Lagbanner
Allianz Stadium, 2022-05-16 20:45

Juventus - Lazio
2 - 2

Juventus - Lazio 2 – 2: Juventus snuvade på vinst i Chiellini's och Dybala's sista hemmamatch.
En institution bland försvarare som avslutar en lång och storslagen era

Juventus - Lazio 2 – 2: Juventus snuvade på vinst i Chiellini's och Dybala's sista hemmamatch.

En afton som präglades av att Chiellini och Dybala gjorde sina sista hemmamatcher slutade oavgjort efter att Milinkovic-Savic smällt in kvitteringen med matchens sista spark. Är det däremot någon match där resultatet blir sekundärt så är det tveklöst en kväll som denna.

Giorgio Chiellini
17 säsonger, utbytt i 17:e minuten (18:e egentligen), 17 titlar (nu ljög jag, det är fler), i vilket fall så är poängen att det är en stor klubblegendar som tog farväl av hemmapubliken den 17 maj 2022 (det är efter midnatt när jag skriver detta). Det kändes värdigt att se Chiellini omfamnas av så många som unisont hyllade honom när han klev av planen. Oavsett om det var fansen, klubblkamraterna eller motståndarspelarna så var det idel skratt och flin från den gode Giorgio när han tog sitt ärevarv mitt under brinnande match. Han är inte den mest älskade spelaren utanför Juvekretsar, han kännetecknar nog sägningen att han är en spelare som man "hatar att möta men älskar att ha i sitt eget lag" mer än någon annan. Jag vill dock tro att hans långa och trogna tjänst för landslaget som till slut kröntes med ett EM-guld tillsammans med hans ofantliga vinnarskalle har förtjänat honom en hel del respekt oavsett vilken klubb man sympatiserar med. Med sin oortodoxa och långt ifrån rumsrena försvarsstil så har han länge varit en utstående art mitt bland alla moderna superbackar. Är det någon som kommer att lämna ett stort tomrum efter sig både på plan och i klubben så är det gentlemannen och aset, Giorgio "King Kong" Chiellini.

Paolo Dybala
Om Chiellini's avsked var fyllt av leenden och skratt så var det inte mycket av den varan kring Dybala's farväl. Det var en otroligt tagen Dybala som klev av planen i matchens slutskede och det var ännu starkare scener under avskedsceremonin. Det är mer uppenbart än nånsin att Dybala lämnar Juventus med vemodiga känslor och det är svårt att som supporter till denna klubb lämnas oberörd av att se "La Joyas" tårar rinna så obehindrat. Även om jag hör till dom som tycker Juventus gör rätt med att gå skilda vägar med honom så har hanteringen av hela skilsmässan känts tveksam från början. Oavsett om det är Dybala's entourage som har förhalat eller krävt för höga summor, eller om det är klubbledningen som dragit tillbaka/aldrig erbjudit en överenskommelse vet bara dom direkt inblandade. Nångång kanske vi får svar på vad som hände, med betoning på kanske. Det kommer däremot kännas väldigt märkligt att se honom representera en annan klubb. Jag skrev för inte alls längesen att Dybala förmodligen hamnar i Inter, jag hade ljugit om jag var lika säker nu. Det skulle vara väldigt märkligt att se Dybala skriva på för dom största antagonisterna efter att ha beskådat honom ikväll. Men i dagens mer och mer osentimentala fotbollsvärld så är det svårt att räkna bort något. 

Spelarbetyg
Betygsskalan går från 4–10, gränsen för godkänt går vid 6.

Perin: 6
Stod oftast rätt placerad på långskott från öppet spel och fasta. Kan inte göra något på reduceringen och kanske borde ha gjort bättre ifrån sig vid sista skottet. 

Cuadrado: 5,5
Assistpoäng för simpel pass till Moratas mål. Blev varnad för kapning på Zaccagni och hade undvikit baklängesmålet i sista sekund om han hade gjort vad som helst förutom att springa in i Laziobacken. 

Bonucci: 6
Den sista kvarvarande medlemmen av den legendariske BBC-kedjan hade en medelmåttig afton. 

Chiellini: 10 (de Ligt 18')
Tack för allt Giorgio! Ta din examen i företagsekonomi och kom tillbaka och hjälp klubben sköta böckerna nån dag.  

Alex Sandro: 5,5
Reflexrörelse som renderade i snöpligt självmål.

Miretti: 6
Bra passningsspel av ynglingen som ser bekväm ut på denna nivå. Följde med högt i banan samtidigt som han gjorde det helt okej i det defensiva. Anonym i vissa perioder under matchen. Skönt med 90 min för honom och lär spela mot Fiorentina också. 

Locatelli: 6 (Aké 62')
Mer utpräglat defensivt ansvar än sin mittfältskollega som tillsammans gjorde ett okej jobb med att täppa till det centralt främst i första. 

Bernardeschi: 6,5
Har flera bra sekvenser där han driver fram bollen och vinner mycket mark, kunde få till sista tredjedelen och komma till avslut oftare dock. 

Dybala: 6,5 (Palumbo 78')
Fin aktion vid andra målet där han driver fram bollen bra innan han snyggt klackar fram till Cuadrado. Såg piggare ut än de senaste matcherna. Hans säregna spelstil och magiska vänsterfot kommer vara saknad. Grazie Paolo!

Morata: 7 (Pellegrini 62')
Stod för ett par bra inlägg från sin vänster utgångsposition varav det första ledde fram till ledningsmålet. Lyckades få till ett klassavslut när läget såg ut att rinna bort ett tag. Går en osäker framtid till mötes men bäst på plan för Juve ikväll i alla fall.

Vlahovic: 6,5 (Kean 62')
Hugger på bra vid Moratas inlägg och är där han ska vara. I övrigt tillför han inte så mycket men borde få spelat klart matchen. 

Inbytta spelare
de Ligt
gör det helt okej men ingen insats som sticker ut. Övriga avbytare spelade för kort tid eller satte för lite avtryck för betygsättning. 

6 av de 11 spelarna som avslutade matchen var mellan 18 - 23 år gamla. Värt att notera.

Behrozbehroz.j21@gmail.com2022-05-17 02:45:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid