Lagbanner
2022-09-06 21:00

PSG - Juventus

Inför PSG - Juve: Storstryk väntar?
Ingen återkomst till Paris för Di Maria.

Inför PSG - Juve: Storstryk väntar?

Efter en ganska trevande start på seriespelet ska Juventus ge sig in i Champions League än en gång. Motståndet blir svårast möjliga när ett PSG i storform bjuder upp till dans i Paris. Kommer Juve klara anstormningen? Tveksamt. Till och med Allegri själv verkar ha gett upp redan. 


Nu börjar vandringen mot pengarna. Här kommer mina tankar inför matchen.


PSG?! Haha, det är Benfica vi ska vinna emot.

Det var Allegris ord när han fick frågan om matchen mot PSG för några dagar sedan. Inte ordagrant men andemeningen går det inte att ta fel på. I misters värld finns det alltså ingen chans att ta förstaplatsen från PSG. Varför ens försöka? Varför inte bara skita i det och satsa på Benfica istället? Även om oddsen absolut talar för att PSG joggar hem gruppen så får den typen av losermentalitet mig att se rött. Förvisso är taktiken ganska lik en provinsklubbs, men herregud Max det är Juventus du tränar, inte APOEL. Lite jävla stake tack. Om inte ens han själv tror på laget så borde han ha sagt upp sig för längesen. Jag har nämligen väldigt svårt att se hur han någonsin ska kunna motivera sina spelare om det här är uppladdningen. PSG? Haha, nänänä det är Benfica som är vår utmanare. Det är dom vi ska slå. Imorrn blir det storstryk gubbar! 

Ja Max, om du säger det så. Ditt lag har inte visat upp speciellt mycket som talar för motsatsen så det är väl bara att hålla med. Vi ger upp. Det är slut innan det ens börjar. Slå inte på tvn, gör något annat istället. 4-0, låter det bra? Gött! Mot Benficamatchen! 


Di Maria out

Det är väldigt lätt att vara efterklok. Men att inte ge Dybala förlängt kontrakt för att han är för skadedrabbad och dyr och att sedan ersätta honom med någon som är lika skadedrabbad och dyr var kanske inte världens bästa idé? På sex matcher har Di Maria redan missat tre och inte fullföljt någon. Hur kommer den statistiken se ut när säsongen är över tror ni? I den bästa av världar är det här bara en oturlig start på Angels korta tid i Juve. I den sämsta av världar betalar vi multum för en ersättare som inte ersätter ett dugg. Med ett VM mitt i säsongen så finns risken att vi bara ser början på Di Marias naggande skadebekymmer. Vem ersätter honom när han är borta? Fine, Cuadrado kan spela högerytter, men bara i nödfall. Inte 20-25 gånger under en säsong. Colombianen spelade sin bästa fotboll på väldigt länge när han permanent flyttades ner till ytterbacksplatsen av Pirlo. 19 assist under 20/21 talar sitt tydliga språk om du frågar mig. 

Bara för att förtydliga så tycker jag att Di Maria är en fantastisk fotbollsspelare och jag är väldigt glad att han spelar i Juventus. Men att förlita sig helt och hållet på att han ska tillföra den kreativitet som behövs kan vara ett farligt spel att spela. Och att då inte ha mer än en vettig spelare att slänga in istället känns som något som definitivt kommer bita oss i röven. Hårt. 


Hur stoppar man NMM?

Är det ens deras smeknamn? Hur som helst så är anfallsuppställningen Neymar-Mbappé-Messi ett enormt hot mot vilket försvar som helst. Till och med den stora Giorgio Chiellini sa att han gör korstecknet och hoppas på det bästa när Messi kommer farande med bollen. Nu är det tre spelare med den typen av spetsegenskaper som kommer farandes. Jag vet inte riktigt vad man ska göra, men jag är ganska säker på att Allegri parkerar bussen. Och den här gången är det väl en taktik lika bra som någon annan. 

Mikael Noaksson2022-09-05 21:16:27
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid