Lagbanner
2020-02-16 15:00

Juventus - Brescia
2 - 0

Juventus 2 - 0 Brescia: En göttig trepoängare ändå

Efter två raka matcher utan vinst fick vi se våra favoriter (eller läser någon annan supporter vår matchrapporter i smyg?) ta en bergsäker 3:a. Väldigt skönt, även om det inte bjöds på någon direkt fotbollsorgasm.

Det var trots allt ligans näst sämsta lag utan sina allra bästa spelare som stod för motståndet. Hela Brescias centrallinje (och egentligen den enda delen av laget som håller för Serie A) fick stå över matchen. Att Ayé dessutom drog på sig två gula inom loppet av fem minuter och gav bort en frispark i kalasläge gjorde det inte lättare för gästerna. Men oavsett hur stora fördel laget har på pappret gäller det att göra jobbet. Speciellt med TVÅ lag flåsandes i nacken för ovanlighetens skull.

Och jobbet gjordes. 66% boll, 20 skott (varav två i mål) och 16 hörnor är ingen dålig statistikrad och reflekterar matchen ganska bra. Med tre ramträffar, en räddning på mållinjen, ett riktigt yxhugg med högerdojan från Paulito (hade blivit mål bara han träffat mål) och fem-sex riktigt fina låga inspel som bara saknade lite vilja och en tå så kan jag med gott samvete säga att Juventus skapade mer igår än de snaste två veckorna tillsammans. ”Men Brescia hade ju en gubbe mindre i över en halvlek”, helt korrekt party pooper. Vi måste lära oss att fira en seger igen. Saker kan alltid bli bättre men det behöver inte nödvändigtvis betyda att allt suger oduschad pung för det. 

Juventus spelade bättre än de gjort under hela februari = positivt!
Spelade de superbra? Nä, men ”bättre” är fortfarande bättre. 

Juventus skapade tillräckligt för att göra fem mål = positivt! 
Gjorde de fem mål? Nä, det fanns en viss oskärpa framför mål. Det händer. Get over it. 

Juventus höll nollan = positivt!
Tryckte Brescia på? Nä, men det är inte Juventus fel. Tror det var skönt för Sarri, STENSNY (lägg ner ditt överdrivna uttal Hussfelt) och backlinjen att slippa hämta ut en boll ur maskorna. 

Juventus vann utan Ronaldo = positivt! 
Starten av 2020 har handlat om en spelare. Utan Ronaldos galna målform hade vi inte legat i toppen av tabellen. Nu fick han vila och andra spelare fick känna sig viktiga. 

Juventus fick tillbaks sin kapten = LÖJLIGT POSITIVT!
Fy fan vad helvetes jävla glad jag blev av att se Grande Giorgio på planen igen. Jag tror att hela laget känner likadant. Förutom att han är vår bästa back är han också hela klubbens hjärta. Det har varit darrigt utan honom, speciellt på ett mentalt plan. Men ta bort Virgil van Dijk från Liverpool i sex månader och se hur många av deras uddamålssegrar blir poängtapp istället. Ta bort Kompany från City och se ett helt miljardbygge krackelera. Ta bort Hamsik från Napoli och se laget dala från titelkonkurrent till två pinnar bakom Parma. Ledare är ovärdeliga och nu har Juventus fått tillbaks sin. Det är kanske säsongens bästa nyhet. 


Frågor jag tar med mig från införrapporten
Varför skrev ingen införrapporten? 


Spelarbetyg

Stensny - 6
Hade inte speciellt mycket att göra med distribuerade bollen fint och startade några kontringar på det sättet. 

Danilo - 6
The verdict is still out on this one. Jag vet inte om jag gillar Danilo eller inte än, har sett honom för lite. Men att han inte är skadad är positivt för då slipper vi Cuadrado som högerback. Det var ett kul experiment men inte mer än så. 

Rugani - 6
En fullvuxen man med ett barns rädlsa i blicken, så ser jag på Rugani. Hade en fin skarv i ribban men var som vanligt darrig där bak utan att släppa till allt för mycket. 

Bonucci - 6.5 (ut 78’)
Gjorde det han skulle. 

Sando - 6
Kan någon minnas förra gången Sandro gick på insidan av sin gubbe? Inte en enda högerback i Serie A heller. Du är för lättläst mannen, din pausfint tar dig bara ett steg närmare hörnflaggan. 

Ramsey - 6 (ut 66’)
Tacklades mest i laget och vann tillbaks mest boll vilket halvdöljer det faktum att vi signade honom för sitt offensiva spel. 

Bentancur - 6.5
Lugn och trygg med boll. Spelar med lite för hög svårighetsgrad i egen tredjedel men personligen så gillar jag att han vågar. It takes balls to play Sarriball. Redig bössa som borde avlossas oftare. 

Rabiot - 6.5
Hear me out! Rabiot kanske inte var överdrivet inblandad i det offensiva spelet med boll men han tog många öppnande löpningar vilket jag inte sett tidigare. Det behövs för att skapa ytor åt anfallarna. 

Cuadrado - 7
Dök upp lite varstans i offensiven och gjorde ett otroligt kyligt mål. Det är tydligt att Juan trivs bättre högre upp i banan. 

Dybala - 7
Fin frispark och väldigt delaktig offensivt. Paulo är urverket som kan få Sarriball att ticka. 

Higuain - 6
Nä, nu börjar han se sådär fet och dålig ut igen. Eller är jag för hård nu?


Gårdagens dummaste
Vila en trött Pjanic, ta ledningen med en man mer, byt in honom när matchen bara ska spelas av och byt ut honom skadad. Klart han går sönder, grabben ”is as soft as a mozzarella”. Vad tänkte du där Sarri?


FORZA JUVE!
 

Mikael Noaksson2020-02-17 09:06:36
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid