Lagbanner
2020-12-22 20:45

Juventus - Fiorentina
0 - 3

Juventus 0-3 Fiorentina: 10:e raka? Snart 10 poäng bakom

Jag kan inte finna ett endaste rätt i gårdagens match, möjligen skulle det vara Nedveds sorti på grund av en förmodad besvikelse blandat med ilska. Det var en sådär kursen match från start till slut. Pirlos Juventus är hittills lika oförutsägbara som det svenska vädret.


Pirlo?

Jag måste säga att jag är i totalt förvirringstillstånd. Det går inte att sätta fingret på Pirlos juventus. Ena dagen slår man FC Barcelona med 3-0 nere i spanien för att sedan ha enorma svårigheter att ta poäng mot ett bottenlag nästkommande helg. När årets upplaga av Juventus har en bra dag så ser det verkligen bättre ut än det gjort på många år enligt min mening. Men när vi har en dålig dag på gräsmattan så ser vi verkligen ut som ett förvirrat korpenlag som nästan tvivlar på vilket håll de ska anfalla mot. Jag överdriver verkligen inte när jag säger att Pirlos Juventus en dålig dag, ser ut som elva små pojkar som gediget försöker imponera på farsan utan en tillstymmelse till självförtroende. Jag har faktiskt inte riktigt förstått Pirlos sätt att spela fotboll om jag ska vara helt sanningsenlig. Jag får helt enkelt inte till en röd tråd och jag tror knappast att jag är ensam om det.


Juventus signum är lyser med sin frånvaro

Förr har man kunnat lita på att försvaret håller tätt de gånger anfallet har svårigheter med att producera fram kvalificerade målchanser. Om någon hade sagt att denna säsong och denna upplaga av Juventus skulle vara skakigare bakåt än Sarris ”juve” så hade jag skrattat gott. Otroligt nog så är defensiven ännu skakigare än fjolåret, där våra försvarare som finns till för att skydda oss mot baklänges mål istället agerar som någon slags välgörenhetsfirma och bjuder på massvis med tillfällen att straffa oss. Om det vore upp till mig att summera Juventus största problem när det kommer till defensiven så stavas problemet ”Leonardo Bonucci”. Jag har alltid tyckt att han är en högst medioker försvarare, vilket är smått fantastiskt då han i stort sett startar varenda match. Han har allt för länge varit skyddad av orkanen omkring honom som bestått av Chellini +1. Han har en utomordentlig högerfot som kommer till användning när spelet låser sig. Men när det kommer till hans huvudsakliga uppgift, att försvara och ta säkra beslut så kammar han noll. Många aktioner skulle jag säga håller allsvenskan-nivå. Han utstrålar absolut inte den pondus som krävs för att leda ett svartvitt försvar, speciellt med tanke på att han dessutom agerar kapten som ska leda oss framåt.



Summering

En fullständigt genomusel insats som dock kunde och borde (regelmässigt) räddats upp av två straffar som domaren helt otroligt nog inte kollade upp. Dock så måste jag säga, med risk för att reta upp en och annan av er i min juventusfamilj - jag är glad att vi inte kom undan den här usla insatsen. Det hade varit som ett alibi för att vi ändå gjorde en okej match. Istället så går vi mot en julledighet med frustration i kroppen, en kittel som kokar och ett och annat möte med ledningen där man diskuterar framtiden. Jag tror att det i långs loppet kan vara något som gynnar oss i längden. Säsongen är långt ifrån körd även fast det ser tufft ut just nu. Jag har svårt att se att Milan orkar hålla upp det här tempot de hittills har sopat mattan med. Skador och tätt matchande kommer ta ut sin rätt. Må bästa lag vinna, och god jul från mig till er.



Spelarbetyg

Samtliga får underkänt. Bonucci lämnas utan något betyg då han inte spelade fotboll.

Sami Ferchichi2020-12-23 18:52:29
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid