Lagbanner
2022-01-18 21:00

Juventus - Sampdoria
4 - 1

Juve 4 -1 Sampdoria: Islossning mot Doria B
Kult i gult.

Juve 4 -1 Sampdoria: Islossning mot Doria B

Jag kröp till korset och hostade upp dom 99 kr som Aftonbladet ville ha för att se matchen utan att sucka sig hes på opålitliga fulstreams. Till min förvåning bjöds jag på en riktigt trevlig tillställning och en av säsongens få promenadsegrar. Väl investerade pengar med andra ord.

Första frisparksmålet på 563 dagar

Efter en fin inledning med bland annat fyra hörnor efter varandra hade spelet mattats av litegrann när Morata vann en ganska billig frispark utanför straffområdet. Känslan var att Juve behövde ett mål, dels för att kapitalisera på pressen och dels för att inte Sampdoria skulle börja att tro på det. Vi har sett den här typen av matchstart resultera i ingenting mer än en gång den här säsongen. Upp klev Cuadrado och borrade in ett långt ifrån otagbart skott i målvaktens hörn. Ingen beauty men det var fan på tiden. Med Ronaldo i klubben har antalet frisparkar som gått i nät kunnat räknas med tummen och just det är en offensiv aspekt som definitivt borde vara bättre utan honom. Faktum är att det var nästan två år sedan Juve gjorde mål på frispark vilket är minst sagt underkänt. Men med en hel Dybala tillbaks vid frisparkarna så borde vi kunna klämma in ett par till innan säsongen är slut. Känslan är att Paulo hänger ett par per säsong när han är på topp. Ronaldos statistik efter tre år i klubben? Ett mål på 72 försök…


Hög press = målchanser

Igår gick Allegris inte och satte sig i knät på Perin efter 1-0 målet. Man fortsatte istället att stå högt, våga mycket och pressa ner Sampdoria i skorna. Och det är så jag tror att det här Juventus kan bli som mest svårslagna under Allegri. Mittfältet är inte briljant, men något dom faktiskt är bra på är att vinna bollen högt upp i banan. McKennie, Bentancur, Locatelli och till viss mån även Rabiot kan både gå in fysiskt och läsa spelet ganska bra. Det borde utnyttjas oftare. Inte bara för att det är nice att få tillbaka bollen så snabbt som möjligt, saken är den att hög press skapar målchanser. Och i ett lag som har svårt att skapa målchanser är det guld värt. Flertalet av våra bästa lägen skapades faktiskt på det sättet igår. Moratas bortdömda och Dybalas 3-1 för att nämna några. Med Arthur som regista och bolluppsamlare kan Locatelli kliva upp mer i banan och bidra i offensiven, något som det här laget verkligen behöver. Min förhoppning är att Allegri bestämmer sig för den mittfältskombinationen och visar lite konsekvens i sina laguttagningar från och med nu.


Dybala firade igen

Efter en vacka av tissel och tassel angående Dybalas uteblivna målgest mot Udinese var det skönt att se honom fira ett mål på riktigt igen. Även om jag inte heller var helt såld på hans sätt att markera mot ledningen så ska vi inte glömma att det är sådant som händer lite då och då. Jag är tillräckligt gammal för att minnas när en viss David Trezeguet gjorde samma sak när hans sista kontrakt med klubben skulle signas. Lite senare var kontraktet påskrivet och allt groll som tidigare känts så infekterat var glömt. Jag tror på något liknande i den här situationen. Alla kontraktsförhandlingar är pausade tills februari så det gäller inte bara Dybala. Att han lockar mer intresse från media än Cuadrado och De Sciglio är inte konstigt. Medias jobb är (tyvärr) inte att förmedla sanningen, det är att generera klick. I synnerhet om vi ser till fotbollsmedia.

Akés inhopp får en honorable mention. Bra energi, bra teknik, bra beslutsamhet. Fixar dessutom en straff så honom hoppas jag att vi får se mer av.

Betyg

Perin - 6
Får stå relativt sysslolös och har inget att göra på målet.

De Sciglio - 6.5
Gör sällan bort sig.

Danilo - 6.5
Kul att se Danilo tillbaks i spel. Det kändes som att han var sitt vanliga stabila jag.

Rugani - 7
Gör en bra match bakåt även om det inte fanns överdrivet mycket att göra. Kröner kvällen med ett fint mål.

Sandro - 5.5
Ingen jättetabbe på målet men borde ha gått mer mot bollen istället för att täcka i sidled. Bidrog inte med mycket framåt heller.

Cuadrado - 7
Gör ett mål och har en helt okej dag på jobbet. Ett av våra bästa vapen offensivt.

Arthur - 7
Vill ha bollen konstant, tar sig ganska lätt ur press och förutom en riktig skitpass ut över sidlinjen så fördelar han spelet fint. Hade till och med ett par brytningar igår. Personligen så förstår jag inte varför vi skulle vilja bli av med en sådan spelare.

Locatelli - 7
Mer användbar högre upp i banan då han är en av få som vågar slå svåra passningar. Får även med sig en assist efter en fin brytning fram till Dybalas 3-1.

Rabiot - 6
Allegris favoritytter gör ännu en blek insats både med och utan boll. Tog några långa löpningar med boll i slutet men det var mot ett Samp som hade gett upp för längesen. Mig lurar du inte Adrien.

Kulusevski - 6
Ser ut att vara tung i kroppen. För obeslutsam i dom avgörande lägena.

Morata - 6.5
Fin gest av Dybala att ge straffen till sin polare. Förutom det gör Alvaro en okej insats som target och har en boll i nät som korrekt vinkades bort.

Avbytare

Dybala - 7
Gör mål och ger bort en straff till Morata. Fint!

Aké - 7
Imponerad av hans fart och förmåga att utmana. Kul!

Mikael Noaksson2022-01-19 11:03:27
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid