Lagbanner
Juventus 1-2 Sassuolo: För många poäng att ta in

Juventus 1-2 Sassuolo: För många poäng att ta in

Juventus står för en svag insats och förlorar rättvist mot Sassuolo. Nu har man 13 poäng upp till serieledande Milan. Bye,bye Scudetton.

För uselt

Juventus står för en hädisk insats allt som allt. Man inleder med en loj första halvlek som avlsutas med ett baklängesmål. Vad någon människa ser i Rabiot och McKennie (jag vet att han gör målet) på den här nivån förstår jag inte. Med ett tufft schema som stundar är det märkligt att en formstark spelare som Arthur inte får spela istället för någon av nämnda två. Och om det nu ska bytas runt, varför inte vila Locatelli som spelat mycket.

I andra halvlek spelar man bättre inledningsvis men sedan fastnar man i Sassuolos smartness. Sassuolo spelar som ett Allegrilag i ledning brukar göra. Vinner frisparkar drar ner på tempot, irriterar och håller på. Att Juventus inte kan hantera detta bättre och hålla uppe tempot är uselt. När man väl får in kvitteringen och försöker forcera gör man det svårt för sig. Och inte så att man safear och är fega för att inte förlora bollen utan istället trycker man upp allt medan bollen aldrig kommer då Alex Sandro, Cuadrado och McKennie känner att de gärna vill glänsa med en snygg fint och tappa bollen. Uselt!

För många poäng att ta igen

Allegri är en duktig tränare och håller så sakteliga på att sätta ihop de spillror han fått att jobba med till ett lag. Tyvärr tar det tid och vi kommer nog tyvärr fortsätta gå på sådana här plumpar under hösten. Och även om vi vet att Allegris lag är fantastiska på att äta in poäng så finns det gränser. Den gränsen tror jag tyvärr går här. Bye,bye kära Scudetto!

Det är inte konstigt att vi inte vinner Scudetton denna säsongen. Detta är ett ombyggnadsår och det viktigaste är att vi står redo att slåss på alla fronter nästa år och landar topp fyra denna säsong. Sedan tycker jag att det är tråkigt att drömmen dör redan nu. Jag hade gärna levt i illusionen om att vi hade kunnat vinna liga i år någon omgång till. Men, men det är vad det är. En sak vill jag däremot vara tydlig med: In Allegri we trust!

Spelarbetyg

Perin 6
Kan inget göra på målen.

Danilo (ut 80) 6
Gör det bra defensivt. En ok insats.

Bonucci 5,5
En ok insats.

De Light 5,5
Samma som Bonucci.

Alex Sandro (in 13) 5
Ingen vidare insats. Kan bättre. Har inlett säsongen bra, får akta sig för att hamna i samma usla form som förra säsongen.

Chiesa 5,5
Vill mycket, får inte mycket uträttat.

Rabiot (ut 46) 5
Inget vidare.

McKennie 6
Gör mål. Men har en bolltouch som får Matuidi att framstå som Pirlo.

Locatelli (ut 80) 5,5
Kommer inte riktigt upp i nivå idag heller.

Dybala 7
Spelar bra. Gör vad han kan, men saknar lekkompisar.

Morata (ut 63) 5
Mest offside hela tiden.

De Sciglio (ut 13) 6,5
Gör det bra precis som hela säsongen. Tråkigt att han går ut skadad.

Cuadrado (in 46) 5
Bland de sämsta insatser jag sett han göra i Juventus när det gäller slarv.

Kai Jorge (in 63) 6,5
Piggt inhopp. Visar framfötterna.

Kulusevski (in 80), Arthur (in 80) spelade för kort tid för att betygsättas.

Lucas Sjögren2021-10-27 22:03:07

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid