men det finns en strimma av hopp jag håller mig fast vid och det är att Juventus alltid levererar när det gäller som mest och kraven är som störst. Vi har sett det när vi i ett värre läge än så här lyckades vända hela säsongen 2015-2016 och tillsist knipa Scudetton. Vi lyckades i sista sekund mot Inter säsongen 2017-2018 sätta det helt avgörande målet som innebar att vi vann Scudetton och inte Napoli. Och så har vi sett Pirlos Juventus kliva ut på Camp Nou och köra över Barcelona med 3-0 när vi behövde en tremålsseger för att vinna Champions League gruppen.

Så glöm alla tvivel och allt mitt klagande tidigare. Nu litar vi på historien. Vi är störst, bäst och vackrast och på onsdag ska världen få se vilket lag som är bäst i Italien och varför vi vunnit den här serien nio säsonger i rad. Fino alla fine! Forza Juve!


Min elva

Pirlo har gjort sig känd för att ändra i startelva och ändra formation inför varje match. Jag tror det hade varit bra med lite kontinuitet nu och att verkligen försöka sätta ut bästa elvan på plan. Jag tror på 4-4-2 precis som senast med Chiesa på en kant och Ramsey på den andra. Fyran där bak med Danilo, De Light, Bonucci och Alex Sandro bör inte ändras på förutom Alex Sandro som testat positivt för corona, tänkbar ersättare är Frabott. På topp ska naturligtvis Ronaldo spela och med Morata borta är enda alternativet bredvid honom Dybala.

Trolig elva:
Szczesny
Danilo, De Ligt, Bonucci, Frabotta
Ramsey, McKennie, Bentancur, Chiesa
Dybala, Ronaldo

Lucas Sjögrenlucas.sjogren97@gmail.com 2021-01-05 18:23:55
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid