Lagbanner
MAPEI Stadium - Città del Tricolore, 2022-04-25 20:45

Sassuolo - Juventus

Inför Sassuolo - Juve: Det kommer bli grisigt
Mmm, Max... dags att rycka upp sig nu.

Inför Sassuolo - Juve: Det kommer bli grisigt

Det vankas måndagsmatch för första gången på länge och en ganska svår sådan dessutom. Italiens hetaste plantskola står för motståndet när Juventus reser till Sassuolo för omgång 34. 



En jagande trio
I och med den senaste tidens något haltande form har striden om den åtråvärda fjärdeplatsen hårdnat. Juventus sitter fortfarande i förarsätet med allt i egna händer men som jag har varit inne på tidigare den här säsongen så är man också sin egen största fiende. Istället för att städa av en på pappret enkelt match hemma mot Bologna så är man ganska så pressad att göra det mot det betydligt mycket bättre Sassuolo. Annars riskerar man att bjuda in både Lazio och Fiorentina i racet på riktigt. Och jag vet inte vad ni känner men i det här läget ställer jag mig inte bakom uttrycket ”the more the merrier”. Roma tror jag att man lyckas hålla borta, dom har en tendens att implodera när det gäller som mest. Men ett Lazio eller Fiorentina utan något att förlora känns inte alls lika lugnt. Snarare tvärtom. Speciellt inte när det är just dom lagen som Juve möter i omgång 37-38. Speciellt inte med tanke på Allegris statistik i stormatcherna den här säsongen. Tre poäng mot Sassuolo hade varit riktigt skönt för nerverna inför dom sista fyra omgångarna. Men det känns långt ifrån som en säker seger.


Slut på mittfältare
Arthur, Locatelli och McKennie är alla skadade vilket gör att det bara är Rabiot och Zakaria kvar på mittfältet. I vanliga fall har Danilo vikarierat fint på den positionen men det har tyvärr börjat viskas om att även han kan komma att missa matchen. Det kan visa sig kostsamt. Rabiot har förvisso spelat upp sig något och Zakaria har börjat ganska bra, men ingen av dom är bollförande mittfältare som kan sköta uppspelsfasen. Mot ett bollskickligt och pressande lag som Sassuolo känns det långt ifrån optimalt. Jag tror Allegri känner likadant vilket förmodligen innebär att han inte räknar med att vinna bollinnehavet den här gången heller. Hur tråkigt det än må låta så kanske det är den bästa taktiken. I alla fall den här gången. Om Rabiot tillåts stampa på bollen för mycket kommer Sassuolo skapa massor på snabba omställningar. Om vi står lågt och hoppas på kontringar med Morata, Dybala och Vlahovic kan vi nog såra dom istället. 


Startelvan: Ett pussel i elva bitar
Förutom mittfältet så är även Cuadrado skadad vilket gör att mister tappar otroligt mycket flexibilitet i sitt lag. Efter en stunds vändande och vridande ser jag inga andra alternativ än att spela 4-2-3-1 med Berna, Morata, Dybala och Vlahovic där uppe eller 4-3-3 med Berna på ett centralt mittfält. Inte direkt så att det vattnas i munnen. Jag har sett Miretti för lite för att våga chansa på att han gör en kanoninsats och om jag känner så kan vi nog alla gissa hur Allegri tänker. Om det skulle köra fast finns det ingen förutom Kean på bänken och med hans form är det nog ingen som räknar med stordåd därifrån imorrn. Jag köper att det kommer bli fult, trist och försiktigt, när förutsättningarna är som dom är kan man inte räkna med något annat. Förhoppningsvis har vi tränat på det spelsättet tillräckligt för att lyckas få med tre poäng hem till Turin. Det hade som sagt betytt väldigt mycket för arbetsron inför resten av 21/22. Det är inte långt kvar nu. Snart kan vi glömma den här misären till säsong och blicka framåt. 

Möjlig startelva
Szczesny
De Sciglio - Bonucci - De Ligt - Sandro
Zakaria - Rabiot - Bernardeschi
Dybala - Vlahovic - Morata

Mikael Noaksson2022-04-24 19:30:42
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid