Lagbanner
Luigi Ferraris, 2022-08-22 20:45

Sampdoria - Juventus

Inför Sampdoria - Juve: Dessa förbannade skador
Fortsätter den flygande starten?

Inför Sampdoria - Juve: Dessa förbannade skador

Med en jobbigt lång skadelista åker Juventus till Genoa för att spela mot det klassiska Sampdoria. En match som på förhand bokats in som tre poäng men nu ser mer och mer öppen ut för varje ny startspelare som tvingas lämna återbud. 



Kaffe kaka andra raka? Här kommer mina tankar inför matchen.


Måndag, igen?

Jag vet inte hur det är med er men jag minns inte många tillfällen då Juventus har spelat på en måndag. Måndagar är annars reserverade för någon mittdrabbning som typ Torino - Fiorentina eller något i den stilen. Och missförstå mig inte nu, jag ser gärna på en sådan match ibland, men dom har inte riktigt den dignitet som Inters, Milans eller Juventus matcher. Nu är det andra omgången i rad som den gamla damen träder in först efter helgens drabbningar. 

Vissa gillar det inte men jag måste säga att det var ganska gött att ha något att se fram emot på veckans värsta dag. Visst, kanske kan min åsikt speglas lite i att det faktiskt gick väldigt bra sist. Om det skulle vara så att Juve förlorar så finns det ju en risk för att en redan dålig dag bara blir ännu sämre.  


Stjärnglans på skadelistan. Som vanligt...

Som om det inte vore nog med att Di Maria skadade sig i sin finfina debut så har nu även lagets backgeneral Bonucci åkt på en muskelskada. Lägg till honom på listan med Chiesa, Pogba, Szczesny och nämnda Di Maria och du får en halv startelva av spelare som missar matchen mot Samp. Även om skador är en del av spelet så känns det onekligen som att just Juventus är det lag i toppen som har flest tongivande spelare borta. Varje omgång. Om det är sant eller inte låter jag vara osagt, jag har inte grävt i statistiken, men det är i alla fall känslan inför omgång två av 38. Då är det skönt att komma till matchen med tre poäng i ryggsäcken och en positiv feeling i truppen. Då kan skador på nyckelspelare faktiskt bli något som sammansvetsar laget ännu mer. Något som får spelarna på planen att kämpa ännu lite hårdare. Vi får hoppas att så är fallet nu på måndag. Tre poäng väger ännu tyngre nu när truppen är sargad. 

En vinst borta mot Sampdoria kanske låter rutinmässigt för ett lag som Juventus. Men med dessa förutsättningar är det ingenting som går att ta med en klackspark. En andra raka trea skulle dock kunna ge hela laget den boost som behövs för att öppna säsongen starkt. 


The Serbian Connection

Med vår nya argentinare borta pekar det mesta på att Kostic får göra sin första start i svartvitt. Gärna som ytter i ett 4-3-3. Jag tyckte att han såg pigg ut i sitt inhopp och det fanns definitivt tendenser i hans spel som jag tror kan gagna hans landsman Vlahovic. Kostic spelar väldigt rakt och är både snabb och teknisk nog för att hitta luckor för sin fina vänsterfot. Och när han väl får in bollen är det med bra fart och precision. Kan Vlahovic hitta ytorna så kan assistmaskinen från Kragujevac mata in farliga bollar hela matchen lång för min del. Med våra tre mest kreativa spelare borta kan det bli den typen av enkla spel som fäller avgörandet. Förhoppningsvis kan det faktum att dom spelar ihop i landslaget påskynda samspelet dessa två herrar emellan. 

Den senaste rapporten från GdS förutspår just en 4-3-3 med Vlahovic flankerad av Kostic och Cuadrado. Det känns onekligen upplagt för inläggsspel mot en Dusan i målform. Om den eventuella assisten kommer från höger eller vänster spelar egentligen ingen roll, men visst vore det lite kul att se Kostic lägga upp bollen på ett silverfat till sin serbiska kompanjon? Man ska inte underskatta vad en bra start i en ny klubb kan göra för en spelare. 


Min startelva (4-3-3)

Perin
Danilo - Gatti - Bremer - Sandro
Locatelli - Fagioli - McKennie
Cuadrado - Vlahovic - Kostic


Jag väljer Gatti före Rugani då jag tror att han är en bättre back redan nu. I min bok är Rugani alldeles för opålitlig för att få starta. Som jag nämnde är lagets tre mest kreativa spelare borta så för att ge lite understöd till offensiven väljer jag att flytta upp Locatelli ett snäpp i banan och ge registarollen till Fagioli. Framåt finns det inte jättemånga valmöjligheter även om Kean är tillbaks från sin avstängning. 
 

Mikael Noaksson2022-08-20 16:47:17
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid