Juventus 2-0 Lazio: scudetton stannar i Turin
Firma Dybala/Ronaldo höll hov.

Efter tisdagens seger mot Lazio leder nu Juventus ligan med åtta poäng med fyra omgångar kvar. Det är bara att lägga champagnen på kylning, för det här tappar inte Juventus.

Efter en rad blandade insatser och resultat efter coronauppehållet kunde Juventus tillsist göra det sista dödsrycket. Och i ärlighetens namn är det inte bara vårt spel som har hackat. Alla utmanare utom Atalanta har helt och hållet fått soppatorsk. Och när då Atalanta tappade poäng under söndagen så blottade de jagande lagen sin halspulsåder.

Juventus tvekade inte utan skar av den med stabil och säker hand. Fram tills man nästan var igenom. Då skulle det sista lilla motståndet uppstå för det trubbiga bladet som Sarris försvarsspel är. Men med beslutsamhet och smartness löste Juvnetus tillsist biffen. Den här ledningen bör man inte och kommer man inte tappa.

Juventus ägde mycket av spelet och skapade också en del chanser. Närmast i den första halvleken kom Alex Sandro med en nick i stolpen. Men det var inte bara Juventus som skapade målchanser. Även om Lazio inte hade så mycket av spelet så skapade de minst lika många målchanser som Juventus och hade ett skott i stolpen som kunde renderat i ett ledningsmål. Men 0-0 får ses som ett rättvist resultat efter den första halvleken.

Juventus tog över spelet ännu mer och Lazio skapade ingenting under inledningen av andra halvlek. Ett skott utifrån tar på en hand och efter VAR granskning får Juventus straff. Ronaldo placerade in straffen lugnt och säkert och Juventus hade fått en fin start på halvleken.

En stund senare och lite Lazio slarv senare kom Dybala och Ronaldo fria från halva plan och en fin passning från Dybala gav Ronaldo öppet mål och doppiettan var ett faktum. Därefter fortsatte Juventus skapa en del chanser och Ronaldo är nära att få sätta sitt tredje mål i matchen.

Men så blir det inte, utan istället bjuder Juventus på en straff efter dålig kommunikation mellan Bonucci och Szczeney. Immobile gör inget misstag och helt plötsligt är det match igen. Lazio fortsätter trycka på och får dessutom en frispark i bra frisparksläge. Men Szczeney revanscherar sig efter kommunikationsmissen tidigare och står för en högklassig räddning.

Juventus lyckas därefter spela av matchen. Efter matchen syns det på Juventus spelarna att de vet att det här tappar de inte. Scudetton ser ut att få stanna i Turin för nionde året i rad.

Spelarbetyg

Szczeney 7
Bra insats. Kommuniaktionsmiss med Bonucci, men sånt händer. Förstklassig räddning på slutet som räddade segern.

Cuadrado 5,5
Inte hans bästa match. Spelar bra i defensiven men osynlig offensivt.

Bonucci 6
Gör en bra match, men betyget dras ner eftersom han orsakade straffen. Men på det hela taget en fin insats.

De Light 6
Gör det han ska. Nära att nicka fram Alex Sandro till 1-0.

Alex Sandro 6
Upp och ner som vanligt. Blandar bra aktioner med mindre genomtänkta. Men på det hela taget en okej insats.

Ramsey (ut 57) 5,5
Har en del aktioner i första som ser lovande ut. Men blir ingen slutprodukt idag. Utbytt tidigt i andra efter ännu en skadekänning.

Bentancur 6
Osynlig stora delar av matchen men gör ett hårt jobb centralt.

Rabiot 7
Har mått bra av coronauppehållet. Ser bättre och bättre ut. Idérik, stark och löpvillig. Fin insats.

Douglas Costa (ut 57) 6
Visar en del av det han kan. Men har svårt att få till någon slutprodukt. utbytt tidigt i andra.

Dybala (ut 89) 7,5
Bäst i Juventus. Löser upp knutar offensivt och är ständigt spelbar. En fin match som speglar den fina säsong la Joya stått för.

Ronaldo 7
Två mål och nära att göra ett par till. Ständigt hungrig och kräver ständigt mer av sig själv. Ett skolboksexempel på hur en anfallare ska agera.