Lagbanner
Inför Napoli-Juventus: Sarri kommer hem
En huvdrollsinnehavare ikväll?

Inför Napoli-Juventus: Sarri kommer hem

Serieledarna angör Neapel och kommer med gryende form. Hemmalaget har haltat sig igenom en säsong med spelarmyteri och tränarskiften och en tabellplacering på undre halvan. Det kan väl bara sluta på ett sätt?

Juventus leder seiren just nu med fyra poäng ner till Inter och har tagit sig till semifinal i cupen. Livet leker med andra ord i de randiga delarna av Turin. För personerna i Neapel är verkligheten en annan. Tillsist har det slagit runt hos De Laurentiis och han har lyckats bli ovän med spelartruppen och sparkat sin tränare, en tränare som nu gör succé på de brittiska öarna. Mycket att tänka på i Napoli lägret och börjar inte Gattuso plocka poäng snart är det inte omöjligt att han också ersätts.

Men det är inte det som är fokuset i dagens match. Det mesta av fokuset kommer att ligga på Neapelsonen Maurizio Sarri som för första gången angör sin hemstad som Juventus tränare. Reaktionerna lär inte vara milda och en hel stad önskar nog all olycka för Sarri och för hans skyddsling Gonzalo Higuain. Deras återkomster till Neapel gör att matchen blir lite extra kittlande. Något säger mig att Higuain kan komma att spela en viktig roll.


Juventus inför

Seger i veckans cupmatch mot Roma där man mönstrade ett hyfsat ordinarie lag. Den gladaste nyheten att ta med sig från den matchen är att Rugani gjorde sin första match på länge. Och det såg faktiskt riktigt bra ut. Nu väntar en klassisk rival som Juventus har haft många fina bataljer mot. Det som under 10-talets andra hälft framstod som den största utmanaren till Scudetton har nu fallit. Mannen som gjorde Napoli till den stora utmanaren var i mångt och mycket Sarri och det ska bli kul att se hur han blir mottagen och hur han kommer hantera besöket i sin gamla hemstad.

Juventus väntas ställa upp med bästa lag. Det vill säga med en fyrbackslinje bestående av Cuadrado, De Light, Bonucci och Alex Sandro. Ett tremannamittfält med de självskrivna Pjanic och Matuidi där den sista platsen kommer gå till Rabiot eller Bentancur, det lutar åt Bentancur. Framför lär Ramsey starta och på topp startar det som mer och mer börjar utkristalliseras som vårt förstaval, en anfallsduo bestående av Ronaldo och Dybala. Saknas idag gör endast långtidsskadade Chiellini, Demiral och Khedira. Emre Can och De Sciglio har också lämnats hemma. Bägge två troligtvis påväg bort. I De Sciglios fall har både PSGs tränare och Sarri bekräftat att förhandlingar förs.


Napoli inför

Året har börjat tungt med tre förluster på fem spelade matcher. Men senast kom en av de två segrarna man tagit det här året. Där slog man tabelltrean, charmlaget Lazio i en viktig 1-0 seger. Kanske var det vändningen för Gattusos mannar?

Inför dagens match har Gattuso sagt att han har tittat en hel del på Sarris Napoli och tänker använda sig av det som var bra i Sarris Napoli för att försöka besegra Juventus. Han lär ställa upp en 4-3-3-uppställning med Milik, Callejon och Insigne som fronttrio. I mål startar troligtvis Ospina men han har inte tränat de senaste dagarna och kommer inte han till spel väntas Alex Meret ta hans plats.


Några frågor att fundera kring:

Blir Sarri segerrik i sin återkomst till Neapel?
Kommer Juventus fortsätta att steg i sitt offensiva spel och spela ännu bättre?
Kommer försvaret hålla tätt?

Slutligen så undrar jag om vi kommer kunna föra, kontrollera och spela av dagens match?
Alla frågorna är jag intresserad av att få svar på men just när det kommer till att kontrollera matcher är jag spänd. Ofta så kontrollerar vi delar av matcher där vi kör över våra motståndare för att sedan lätta på gasen och släppa in dem i matchen. Ska vi även vara segerrika ute i europa lär det krävas att vi på ett bättre sätt kan bevaka våra ledningar och spela av matcher.

Tid: 20.45
Tv: Cmore
Tips: 2-1 till Juventus, Higuain avgör

Lucas Sjögrenlucas.sjogren97@gmail.com 2020-01-26 12:57:49
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid