Lagbanner
Stadio Diego Armando Maradona (Napoli), 2021-09-11 18:00

Napoli - Juventus

Inför Napoli-Juve: Dålig känsla
Vem spelar huvudroll i Neapel?

Inför Napoli-Juve: Dålig känsla

Serie A är äntligen tillbaks efter det alltid lika sega landslagsuppehållet två omgångar in. Så brukar det kännas i alla fall. Just nu hade jag gärna sett att Max och hans mannar hade fått några veckor till på träningsplanen tillsammans. Speciellt när det är Napoli vi ska möta. Och borta till råga på allt.

Kan ett decarmerat Juventus förvåna mot ett Napoli som gått rent? Hoppas går ju, här kommer mina tankar inför matchen.


Det körde visst ihop sig i kalandern?
Landslagsuppehåll suger alltid röv. Varje gång lyckas någon tongivande spelare komma tillbaks till Italien skadad. Den här gången är det Chiesa. Men förutom det är detta uppehåll så fint planerat att Sydamerikanerna spelade sin match i tordags kväll och kommer alltså hem ganska slitna. Sandro, Danilo, Cuadrado och Bentancur startade alla sina matcher för respektive landslag och är därmed osäkra för start mot Napoli. Det är alla ordinarie ytterbackar vi har. Nu är jag själv en riktig sopa på planering men här borde väl någon kunnat tänka till ett varv extra? Det är väl roligare för alla (andra lag med Sydamerikaner har ju samma problem) om dom bästa spelarna får vara med? Och om vi lägger solidariteten åt sidan för en stund och bara tänker svartvitt så ser det ju riktigt jobbigt ut att fem-sex startspelare är borta när det är Napoli på schemat. Dybala satt på bänken så han borde vara ok, men det vet man aldrig. Risken för att Juventus står på en poäng efter Allegris tre första återtågsmatcher är tyvärr stor.


Men om det är någon…
Max har sina svagheter men om det är något han kan så är det att koka taktisk gourmesoppa på rostig truppspik. Matchen borta mot Bayern är väl kanske det bästa exemplet på en grym insats trots ytterst begränsat material. Nu räckte det bara till övertid och respass den gången men det handlade mer om marginaler än förberedelser och taktik. Ett annat exempel är bytena borta mot Tottenham som vände i stort sett hela matchen. Det jag vill ha sagt är att även om läget ser illa ut så kan mister hitta ett ess i rockärmen och spela byxorna av Spaletti. Han kan se sådant som ingen annan ser och det är väl det enda som kan lugna som läget ser ut just nu. Att ligga åtta poäng bakom toppen efter tre omgångar är inte tack och god natt, men det är långt ifrån den smakstart som många hoppats att ”garantin” Allegri skulle få.


Ursäkter är till för förlorare
Det har jag alltid tyckt. Så även om läget ser ut som det gör så är det ingen idé att klaga. Fotbollsgudarna lyssnar inte ändå. Om man hade gjort jobbet i dom två första omgångarna hade det här känts ganska lugnt. En torsk borta mot Napoli kan vem som helst åka på och tre poäng till toppen efter tre omgångar är hur chill som helst. Nu känns det däremot inte alls lugnt. Det känns aningen panikartat. Den här skutan måste börja få styrfart och det snart. Annars kan den dåliga spiralen som startades förra säsongen försätta klubben i fritt fall. Nej, det är som sagt inte över om Juventus förlorar imorgon. Jag ska sluta måla fan på väggen. Men om det är något en ny tränare behöver så är det arbetsro. Åtminstone fram tills september är över. Så just nu känns det där krysset ganska lockande. Det glänser nästan lika fint som en vinst brukar göra.

Forza Juve! 

Mikael Noaksson2021-09-10 15:34:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid