Lagbanner
Gazprom Arena, 2021-10-20 21:00

Zenit - Juventus

Inför Zenit – Juventus: Rysk björn vs Gammal dam
Tufft och kallt bortamöte väntar, så på med vantarna

Inför Zenit – Juventus: Rysk björn vs Gammal dam

Juventus beger sig norrut för att ta sig an de ryska mästarna i hopp om att öka chanserna för avancemang. Ett formdippande Zenit vill nog studsa tillbaka med en stark prestation, och det får dom gärna göra, men inte ikväll.

Medvind
Saker kan som bekant förändras väldigt snabbt i fotbollsvärlden. Ett par segrar och starka defensiva prestationer innebär att det är medvind i Juventuslägret just nu.
Annat var tonläget för bara någon månad sedan. Det säger mycket om den trygghet som Allegri bär med sig. Det finns alltid en stor risk att det eskalerar när krisrubrikerna haglar men Allegri har suttit lugn i båten, att han tillsynes även verkar ha ett relativt långtgående förtroende från ledningen hjälper ju till. Nu ska vi inte ryckas med och bli för lyriska, större och tuffare prov väntar framgent. Prestationen senast mot Roma var inte heller helt betongsäker, men det är onekligen så att saker och ting går i rätt riktning, 6 vinster av de 7 senaste intygar om just det. 

Status i truppen
De Ligt startar med största sannolikhet på bänken då han fortfarande dras med skavanker. Dybala är fortsatt inte kvitt sin skada och därför inte uttagen i truppen. Även Rabiot stannar hemma i Turin då han testats positivt för Covid-19. I övrigt är det inga betydande bortfall i truppen. 

Intressant är att Juventus aldrig förlorat mot ett ryskt lag tidigare i tävlingssammanhang. 8 gånger har det stångats mot ryskt motstånd och det är idel vinster som gäller. Endast vid ett tillfälle har det blivit poängtapp, mot vilka undrar ni? Jo precis, Zenit heter dom. Detta skedde under deras debutsäsong i CL, 2008. 0 - 0 på bortaplan medans hemmamötet avgjordes av allas våran kära Del Piero med en minnesvärd frispark. Dessa två möten är för övrigt de enda gångerna lagen har mötts tidigare. 

Zenit
Formen har avtagit för det ryska mästargänget då det blivit förlust i de två senaste ligamatcherna. I Champions League har det dock sett något bättre ut. Även om det blev förlust i premiären borta mot Chelsea så satt segern hårt inne efter en bra defensiv prestation av Zenit. Senast blev det en rejäl utskåpning av Malmö och om det ska finnas någon tillstymmelse av chans till avancemang i denna grupp så behöver ryssarna nog trycka på framåt i dubbelmötet mot Juventus.

Lagets främsta anfallsvapen består av radarparet Artem Dzyuba & Sardar Azmoun. Duon har öst in mål för klubben de senaste säsongerna och varit en stor bidragande anledning till att klubben plockat hem tre raka ligatitlar. Anfallsparet har dessutom kammat hem 1:a och 2:a platserna i skytteligan de två senaste säsongerna. Främst huvudspelet är något att se upp med och det ska bli intressant att se duellerna mot Chiellini & Bonucci
Det ska nog läggas till att tränaren Semak laborerat med ett 3-manna anfall denna säsong, och att det därför inte alls är omöjligt att vi får se en av dessa strikes flankerad av brassarna Malcolm och Claudinho ikväll. Backar man ett snäpp ner till mittfältet så hittar man även där två brassar i form av Wendel och Douglas Santos, så lite sambatakter i ett kallt S:t Petersburg är nog inte omöjligt att vänta sig. 

Utöver ligamentskadade Ozdoev så kommer laget till spel med fullt spelduglig trupp.

Förmodad elva (4-4-2)

Szczesny

Cuardrado - Bonucci - Chiellini - Alex Sandro

Chiesa - Bentancur - Locatelli - Bernardeschi

Morata - Kean


Det börjar bli alltmer uppenbart att detta är elvan som Allegri kör med numera. Dybala kommer nog komma in på bekostnad av Kean när han är frisk nog för att starta. De Ligt kommer nog få minst lika mycket speltid som hans mittbackskollegor då dom börjar komma till åren. Möjligtvis så kan Arthur om han håller sig skadefri försöka slå sig in i elvan med sina utmärkande egenskaper, och Danilo är ju som bekant en Allegri favorit. Annars så ser det nog ut som att elvan börjar sätta sig. Tyvärr för svensk del får man säga då Kulusevski haft svårt att imponera under sina inhopp i nuläget. 

Forza La Vecchia Signora!

Behrozbehroz.j21@gmail.com2021-10-20 09:15:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid