Lagbanner
Jag tackar för mig!
Arman Farahbakhsh

Jag tackar för mig!

Efter ungefär tio aktiva år på Svenskafans, har jag kommit fram till beslutet att överlåta min redaktörspost och även lämna Juventus redaktionen samt Svenskafans.

Det har onekligen varit ett tufft beslut att fatta, men samtidigt ett som baserar sig på rationella grunder snarare än känsla före förnuft. Nedan har jag i punktform försökt redogöra för huvudorsakerna till beslutet, sammanfatta viktiga bedrifter under den gångna tiden och belysa väsentliga aspekter att beakta framåt.
 

Huvudorsakerna till beslutet

  • Många privata förändringar har skett för min del (i synnerhet på sistone), vilket dessvärre resulterat i att varken tiden eller glöden längre finns kvar att tillbringa på SF. Att driva en redaktion kräver minst sagt mycket fritid och med hänsyn till att tiden kommit ikapp mig i kombination med att jag ställer väldigt höga prestationskrav på mig själv i allt jag ger mig in på, så förtjänar redaktionen den tid den behöver för att leverera.
     
  • På grund av främst externa faktorer har Juve-red inte längre haft samma attraktivitet det senaste året/åren gentemot hur det varit tidigare. Idag är inte SF längre den enda seriösa plattformen att vända sig till rörande nyheter, utan nu finns det andra plattformar där läsare väljer att prioritera som förstahandsval som exempelvis Facebook grupper och dylikt. Detta har resulterat i att läsarantalet, men även rekryteringsprocesserna haft ett betydligt mindre tryck i jämförelse med hur det var för 2-3 år sedan. 
     
  • Mycket av det jobb som gjorts internt och bakom kulisserna har dessvärre inte fått samma positiva effekt utåt mot våra läsare, vilket är en balansgång som behöver realiseras i praktiken och som kräver tid samt en riktningsförändring för att realisera.
 

Framstående bedrifter under perioden som varit

  • Något jag är väldigt stolt över och som är en bedrift jag innerligt hoppas efterföljs även i fortsättning är införandet av en helt annan struktur gällande vår interna kontroll, uppföljning och kommunikation. Sedan mitt inträde som redaktör, har vi en skrivtakt/skrivschema som allokeras ut på redaktionsmedlemmarna baserat på vilken procentsats de väljer att bidra med i den obligatoriska rapporteringen (25/50/75/100). Detta har resulterat i att motivationen bibehålls och att ingen känner sig över/under belastad. Vi har även en reservlista som består av personer som är redo att hoppa in förutsatt att ordinarie skribent får hinder. 
     
  • Utöver ovannämnda, förändrades det tidigare ineffektiva kommunikationssättet via mail till en intern FB-grupp där vi alla kommunicerar effektivt med varandra och även bekräftar våra tilldelade arbetsuppgifter. Vi har även interna nyckeltal som analyseras (främst årligen, men även kontinuerligt vid behov) för att ta actions inför kommande tider. Ett av dessa är andelen av genomförda obligatoriska rapporter (då vår vision är att inte missa någon obligatorisk rapport per säsong). Den obligatoriska rapporteringen har även minskats från tre rapporter (inför, matchrapport och spelarbetyg), till två (inför och en ihopsatt matchrapport samt spelarbetyg), vilket stärkt kvalitén och tillgängligheten bland våra skribenter. 
     
  • Vi har arbetat med övriga kreativa och innovativa lösningar för att bibehålla sidans attraktivitet, som exempelvis att driva podcasts, skapa videokrönikor med mera.
 

Väsentliga aspekter att beakta framåt

  • Det är på sätt och vis glädjande att det finns fler nyhetsflöden på andra plattformar om Juventus än på SF, eftersom alla våra ideella insatser i slutändan handlar om att just tjäna vår gemensamma passion, Juventus. Å andra sidan, tycker jag personligen att vi även bör tänka företagsamt kring vår redaktion. Detta tankesätt har varit grunden till många av mina egna beslut under den gångna tiden. Av den anledningen behöver redaktionen även i fortsättningen fokusera på metoder och program som differentierar oss gentemot andra plattformar. Ett sätt att göra detta är att exempelvis återinföra ”Juve-Talk” utan att försämra kvaliteten i den obligatoriska rapporteringen.
     
  • En annan modul som i övrigt är en särskiljande faktor, är vårt forum. Forumet behöver seriös uppvakning och styrning. Dessvärre, har trollen sina sätt att komma runt IP-spärrningar och dylikt, och av den orsaken krävs kontinuerliga städningar för att bibehålla en trivsam miljö för alla inblandade parter. 
     
  • Som tidigare nämnt, att bygga vidare på det som redan implementerats och fortsätta utveckla sidan mot rätt riktning.


 
-----
Med det sagt, har jag valt att lämna stafettpinnen till Mikael Noaksson, vilket är en person jag har ett stort förtroende för och som jag vet har energin som krävs för att leda redaktionen mot rätt riktning.

Avslutningsvis, vill jag innerligt tacka personer som under denna långa tid spelat en betydelsefull roll för mig på Svenskafans. Jag vill inleda med att tacka ÖSK-redaktionen (med tidigare Sarp Yesil & numera Marcus Avenbrand vid rodret), vilket faktiskt var den redaktion som jag initialt började skriva för, för att utveckla mitt skrivande och som sedermera blev min inkörsport till Juventus redaktionen (vilket var syftet med det hela och som jag var väldigt öppen med från början, nämligen att jag en dag skulle skriva för Juventus).  

Jag vill även tacka tidigare redaktör Johanna Alm som rekryterade mig till redaktionen och även min företrädare Mats Engman som erbjöd mig posten som redaktionssamordnare/redaktör. Jag vill naturligtvis tacka mitt team, vilket består av fantastiska kollegor. Har faktiskt aldrig träffat någon av dem i person, men det känns dock som om vi har känt varandra hela livet. Vill även rikta ett stort tack till alla läsare, centralredaktionen och även alla kritiker som kommit med sina respektive konstruktiva och positiva inputs.

Vill även klargöra, även om detta känns extremt onödigt, att detta beslut inte har något med min kärlek och tillgivenhet till Juventus att göra. Denna genuina lojalitet kommer att förbli oförändrad i all evighet och det vet ni alla mycket väl om.

Forza Juventus och tack för denna tid!

/Arman Farahbakhsh

Arman Farahbakhsh2020-08-24 13:47:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid