Lagbanner
Mapei Stadium, 2023-09-23 18:00

Sassuolo - Juventus

Inför Sassuolo – Juventus: Fortsätt på den inslagna vägen Mister! 

Inför Sassuolo – Juventus: Fortsätt på den inslagna vägen Mister! 

Fyra omgångar in i ligaspelet ställs vi tidig lördagskväll mot hittills svaga Sassuolo på Mapei Stadium. Hemmalaget har inlett med 3 förluster och en seger samtidigt som Juventus kommer stärkta efter en imponerande hemmaseger mot Lazio senast. 

För första gången på evigheter har Juventus ej spelat europafotboll under premiäromgångarna av Champions League, Europa League och Conference League. I italienska medier talas det om att just avsaknaden av europafotboll skulle kunna bli en stor fördel när det kommer till lagets möjligheter att slåss om scudetton redan denna säsong. Även om det är tråkigt att inte få följa sitt älskade lag i Europa kan möjligheten att få ha mer utvilade spelare än de främsta konkurrenterna inför ligaomgångarna självklart bli en konkurrensfördel när säsongen ska summeras i vår.  

Med det sagt krävs det fortsatta prestationer på plan likt den vi såg senast mot Lazio. Och visst börjar man som supporter redan hoppas på att det ska fortsätta se ut som det gjort under i alla fall tre av de inledande omgångarna. Trots en mindre imponerande insats mot Bologna (1-1) i andra omgången har segrarna mot Udinese, Empoli och Lazio visat att något kanske är på gång efter två raka säsonger där spelet lyst med sin frånvaro och den ironiska termen ”Allegriball” som en beskrivning till detsamma föddes. Under sommaren plockades den före detta Sassuolo spelaren Francesco Magnanelli in som en del av Allegris team vilket lovordats av inte minst Chiesa under inledningen av säsongen. Mötena mot Udinese och Empoli lovade gott men motståndet var i ärlighetens namn inte det bästa. Att slå Lazio (som visserligen inledde säsongen med två förluster men som i lördags kom till Turin med en tung skalp borta mot Napoli) med klara 3-1 känns som en bekräftelse på att något är på gång. Press spelet ser bättre ut än det gjort på evigheter och laget anfaller snabbare vilket fått det att lossna för både Chiesa och Vlahovic. Den senare får spela mindre felvänd och kommer betydligt oftare än under tidigare säsonger i svartvitt i rätt typ av lägen. Båda målen mot Lazio visar på oerhörd individuell klass men vi hade inte fått njuta av dem om det inte vore för hur pass mer direkt laget agerar i speluppbyggnad och i omställningar. Parhäst Chiesa ser också ut att äntligen vara tillbaka utan skavanker som stör. Tre mål hittills och imponerande prestationer lovat gott. Det högre press spelet har också fått positiva effekter när det kommer till försvarsspelet vilket blev tydligt senast mot Lazio. Utöver ett par farligheter i första halvlek fick inte utpräglat offensiva Sarriledda Lazio ut särskilt mycket av sin anfallsfotboll. Reduceringen var ett direkt slarv i uppspelsfasen och måste naturligtvis skärpas till. Men annars har det sett stabilt ut med Danilo, Bremer och Gatti därbak. Även stödet från mittfält ser bättre ut än det gjort under senaste Allergiledda säsonger. En som också imponerade stort mot Lazio är Weston McKennie, vi får se vem av honom och Weah som får chansen till höger. Weah har sett intressant ut inledningsvis och är en spelartyp som också passar bra in i Allegris bygge. Varför inte låta McKennie starta central och bänka Miretti som fått mycket förtroende och som visserligen ofta kommer i rätt lägen men som än så länge inte gör tillräckligt mycket av dem. 

För Sassuolo har säsongsinledningen inte varit lika rolig. Visserligen fick man tufft motstånd i form av Napoli och Atalanta i de inledande omgångarna men 4-2 förlusten senast mot på förhand bottentippade Frosinone där man dessutom hade ledningen med 2-0 hade man nog inte räknat med. Med det sagt vet vi att det finns i kvalitet i truppen, inte minst i Berardi som ju var ganska nära en flytt till just JUVE under slutet av mercaton. Sassuolo är dessutom som bekant kända för att göra imponerande insatser mot de större lagen i ligan och är inte lättbesegrade på Mapei Stadium.  

Kan Allegris manskap fortsätta på den inslagna vägen med hög press samt sätta firma Vlahovic – Chiesa i farliga lägen bör det dock finnas stora förhoppningar om en fortsatt stark inledning för den gamla damen. 
 
 
Probabili Formazioni: 
Sassuolo (4-2-3-1): Cragno; Toljan, Erlic, Tressoldi, Vina; Boloca, M.Henrique; Berardi, Bajrami, Lauriente; Pinamonti 
Juventus (3-5-2):Szcezesny; Gatti, Bremer, Danilo; Weah, Kostic, Miretti, Locatelli, Rabiot, Kostic; Vlahovic, Chiesa 

När: Lördag 18:00 (tv4 play) 
 
FINO ALLA FINE 
FORZA JUVENTUS!! 

Leonard Gullberg2023-09-22 16:41:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid