Lagbanner
Stade de la Beaujoire, 2023-02-23 18:45

Nantes - Juventus

Inför Nantes - Juve: Dags att visa storlagsmentalitet
Rond två mellan Nantes och Juve.

Inför Nantes - Juve: Dags att visa storlagsmentalitet

Efter det inte så smickrande 1-1 hemma får Juve en ny chans att ta sig vidare i europaspelet när man reser till Frankrikes västra delar för returmötet med Nantes. Får vi se lite storlagsfotboll och ett säkert avancemang? En kan ju hoppas. 

"Äventyret" i Europa fortsätter. Här kommer mina tankar inför matchen. 

Onödigt jämnt inför rond två.

På pappret är det här ett dubbelmöte som redan ska vara avgjort. För även om man aldrig ska underskatta sin motståndare så har Allegri långt bättre fotbollsspelare än Kombouare till sitt förfogande. Mer spets, mer rutin och större bredd. Men som vi alla vet hjälpte det inte i Turin, även om ett mer rättvist resultat hade inneburit en seger. Men att gnälla på orättvisor och frånvarande spelare hör inte till en klubb som Juventus. Det enda som räknas är att vinna. 

Det värsta som skulle kunde hända i Turin var att Nantes reste hem med stärkt självförtroende. Nu var det precis det som hände vilket gör att morgondagens match blir mycket svårare än den borde vara. Att gå vidare till kvartsfinal i EL är mycket större för en klubb som Nantes än vad det är för Juventus. Dom har verkligen allt att spela för och kommer in i matchen med ett enormt hemmastöd i ryggen. Det kan bli en svårt nöt att knäcka. Men å andra sidan har den gamla damen ingen skylla på förutom sig själv. 


Plz, 3-5-2 no mo.

Om Bonucci är tillbaka, vilket jag hoppas, så finns det ingen anledning att inte spela 4-3-3 längre. Med ett relativt starkt mittlås och en defensivt skicklig ytterback i Danilo så borde Allegri kunna kosta på sig en något mer framåtlutad uppställning. Vi får sällan ut max av dom offensiva spelarna med en defensiv uppställning och med åtminstone två av Di Maria, Chiesa och Vlahovic på planen ligger vår största styrka framåt. Rent idividuellt då, jag vet också hur knackigt offensiven har gått dom senaste 18 månaderna. 3-5-2 gör automatiskt att laget droppar djupare ner och det känns väldigt onödigt att ge ett redan taggat hemmalag mer bensin på elden. Dessutom är det bara Vlahovic av våra offensiva ess som inte spelar ur position i 3-5-2. Varken Di Maria eller Chiesa ska spela centralt om du frågar mig. 


På tal om Chiesa.

Tyvärr är det inte helt klart om vår italienska maestro kommer till start imorgon heller. Det är förvisso bra att man är försiktig efter en svår knäskada, men om det finns något att se fram emot när det här laget spelar boll just nu så är det Chiesas närvaro planen. Inte bara för hans tekniska egenskaper. Killen har känslorna på utsidan och är en pådrivare av rang. Det behövs när 80% av laget inte verkar bry sig om hur det går. 

Mikael Noaksson2023-02-22 17:16:02
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid