Lagbanner
2020-01-19 20:45

Juventus - Parma
2 - 1

Juventus 2-1 Parma: Fokus på svensken!

Juventus 2-1 Parma: Fokus på svensken!

Många matcher på få dagar. Naturligtvis förväntas en vinst men det var en match där fokuset från Juventus supportrar läggs på en spelare i motståndarlaget, nämligen Dejan Kulusevksi. En vinst behövdes för att utöka ledningen i tabellen till 4 poäng ned till Inter som kryssade mot Lecce.

Juventus har ett hårt spelschema just nu och det är viktigt att hålla alla spelare i bra skick, något Sarri inte är speciellt känd för. Snarare tvärtom. Inför matchen saknar vi en del viktiga kuggar på mittfältet och backlinjen. Bentancur fortsatt avstängd och vi har fått lära att Demiral kommer missa resten av säsongen. Detta tvingar De Ligt och Matuidi till att spela mer kontinuerligt och har inte råd att vilas. Matuidi gjorde förresten sin sjätte raka ligastart och är som vanligt viktig (blev ännu viktigare när Alex Sandro tvingades av i första halvlek) för rörligheten och djupledslöpandet. 


Parmas tränare D’Aversa sa att Parma behövde spela den perfekta matchen för att vinna poäng. Redan från start såg vi att Parma ligger väldigt lågt och tight mellan mittfält och försvarare och Juventus lyckades inte tränga igenom. Inte ens Matuidi lyckades dra isär Parma. Kulusevski då? Imponerade inte på många juventini i första halvlek. Efter 10 minuter in i den andra halvleken förstod jag precis varför. Allt var tack vare Cristiano Ronaldos ledningsmål i slutet av den första halvleken. D’Aversa, som jag nämnde tidigare sa att Parma måste göra den perfekta matchen, tvingades justera om sin taktik inför den andra halvleken. Och släppte verkligen lös Kulusevski som hade show och gav Parma en stor injektion självförtroende. 


Är det för tidigt att säga redan nu? Eller borde man kanske vä…. Nej, Kulusevski ska givetvis med i EM-truppen i sommar. 


Ronaldo satte ett nytt rekord i Serie A. Han blev den första spelaren på 2000-talet som gjort 2+ mål i tre raka matcher med sitt nya ledningsmål kort efter Parmas kvittering av dansken Cornelius på nick efter hörna. Vackert framspelat av Dybala som ser ut att kunna spela med vem som helst där framme. Diskussionen ska inte hållas om vem Ronaldo ska spela med längst framme. Utan den borde låta som följande. ’’Vem ska spela med Dybala?’’. 
I och med Parmas offensiv blev Cuadrado tvungen att spela mer försvarsspel och jag måste säga att han går från klarhet till klarhet. Minns ni hur man mådde mentalt när man såg att Cuadrado skulle spela högerback mot Ronaldo mot Real Madrid i Champions League? Han har verkligen utvecklat sitt försvarsspel och går före Danilo & De Sciglio. Sistnämnde är för övrigt skadad januari ut. Parmas press avtar dock och Juventus kan fokusera på att vinna matchen. Sarri sätter in Higuain och plockar ut Ramsey, för att försöka stänga matchen. 



Spelarbetyg:
Szczesny: 5
Inte allt för svettigt, men tvingades ingripa några gånger.
Cuadrado: 5,5
Inte allt för delaktig i offensiven, höll Parmas vänsterkant under full kontroll i försvarspelet.
De Ligt: 7
Hans senaste månader har varit världsklass. Likaså ikväll. Monster!
Bonucci: 7
Styr De Ligt som en docka. Magisk i passningsspelet och hjälper Pjanic att styra bolltempot. 
Alex Sandro: - (ut 20’)
Vad hände med Sandro? 
Rabiot: 6
Ingen märkvärdig insats, men ser ut att jobba sig in i truppen.
Pjanic: 6,5
Fördelade boll på ett effektivt sätt, men blev nedstängd allt för ofta.
Matuidi: 7
Jobbade stenhårt, fick ta större ansar på vänsterkanten efter Sandro blev utbytt.
Ramsey: 4 (ut 59’)
Dålig. Dåliga aktioner och värdelöst kroppsspråk. 
Dybala: 7 (ut 80’)
Riktigt bra, lyfter offensiven med sin kreativitet
Ronaldo: 7
Rekordman ikväll. Han vinner oss matchen igen. 


Avbytare:


Danilo: 6 (in 20’)
Inget större avtryck. Fick kämpigt med Kulusevki i andra halvlek. 
Higuain: 5 (in 59’)
Fick inget utrymme att briljera, hade kunnat vila honom sett till matchbilden.
Douglas Costa: - (in 80’)
Spelade för lite för att dömas. 
 

Alexander Ågren@alexagren2020-01-19 23:08:17
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid