Lagbanner
Inför SPAL-Juventus: Viktig uppvärmning inför CL
Senast var kaptenen tillbaka. Får han sin första start på lördag?

Inför SPAL-Juventus: Viktig uppvärmning inför CL

Serieledarna ska möta jumbon på bortaplan. I veckan väntar den viktigaste matchen för säsongen så här långt. Men man har inte råd att vila allt för många spelare mot SPAL då Lazio och Inter fått upp flåset.

Med 14 omgångar kvar finner vi det svartvitrandiga högst upp i tabellen. Men trots det är inte allt helt lugnt i Juventus skutan. För även om vi leder serien har inte spelet sprudlande de senaste matcherna. Resultaten har inte heller fullt ut gått med Juventus. Plumpen mot Hellas får ses som lågvattenmärket. Nu väntar den tiden på året då allt avgörs. Nu drar slutspelet i CL igång, snart väntar Inter i ligan och snart väntar även andra semifinalmatchen mot Milan i cupen. Upp till bevis för Sarri och laget.


Juventus inför

Senast kostade Sarri på sig att vila Ronaldo, på lördag lär han vara tillbaka för att värma upp inför Lyon. På skadelistan börjar det ljusna ordentligt för Juventus. Senast gjorde våran älskade kapten comeback och i veckan har även Khedira spanats på träningsplanen. Härliga nyheter med andra ord!

Däremot finns det fortfarande några på skadelistan. Demiral är ju borta säsongen ut, samtidigt som Costa och Pjanic också dras med skador. Bonucci missar även han matchen, men inte på grund av skada utan på grund av avstängning. Därför är det svårt att veta hur Sarri kommer ställa upp. Kommer Cuadrado fortsätta som ytter eller tar han klivet tillbaka i backlinjen? Sarri har öppnat för att Bernardeschi potentiellt sett skulle kunna ta hans plats imorgon. Higuain lär inte starta då han har problem med sin rygg vilket gör att Dybala och Ronaldo känns gjutna i startelvan.

Vad det gäller vår före detta kapten och vår nuvarande kaptens startchanser håller Sarri möjligheten öppen. Vi får helt enkelt se hur Juventus ställer upp, men en sak är säker, vi har inte råd med poängtapp samtidigt som SPAL matchen är den minst viktiga matchen den kommande veckan…


SPAL inför

Att ligga sist är aldrig kul. SPAL har endast tagit 15 poäng på 24 matcher och har åtta poäng upp till säker mark. Det känns som tåget har gått, men man ska aldrig säga aldrig. Efter att ha förlorat 5-1 mot Lazio och följt upp det med en förlust mot Sassuolo så fick Semplici, mannen som fört upp laget i Serie A och klarat sig kvar flera år i rad, sparken. Anledningen att man väntade så länge beror troligtvis på det stora förtroendet man haft för Semplici och vetskapen om vilket fantastiskt jobb han gjort med klubben. Men nu är det alltså över.

Nye tränaren Di Biaggio inledde med att förlora mot bottenkollegan Lecce. Under Di Biaggio har 3-5-2 blivit 4-4-2/4-3-3. Precis som under Simplici är det Petagna som är tänkt att göra det offensivt. Men oavsett tränarbyten och Petagna form eller icke form så kvarstår faktum, mot Juventus ska de inte ha något att hämta.


Frågor inför matchen:

Kommer äntligen den där matchen där alla hämningar släpper?

Nu har vi väntat hela säsongen på att den där matchen ska komma. Den matchen där Juventus äntligen får offensiven att stämma fullt ut och vi får se Sarrismon så som den borde spelas. Passar det inte som bäst att toppa formen nu när vi går in i den avgörande match perioden och passar det inte bra att göra det mot ligans just nu sämsta lag?

Kommer Sarri rotera inför Lyon matchen och vad blir utfallet av det?
Bernardeschi istället för Cuadrado, Rugani istället för De Light och De Sciglio istället för Alex Sandro? Är det det vi kommer få se? Och kommer det isåfall falla bra ut?


Troliga elvor:

Juventus:
Szczesny
Danilo, Rugani, De Ligt, Alex Sandro
Ramsey, Bentancur, Matuidi
Cuadrado, Dybala, Ronaldo

SPAL:
Berisha
Cionek, Bonifazi, Zukanovic, Reca
Missiroli, Valdifiori, Castro
Di Francesco, Petagna, Valoti

Tid: Lördag kl. 18.00
Tv: Cmore
Tips: 3-0 Juventus Cuadrado, Dybala och Ronaldo gör varsitt.

Lucas Sjögrenlucas.sjogren97@gmail.com 2020-02-21 17:50:31
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid