Lagbanner
Stadio Arechi, 2021-11-30 20:45

Salernitana - Juventus

Inför Salernitana – Juventus: Stukat Juventus beger sig söderut för möte mot tabelljumbon
Ett Juventus i desperat behov av en trepoängare

Inför Salernitana – Juventus: Stukat Juventus beger sig söderut för möte mot tabelljumbon

Ett Juventus som går igenom minst sagt tuffa tider både på- och utanför plan ska klämma in en veckomatch mot bottenplacerade Salernitana ikväll. En vinst är ett måste för någon form av arbetsro.

Svåra tider på plan
Det är minst sagt tuffa tider för alla juventinis där ute. Laget kommer från en mardrömsvecka med en pinsam förlust mot Chelsea som följdes upp av en uddlös prestation mot Atalanta. Det är nu redan hela sju poäng upp till fjärdeplatsen där just Atalanta placerar sig. Även om det endast gått 14 omgångar så är klubben redan i ett skede där varje match börjar bli en måstematch om det ska bli något CL-spel inför nästa säsong.
Skademässigt så har McKennie och Chiesa adderats till skadelistan med den senare som rapporteras vara borta året ut. Mer positivt är att Chiellini och Bernardeschi förväntas vara startklara och med i matchtruppen är även U-23 spelarna De Winter och Soule.

Svåra tider utanför plan 
Om någon trodde att det fanns mer positiva nyheter att inhämta kring klubben när det kommer till det som sker utanför plan så är det bara att tänka om. Klubben är för närvarande under utredning för bokföringsbrott och falska balansräkningar avseende misstänkta spelartransfers och kapitalvinster i så kallade "plusvalenza"-affärer mellan åren 2019 - 2021. Närmare bestämt 62 transfers är under lupp där 42 av dessa är direkt kopplade till Juventus. Bland de mer noterbara spelarövergångarna så hittar vi Cancelo-Danilo och Pjanic-Arthurdealen, men även den utdragna Osimhenövergången. Ur klubbledningen så är det bl. a. Agnelli, Nedved och Paratici (nu Tottenham) som är misstänkta och den italienska finanspolisen har redan slagit till mot klubbens högkvarter där handlingar rörande nämnda övergångar har konfiskerats. Det spekuleras vilt om eventuella bestraffningar i form av böter och poängavdrag och i värsta fall nedflyttning och fråntagande av ligatitlar. Själva klubben gick under lördagen ut med ett officiellt uttalande om att klubben inte brutit mot några regler och att man samarbetar med både utredare och åklagare för att klargöra att allting har skett i enighet med rådande lagar och marknadsregleringar. Oavsett om hela den här härvan rinner ut i sanden eller eskalerar så är det sista som både klubben och supportrarna behöver just nu.

Förmodad elva (4-4-2)

Szczesny

Cuardrado - Bonucci - Chiellini - Pellegrini

Bernardeschi - Bentancur - Locatelli - Rabiot

Morata - Dybala


Efter matchen mot Atalanta så har Allegri talat om vikten att det finns realistiska förväntningar på detta Juventus där är en topp-4 placering är målet snarare än någon scudetto. Först när förväntningarna är realistiska så kommer pressen avta vilket kommer inge en arbetsro och ett behövligt lugn som kommer synas både på- och utanför plan. Han menade även på att prestationen mot Atalanta inte var så dålig som många vill få det till men att Juventus inte tog vara på sina chanser till skillnad från Atalanta. Utöver detta så passade han även på att hylla Morata som en av de bättre spelarna mot Atalanta och att han inte uppskattar den häxjakt som just nu pågår mot spanjoren.


I vått och torrt, Forza Juve!

Behrozbehroz.j21@gmail.com2021-11-30 08:25:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid