Lagbanner
Stadio Comunale Luigi Ferraris, 2022-03-12 18:00

Sampdoria - Juventus

Inför Sampdoria - Juve: Det drar ihop sig
Danilo gör sin 100:e match för Juve.

Inför Sampdoria - Juve: Det drar ihop sig

Med mindre än en tredjedel kvar av säsongen åker Juventus till Genoa. En stad som alltid är lurig att ta poäng i, vilket av stadens lag man än möter. Den här gången är det Quagliarellas Sampdoria som bjuder på motståndet. 

Match en lördag kl. 18? Det får bli att titta i efterhand då. Här kommer mina tankar inför matchen. 

Kritiskt läge 
Just nu är nästa match alltid den viktigaste på säsongen. Med tio matcher kvar av säsongen finns det liksom inte jättesupermycket marginaler att jobba med. Juve har efter en riktigt svajig start fått ordning i båten och därmed lagt vantarna på den så dyrbara fjärdeplatsen. Sex poäng bakom ligger Mourinhos opålitliga Roma och ett Atalanta i fritt fall. Nu har laget från Bergamo visserligen en match mindre spelad, men formen är lågt ifrån vad den kan vara. Med fyra poäng på dom fem senaste matcherna har dom låtit den gamla damen segla ikapp och förbi. Juve har elva pinnar under samma period. Men även om trenden ser bra ut finns det ingen tid att ligga på latsidan. Vinner Atalanta sin hängmatch är dom oss i hasorna igen. Det är trots allt 30 poäng kvar att spela om, det ljusa läget kan snabbt mörkna om Allegris mannar inte håller tempot uppe. 

Samtidigt så väntar den så viktiga returen mot Villarreal på onsdag. Att åka ut ur CL redan då hade varit förödande för både moralen och plånboken. 

Ännu en titt i sjukstugan
Det kanske största hotet för resten av säsongen är dom återkommande skadorna på några av lagets allra största nyckelspelare. Med Chiellini, Bonucci och Dybala borta tappar elvan mycket i kvalité men framförallt i ledaregenskaper. Fine att Dybala inte verkar vara en speciellt stor pådrivare på planen, men Giorgio och Leo har ett lugn och en verbal närvaro som är svår att ersätta. Inför matchen imorrn ser alla tre ut att vara kvar i Turin och det är självklart tråkigt. Sampdoria har varit vassa på hemmaplan sedan Marco Giampaolo tog över och dessa tre herrars egenskaper hade varit fina att luta sig mot. Däremot är De Sciglio och Alex Sandro tillbaks i truppen vilket ger Allegri större möjlighet att rotera där bak. Alltid något, right? 

En tyst applåd
Till Bernardeschi som efter en tids skada kommer tillbaks, byter av en varnad Pellegrini för att sedan ta ett gult kort (och därmed bli avstängd) inom loppet av 10 min. Inte för att jag personligen kommer att sakna honom mot Sampdoria men han hade ju åtminstone kunnat ge någon annan lite vila inför CL-äventyret nästa vecka. Nåja, då har vi i alla fall en utvilad Berna i arsenalen mot dom gula ubåtarna. Det hade dom inte räknat med... 

Eventuell elva
4-3-3
Szczesny
Danilo - De Ligt - Rugani - Alex Sandro
Rabiot - Arthur - Locatelli
Cuadrado - Kean - Morata

Även om det är fem dagar sedan förra matchen så kanske det blir så att den viktigaste av dom hela spelarna som finns kvar får vila lite. Vlahovic får inte skada sig tills på onsdag. FÅR inte. 
 

Mikael Noaksson2022-03-11 17:45:41
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid